sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Jumien jumi

Mulla oli viime viikolla joku kunnon jumitus. Ompelujumi sekä siihen yhdistettynä vielä bloggausjumi! Varsinkin tuota bloggausjumia ihmettelen, sillä ideoita ja kuviakin on koneella valmiina, mutta jotenkin en vain saanut tuotettua tekstiä enkä tiennyt, että mistä aloittaa.


Ompelun kanssa ehkä sama homma. Teki kyllä mieli ommella, mutta en osannut päättää, että mitä ja mistä. Lopulta ompelujumi laukesi sillä, että hurautin lopuista vaippaimukankaistani muutamat uudet imut vaippoihin. Sen jälkeen kävinkin käsiksi uusimmat ottobren relaxed fit-housuihin. Kuvissa näyttivät hirmu kivoilta ja piirsin Veetille koon 110cm. Jätin saumanvarat pois, koska edellinen housukoko meillä on vielä 98cm niin ajattelin, että ei tule sitten kamalat säkit. No näistä tuli kaikkea muuta kuin säkit!


Omaan makuun ehkä turhankin kapeat lahkeet! Huomasin myös, että en ollut piirtänyt lahjeresoreita, joten lahkeet ovat tasan sen mittaiset, mihin resoria riitti. Taskutkin ompelin väärin, kun ohjeet houhuihin puuttuivat, mutta onnistui päällitaskuinakin. Ehdin tietenkin myös leikata sivukappaleelle taskunsuureiät, joten ne jouduin paikkaamaan kangaspaloilla, kun olin leikannut taskut myöskin päällitaskuiksi. Ihmettelin lehdessä noita alaosan erivärisiä palasia, mutta kuitenkin sitten intouduin laittamaan näihin semmoiset harmaan joustocollegen jämistä. Musta siis samaa materiaalia. Vyötärön sovelsin ja laitoin resorin kuminauhalla, enkä nauhoja. Nauhat olisin laittanut, jos olisi ollut sirkkarenkaita, eikä olisi tarvinut tehdä napinläpiä nauhoja varten.

Tässä vielä lähikuvaa haaruksista, eli malli on tuommoinen hieman lököttävä. Taidan vielä antaa kaavalle mahdollisuuden ja tehdä tämmöiset hieman löysemmällä lahkeella ja tiukalla resorilla.
Sanoisin, että ei kannata ainakaan kovin pientä kaavaa näissä piirtää....


Neulominen onkin sitten ollut ainoa asia, missä mulla ei ole ollut jumia! Tälle vuodelle on jo kolmannet sukat puikoilla. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan katsotaan usein jotain sarjaa tai elokuvaa telkkarista ja siinä samalla tulee lähes aina neulottua. Se auttaa myös pitämään hereillä, kun oon muuten aika onneton telkun katsoja ja nukahdan muuten aina kesken leffan. Siksakkisukat ovat olleet idean asteella jo jonkin aikaa ja nyt sai ne tehtyä. Alunperin ajattelin ihan mustavalkoisia, mutta päädyinkin sitten tämmöiseen aika lailla mustavalkoisesta poikkeavaan väritykseen! Mitäs tykkäätte?


On sitä mustavalkoistakin sukkaa tulossa. Toinen on jo valmiina! Ja ehkä vielä lapaset ainakin...


Eilen meillä oli yökylässä ystäviä ja ilta kului todella mukavasti hyvän ruuan parissa ja saunoen. Yhtään kuvaa en ottanut, mutta ruokakin oli semmoista, että minäkin pystyin syömään. Tehtiin naudan jauhelihasta pihvejä ja kaveriksi salaattia ja lohkopottuja. Tälle viikolle olisi vielä yksi lenkki tekemättä niin sitten on viikon urheilutkin purkissa. Siellä on vaan niin kamalan kylmä, että ei yhtään nappaa lähteä lenkille. Perjantaina kävin, kun oli -23 astetta, että ehkä uskallaudun kuitenkin tänäänkin ulos jossain vaiheessa. Huomenna saadaankin taas ystäviä lapsineen kylään ja sillä on hyvä aloittaa viikko.

8 kommenttia:

  1. Mahtavat nuo sun siksak-sukat! Munkin mustavalkoiset on valmiina ja sain jo kuvattuakin, yritän saada tänään omanikin blogin puolelle. :) Langat odottaa mullakin jo seuraaviin siksakeihin, näihin jää koukkuun... :D

    Ja noi jumitukset on tuttuja, niitä välillä tulee, mutta onneks ne menee aina ohikin kun ei pakolla yritä, vaan aloittaa sitten taas kun siltä tuntuu, ja jollain mieluisella tai helposti tartuttavalla jutulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli todennäköisesti mun on pakko tehdä semmoiset itsellekin kun nään ne sun sukat valmiina! Sen verran kivoilta ne näytti jo siinä vilahduskuvassa ;)

      Poista
  2. Vitsi miten hienot sukat! Yksinkertainen kuvio ja loistavat värit :) Jumitus on tuttua täälläkin, pitäisi enemmän toimia eikä vaan natkua koneella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano muuta. Se koneella notkuminen on kyllä pahin kaikista! Mitään ei muka "ehdi" tehdä, vaikka tässä ehtii jumittaa :)

      Poista
  3. Todella kauniit sukat! Olet muutenkin ihan mielettömän taitava noissa käsitöissä: en voi muuta kuin ihailla! En meinannut saada silmiäni irti töistäsi, kun postasit ne itsetehdyt joululahjat! Ne oli kaikki niin ihanasti laitettukin! :) Blogisi on tosi kiinnostava myös siksi, että meillä on hyvin samanikäiset lapset (ainakin nämä nuoremmat). Minun poikani syntyi syyskuun lopussa. :) Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista! Tämmöisten kommenttien saamisen jälkeen muistaa aina, että miksi tätä blogia on kiva pitää. Hämmentävää, mutta mieltä lämmittävää tämmöinen kehuminen <3 Hauskaa talvea teillekin! Kävin jo kurkkimassa sinun blogissasi :)

      Poista
  4. No nuohan on selkeät retrovärit sukissa! :)

    VastaaPoista