maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusta

Meillä vietettiin rauhallista perhejuhannusta tänä vuonna ja mentiin melko lailla samalla kaavalla kuin viime juhannuksenakin. Perjantaina meillä oli samat ystävät perheineen juhannusta viettämässä kuin viime vuonnakin. Tänä vuonna oltiin meillä, kun viime vuonna oltiin Sonjan luona. Vilinäähän taas riitti kun talossa oli kuusi aikuista ja kahdeksan lasta! Onneksi kolme lapsista on vielä vauvoja, mutta ensi vuonna voi olla jo melko kova meno...

Meidän  kokoontumisissa on yllättäen ruoka aina yksi iso tekijä. Viime vuonna grillailtiin hamppareita ja tänä vuonna tehtiin ensimmäistä kertaa ikinä grillipizzaa pizzakiven avulla. Voin muuten suositella kaikille tuota pizzakiveä! Kärkkäiseltä esimerkiksi saa hintaan 24,9e useamman merkkisiä ja mallisia. Kiven avulla pizzaan saa sen pizzeriamaisen kovan pohjan. Kiveä voi käyttää uunissa tai grillissä.


Me hommattiin kaksi kiveä ja toisella paistettiin samaan aikaan uunissa ja toisella grillissä. Lyhkäisyydessään paisto tapahtuu niin, että kivi laitetaan kylmään uuniin/grilliin ja asteita laitetaan vähintään 250. Minä kaulin pizzat leivinpaperin päälle ja leikkasin reunoilta ylimääräiset pois, että eivät palaisi grillissä. Sitten vain pizzat kuuman kiven päälle ja paistetaan noin 8-10min tai kunnes pizza näyttää päältä kypsältä. Eli melko nopsaa hommaa. Meillä oli useanlaisia täytteitä, mutta liian montaa tai paksua kerrosta ei kannata laittaa, että pizzat eivät pala pohjasta ja jää päältä raaoiksi.

Meille kaikille ainakin maistui tosi hyvin ja taidetaan tehdä toistekin ;) Perjantaina olosuhteiden pakosta (eli lasten nukkumaanmenoajan vuoksi) juhannusjuhlinta päättyi jo kahdeksan jälkeen. Ilmeisesti lapsilla otti juhlinta koville, kun seuraavana aamuna nukkuivat ennätyksellisesti puoli yhdeksään!


Lauantaina ruuan jälkeen ajeltiin moikkaamaan meidän porukoita mökille. Kotoa lähtiessä oli kolea ja pilvinen keli, mutta ajomatkan aikana olikin pukannut kunnon helteen päälle ja meillä kaikilla oli vain pitkähihaista kampetta mukana!On muuten jokseenkin haastavaa pukea tuommoista kesävauvaa, kun muut lapset ovat syntyneet syksyllä. Ei ole mitään hajua,että pitääkö olla pipoa tai hanskaa saati jotain muuta kuin sisävaatteet. Hellekeli vielä menettelisi, niin voisi pukea vähemmän, mutta eniten päänvaivaa tuottaa semmoiset pilviset noin viidentoista asteen kelit. Tuntuu lämpimältä, mutta onko haalari liikaa ja sisävaatteet liian vähän? Mitä teillä puetaan ihan pienille ulos jos ei ole kahtakymmentä mittarissa?


Mökillä ei tehty mitään kummempaa, kunhan vietettiin aikaa ja grillailtiin hyvää ruokaa. Lapset pääsivät isin kanssa mönkijän kyytiin. Aavahan ei olisi muuta tehnytkään kuin istunut kyydissä. Samassa iässä Veeti pelkäsi mönkijää todella paljon.
Seitsemän maissa ajeltiin takaisin kotiin iltapalalle ja nukkumaan. Että semmoinen rauhallinen juhannus tällä kertaa. Kyllä ne on vaan melko lailla erilaisia nämä tämän päivän juhannukset kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten :) Toisaalta ei kyllä ole yhtään ikävä telttamajoitusta kylmässä kelissä kaatosateessa! Kyllä se oma sänky on vaan luksusta. Festareillekin voisin vielä lähteä JOS olisi hyvä ilma, huiput esiintyjät ja hotellihuone varattuna yöpymistä varten ;)


Mitenkäs teidän juhannus sujui?

1 kommentti: