tiistai 2. kesäkuuta 2015

Niin että mikä lista??

 Kuulun facebookissa Bloggaajat-ryhmään, jossa jokainen blogin omistava voi julkaista uusia postauksiaan seinällä ja näin muut löytävät mahdollisesti itselleen uusia blogeja luettavaksi. Parikymppisten bloggaajien keskuudessa näyttää olevan erittäin pinnalla julkaista kesän bucket list eli asioita, joita haluaisi kesän aikana toteuttaa.


Itselläni ei ole suuria suunnitelmia kesän varalle, joten oma bucket list olisi melko vaatimaton luokkaa tämä:

1. Synnytä jossain välissä se vauva!
2. Kotiudu sairaalasta vauvan kanssa.
3. Yritä nauttia niistä kolmesta viikosta, jotka mies pitää isyyslomaa vauvan synnyttyä.
4. Selviä hengissä ja kohtalaisen järjissä heinäkuusta, jolloin mies palaa töihin kuukaudeksi ja minä jään koko lapsilauman kanssa yksin kotin kuukaudeksi!

Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on? Olisiko muuten vinkata mitään kivoja perhelomakohteita Suomessa? Muitakin kuin huvipuistoja ;)


Kaikki muu on vain positiivinen lisä tuohon listaan :) Mies pitää elokuun lomaa, mutta sinne on ainakin yhdet häät jo buukattuna. Ei olla mitään sen kummempia reissuja lomalle suunniteltu, koska vauva. Varmaan mummuloissa tulee käytyä, mutta sen kummempaa ei ole vielä mielessä. Olisihan tuo kiva käydä jollain minireissulla jossain päin Suomea, saapa nähdä tuleeko lähdettyä mihinkään. Tuo autolla matkustelu nyt riippuu pitkälti siitä, miten vauva suostuu autossa olemaan. Jos huutaa samalla lailla kuin Aava, ei pitkät automatkat oikein houkuta.


Eniten toivon lämpimiä kelejä, että lapsien kanssa voi viettää aikaa pihalla eikä tarvitse pukea miljoonaa kerrosta päälle, ennen kuin saa kaikki lapset ulos. Sadepäiville on muutenkin vaikea keksiä semmoista tekemistä, mistä kumpikin lapsi innostuisi ja vielä ilman riitaa. Tällä hetkellä kaikki tahtoo aiheuttaa riitaa sisällä. Ulkona kumpikin leikkii omia leikkejään, joten se on kaikista rauhallisin paikka olla lasten kanssa.


 Lapset ovat innostuneet nyt tosissaan pyöräilystä ja Aavakin menee jo komeasti potkupyörällä menemään. Veeti oppi ajamaan ilman apurattaita kertarykäisyllä ja ehkä juuri senkin vuoksi nyt on kova hinku pyöräillä. Oma kunto ei vaan kestä enää oikein kävellä pitkästi lasten perässä, kun alkaa paikkoja kolottamaan. Toivottavasti palaudun synnytyksestä nopeasti, että päästään koko porukalla kävelyille. Aava kuitenkin menee vielä semmoista vauhtia, että pysyn perässä ilman, että tarvitsee kovin täysiä kävellä.


Harmi, että muutaman lämpimän päivän jälkeen on taas hieman ankeita säitä tiedossa. Me käytiin kuitenkin jo kesän kunniaksi ostamassa lapsille oma amppelimansikka leikkimökkiin. Nyt Veeti kovasti odottaa, että milloin sieltä pääsee syömään kypsiä. Tarkoitus olisi laittaa vielä yhteen lavakaulukseen mansikoita kasvamaan, että saisi vähän enemmänkin nauttia noista herkuista. Täytyy vaan tutkia, että mikä olisi semmoinen hyväsatoinen ja makea mansikkalaji!
Täällä ollaan siis vielä yhdessä koossa ja viikkoja eilen kuvanottopäivällä 40+5. Ei tässä enää kauaa mene, että se vauva on maailmassa! Toivon, että synnytys käynnistyisi itsestään niin kuin aiemmatkin, eikä sitä tarvitsisi käynnistää. Hieman järkytyin neuvolassa, kun ultra näytti nyt jo painoarvioksi 3,7-3,8kg, vaikka tähän mennessä vauva on ollut tismalleen samankokoinen kuin sisaruksensa ja yhtäkkiä vetänyt muka kamalan kasvuspurtin. Terkkari yritti tunnustella mahan päältäkin, mutta ei oikein osannut arvioida kokoa. Sanoi itsekin, että jännityksellä odottaa minkä kokoinen vauva mahasta tulee, kun muut ovat olleet niin samaa kokoa keskenään. Hassua jos tämä olisikin yhtäkkiä reilusti isompi. Mutta se varmaan selviää tässä viikon sisällä. Siihen asti pitää malttaa vielä odotella.

Sain jo lapsillekin hoitokassit pakattua. Lapset lähtevät siis minun äidille kun synnytys käynnistyy. Omiakin kamppeita laittelin tuossa jo kasaan. Vauvalle pitäisi vielä valita vaatteet kotiintuloa varten. Koska mummu on kesälomalla ja lapset voivat olla siellä muutaman yön, toivon että pääsisimme yhdeksi yöksi perhehuoneeseen ja jos vauvan kunto sen sallii, suoraan kotiin toiseksi yöksi. Aavan aikana ei ollut mahdollista ottaa perhehuonetta, koska Veeti oli kotona silloin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti