maanantai 1. kesäkuuta 2015

Huppareita kesään

Tällä hetkellä kummankin lasten vaatekaapissa on ollut hupparien mentävä aukko. Aavalla on vissiin yksi nepparikiinnitteinen huppari, jonka olkasaumoja pitäisi vähän lyhentää, että istuisi paremmin. Veetillä on vissiin kaksi, jos toinen vielä mahtuu päälle. Varsinkin nyt on ollut pihalla jo lämpimämpiä kelejä, jolloin välikausivaatteet on liikaa, mutta ohut trikoopaita liian vähän. Käytössä on toki windfleecet, mutta kaveriksi kaipasin huppareita.

Helmaresorillisen hupparin alavaralla olen tehnyt aina Lillaphant-blogin ohjeen mukaan, mutta kauhukseni blogi oli suljettu enkä päässyt enää ohjetta katsomaan. Meni muuten sormi suuhun! Onneksi on ihania ompeluystäviä, jotka tekevät varta vasten kuvalliset ohjeet, kun kerta hupparikin sattui olemaan keskeneräisenä juuri noita vaikeita vaiheita vaille ommeltuna. Laittakaahan muutkin tuota Lillaphantin ohjetta kaipailleet talteen tämä Langanpätkiä-blogin tutoriaali aiheesta! Veetin huppari on tehty sillä ohjeella ja sehän onnistui ensiyrittämällä!


Kaavaa en Veetin huppariin muista, se oli joku hieman vanhempi Ottobre, jossa tämä huppari oli pojan päällä heti kannessa. Kokona taisi olla 116 ja pituus 122cm. Hieman kavensin hupparia, kun se näytti kamalan leveältä kaavana, mutta eipä se sitten ollutkaan. Jossain vaiheessa pelotti jopa, että se ei mahdu päälle! Kankaan ostin täällä Ylivieskassa olleesta R-Collectionin pop-up-myymälästä, josta sai todella edullisesti yksivärisiä kankaita. Trikoot taisi olla vitosen luokkaa metri (oi miksi en hamstrannut niitä!?!) ja collari jotain kahdeksisen euroa eli ei tullut kalliiksi tämä hupparikokeilu.

Etupuolelle mietin jotain pientä kikkaa ja päädyin kokeilemaan ensimmäisät kertaa alikeompelua ja tein Veetin nimikirjaimen toiselle puolelle. Ilmeisesti huppari kelpasi, koska se jäi sovituksen jälkeen päälle illaksi.


Aavalle ostin samaa collaria violettina ja tein siihen silityskalvoilla pandan silmät ja ompelin raglansaumaan irtokorvat. Kaavana tässä on Little lamb-paita koossa 92cm ja huppu jostain vanhasta Ottobresta ja siitä tuli liian pieni. Yleenä nuo Ob:n huput ovat mallia hehtaari, joten valitsin hieman pienemmän koon ja hyvä jos päähän mahtuu. No eipä sitä huppua usein pidetäkään päässä.
Koko oli melko passeli, ei olisi varmaan haitannut vaikka olisi ollut jopa kokoa suurempi ainakin leveydeltä.


Tästä tuli aika kiva! Vetskari jäikin vähän liian lyhyeksi, mutta sehän ei mitään haittaa,kun ei sitä ylös asti vedetä kuitenkaan. Tähän en ole laittanut ollenkaan alavaraa vetskarille ja ihan siisti tulee ilmankin. Nyt pitäisi ostaa jotain toistakin kivaa collegea niin voisi tehdä toisen tai kolmannenkin hupparin :)


Olin laiskuuttani melko rebel, enkä silittänyt Aavan huppariin tukikangasta ollenkaan vetskarin alle ja se ei silti kupruile yhtään. Kiitos vaan Pfaffin yläsyöttäjän <3 Aavakin tykästyi hauskaan pandaan kun näytin hupparia ekan kerran. Vaikka se nyt ei ihan kuvista välitykään...


Pihalle mentäessä Aava käy tämän huppari kaivamassa aina jostain ja haluaa päälle. Tällainen palaute on aina enemmän kuin mukavaa saada lapsilta. Aava osaa myös jo kehua vaatteita sanomalla ihastuneella äänellä "ooo nätti!". Aina yhtä huvittavan kuuloista, varsinkin jos se kehu kohdistuu Aavan omaan peilikuvaan :)6 kommenttia:

 1. Mukavan näköiset hupparit! R-collectionin kankaissa on vain se vika että vaikka niitä hamstraa varastoon niin silti ne on hetkessä loppu, päätyvät saman tien työn alle :)

  VastaaPoista
 2. Hupparipula on meilläkin, pari olisi tehtävä ainakin! Kiitos linkistä, laitan ehdottomasti talteen :) Hienot!

  VastaaPoista
 3. Hienoja huppareita! Ihana tuo Aavan pandahuppari :) Mua niin harmittaa kun en huomannut sitä R-Collectionin pop up:a. Olin silloin kyllä Ylivieskassa ja Kärkkäiselläkin kävin, mutta kotona vasta huomasin ompeluryhmästä että sellainen oli...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo pandahuppari! Omalle tytölle on kyllä pakko tejdä myös tällainen. Tuo alikeompelu on muuten kivaa. Helposti saa ilmettä vaatteisiin pienellä vaivalla.

  VastaaPoista
 5. Ihanat hupparit! ♡ kunpa itsekin osaisi :)

  VastaaPoista