sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Eka kerta jäällä

Kotiuduttiin tänään lasten kanssa mummulaviikonlopusta. Viikonlopun kruunasi tämän päivän reissu luistelemaan, sillä se oli ensimmäinen kerta Veetille. Joskus saatiin ilmaiseksi sukulaisilta luistimet ja ne olivat nyt sopivat, niin mummu halusi viedä Veetin luistelemaan jäähallin yleisövuorolle. Itse kärryttelin sinne kävellen Aavan kanssa ja mummu ja Veeti tulivast autolla perässä. Aluksi Veeti ei halunnut laittaa edes luistimia jalkaan, joten laitoin sitten itse luistimet ja menin näyttämään Veetille, että mikä on homman nimi. En ole itsekään luistellut kymmeneen vuoteen, joten vähän jännitti, että pysynkö pystyssä. Sieltä olisi kyllä saanut lainaan käteviä kelkkoja ja tuoleja, joista pitää kiinni... Pysyin kuitenkin pystyssä ilmankin.

Sitten saatiin Veetillekin luistimet, mutta pienen pyrähdyksen jälkeen halusi takaisin penkille istumaan ja märisi ja huusi siinä, että pitää ottaa luistimet pois. Tässä välissä laitoin kengät ja mummu luistimet ja yritettiin saada Veeti innostumaan. Lopulta tarpeeksi mökötettyään Veeti innostui kävelemään luistimet jalassa tuossa jään vieressä ja siitä sitten lähti mummun kyytiin tuommoiselle jäällä olevalle penkille. Viimein sitten ihan omille jaloillen luistelemaan ja minä laitoin myös luistimet jalkaan ja menin mukaan. Siksi ei kamalasti ole kuviakaan, kun en uskaltanut luistimet jalassa pitää kameraa ja kengät jalassa ollessani mummu ja Veeti luisteli niin kaukana, että en kuvaa saanut.


Veeti varmasti oppisi nopeaa kun nyt vain kävisi sen kanssa luistelemassa. Pitänee selvittää, että onko Ylivieskassa jotain yleisövuoroa vai pitääkö mennä ulkojäälle. Mutta nuo tuolit ja kelkat olis kyllä huippujuttu, kun niiden kanssa lasten on helppo pysyä pystyssä ja opetella.


Lauantaina Veeti olikin koko aamupäivästä kolmeen asti Pekka-papan (eli mun isän) kanssa mökillä. Ensimmäistä kertaa olivat kahdestaan noin pitkän ajan ja olihan tuolla kuulemma hauskaa ollut. Sitten käytiin vähän lenkillä ja illalla saunottiin ja katsottiin Putousta. Mulla oli dieetin tankkauspäivä ja tuntui, että en muuta tehnytkään kuin syönyt ja oli melko ähky koko ajan. Huomisen puntarilukemat näyttää siis todennäköisesti mitä sattuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti