keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Superhelppo chunky beanie vol 2

Kirjoitin viime vuonna suurpiirteisen ohjeen helppoon chunky beanieen eli suomeksi muhkupipoon. Vein kuitenkin tänä vuonna pipon tekemisen seuraavalle tasolle tällä vielä yksinkertaisemmalla ohjeella! Tämän ohjeen perään kyseltiin instassa, joten saamanne pitää. Tarvitset ainoastaan 4,5mm pyöröpuikot sekä saman kokoiset tavalliset puikot tai pelkät tavalliset puikot, jos tykkäät tehdä pipoa niillä pyöröjen sijasta. Lisäksi kaksi kerää esimerkiksi Dropsin Air-lankaa tai muuta vastaavaa. Dropsia saat ainakin Adlibrikselta*(mainoslinkki) tai vaikka Kärkkäiseltä, jos kaupungissasi ei satu olemaan lankakauppaa tai siellä ei ole. 

Tämä Air on minusta juuri ihanaa pipomateriaalia sen pehmoisuuden vuoksi ja se sisältää puhallettua alpakkaa ja merinoa. Meillä Aava on herkkähipiäinen, eikä kaupan merinopipot käy sen vuoksi. Tästä kuitenkin halusi itselleen myös pipon, joten se kertoo jo siitä, että ei ole kutittavaa ihoa vasten.

Helppo chunky beanie ohje

Pipossa on kaksinkerroin käännetty resori, mutta kapeammin käännettynä sen voi laittaa vaikka kolminkerroin, jolloin siitä tulee extra lämmin! Eli siis resori on kaksin kerroin, jolloin pipo on kolmin-tai nelinkertainen riippuen taitatko reunaa kaksi vai kolme kertaa. 

Helppo chunky beanie ohje

Neulottu chunky beanie ohje

Luo 84 silmukkaa koon 4,5mm pyöröpuikoille. Jos käsialasi on tiukka, tee enemmän silmukoita tai vaihda puoli numeroa paksummat puikot. Jos taas tiedät, että käsialasi on löysähkö, voit huoletta tehdä 4-8s vähemmän kuin ohjeessa. Neule joustaa todella paljon.

- Neule "2o 2n" niin kauan, että putki on noin 42-43cm pitkä
- Sen jälkeen neulo seuraava kierros"2o, 2n yhteen" ja toista tuota koko kierroksen ajan. 
- Neulo "2o 1n" seuraavat 5 kierrosta. Sitten päästään toiseen kavennuskierrokseen 
- neulo nyt "2o yhteen 1n" koko kierroksen ajan. 

Vaihda pyöröpuikot sukkapuikoksi tässä välissä 
- neulo kolme välikierrosta. 
- Sen jälkeen kavennetaan taas eli neulo koko kierroksen ajan 2o yhteen. 
- Neulo vielä yksi välikierros 
- kavenna lopuksi taas koko kierroksen ajan 2o yhteen. 
-Päättele pipo ja taittele haluamasi levyinen taite kaksi kertaa jolloin pipo on korvien päästä kolminkertaista neuletta. 

Mikäli haluat vielä muhkumman, neulo pipoa ennen kavennuksia taitteen verran pidemmäksi eli vaikka noin 10cm pidemmäksi ja tee vasta sitten kavennukset. Näin voit taittaa pipon reunan vielä kerran, jolloin siitä tulee paksumpi. 

26 kommenttia:

 1. Hei!

  Onko tämä ohje aikuisen kokoiseen pipoon? Millä silmukkamäärillä aloittaisit 8-vuotiaan tytön pipoa tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tein meidän 7v:lle 80 silmukalla ☺️

   Poista
  2. Heippa!

   Vielä lapsen piposta, muistatko kuinka pitkä oli tuo putki osuus, joka aikuisella 42-43cm? Meidän 8-vuotiaan putki 27cm pitkä ja tekisi mieli alkaa jo kaventamaan🤔

   Poista
  3. Hei ihan muutaman sentin lyhyemmän mut tossa on siis tuossa taitteen kohdalla kolminkerroin pipoa, tuo 27 on varmaan hyvä jos taittaa vain kerran?

   Poista
  4. Kiitos! Eli siinä olikin pari taitetta, ehkä kokeilen tuota samaa mallia itsekin;)

   Poista
  5. Joo tulee lämpimämpi ja muhkumpi niin! 🙂

   Poista
 2. Kivan näköinen pipo ja helppo ohje tällaiselle aloittelijallekin. Minkä kokoinen tuosta tuli 88 silmukalla ja menikö 2 kerää Airia kokonaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mun käsialalla tulee naisten koko mut tuon muhkeuden takia menee varmasti tosi monen kokoiseen päähän. Ei mene L kahta kerää, kolmesta kerästä saa kaksi pipoa.

   Poista
 3. Hei, muistatko mikä värikoodi on toi vaaleanpunainen? Ihanat pipot :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Mitenköhän sama pipo onnistuu 6 mm puikoilla, jos lankana on Viking garnin Alpaca bris? 😊 Ostin langan muistoksi Norjasta ja ehdottomasti siitä haluaisin tämän pipon tehdä, muttei neulomisesta niinkään kokemusta, että osaisin muokata ohjetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin mitata vähän tuota neuleen tiheyttä et paljonko tulee silmukoita kymmeneen senttiin niin voit tehdä vaikka koetilkun 👌kotiudun huomenna niin yritän sit muistaa!

   Poista
  2. Mulla on tuossa venyttämättä käsiala 25s yhtä kuin 10cm leveästi neuletta.

   Poista
 5. Heippa! Osaatko arvioida, mikä voisi olla silmukkamäärä 6kk-1v vuotiaan pipolle? :)

  VastaaPoista
 6. Voiskohan tohon tehdä sileellä tuon taitteen yläpuolisen osan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onnistuu niinkin! Oon tehnyt myös tällaisen ohjeen sellaiselle pipolle https://www.nauravanappi.fi/2019/12/yksinkertainen-chunky-beanie-ohje.html?m=1

   Poista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Hei! Osaatko arvioida millä silmukkamäärällä kannattaisi aloittaa tämä sama pipo miehelle? :) kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan riippuu paljon miehen päänympäryksestä! Varmaan 4s enemmän jo voisi riittää!

   Poista
 9. Hei, mitähän vastaavia lankoja ois? Pitäs ystävälle tehä petroolin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en oo muihin tutustunut, mutta tästä voi katsoa ainakin tuon silmukkamäärän kymmenelle sentille tai metrimäärän, jonka perusteella hakea vastaavia lankoja. Olen tehnyt paksummalle Dropsin Wish langalle ohjeen https://www.nauravanappi.fi/2021/12/chunky-beanie-ohje-paksulle-langalle.html ja sitä on myös petroolin värisenä!

   Poista
 10. Neuloitko Airia kaksinkertaisena?

  VastaaPoista
 11. Hei teitkö 40 cm pyöröpuikoilla?

  VastaaPoista