lauantai 4. tammikuuta 2014

Paratiisin puutarhat

Tein joskus tästä oranssista paratiisin puutarhasta tuon tunikan Aavalle ja kun alettiin kokeilla sen sopivuutta, niin huomasin, että pää ei mene kaula-aukosta sisään. Niinpä se on odottanut tuolla korjausta jo jonkin aikaa. Torstaina sain vihdoin purettua (kahteen kertaan!) ja vaihdettua siihen uuden resorin ja nyt menee pääkin läpi.Alla vielä uudet leggarit/housut, jotka ompelin myös torstaina Metsolan trikoosta. Olin ompelukaverin luona ompelemassa, kun mies on vielä kotona ylityövapaalla ja oli sen aikaa lasten kanssa. Parempaa kuvaa en ehtinyt saada, kun malli ei ollutkaan yhteistyöhaluinen ja halusikin syliin.

Ajattelin samalla laittaa kuvan tuosta Aavan joulumekosta, joka on samaa kangasta erivärisenä. Tästä näkee hyvin, että kuinka paljon väri vaikuttaa, sillä ei näitä välttämättä heti miellä edes samaksi kankaaksi. Ja kyllä me tuota aiotaan käyttää nyt joulun jälkeenkin juuri esimerkiksi mustavalkoisten vaatteiden kanssa. Heti paljon vähemmän jouluinen, kun yhdistää erilaisten vaatteiden kanssa.  Kuosi taitaa olla pitkään aikaan mun lemppari ja melkein ostin sitä myös sinisenä.
Viikolla siivosin ompeluhuoneen tilkkulaatikkoa ja nyt sain kaikki epämääräiset palat taas mahtumaan sinne. Isommista paloista tein suunpyyhkimisrättejä, joita voi käyttää sitten, kun aloitetaan kiinteät. Veetinkin aikana meillä oli kaapissa aina oma luutu, joka oli varattu naaman ja käsien pyyhintään. Talouspaperia menee muuten ihan tolkuttomasti ja se on kovaakin ihoa vasten. Näitä on nyt sitten yksi joka päivälle ja päivän jälkeen voi nakata pesuun. Näissä on materiaaleina trikoota ja joustista. Kokoa suunnilleen keittiöluutun verran.


Neuloosi on vaihteeksi iskenyt melko pahana ja pää pursuaa ideoita. Illat onkin kulunut sohvan nurkassa tikutellen. Tämmöistä pirtsakkaa väriä on puikoilla tällä hetkellä! Valinnan vaikeus vaan meinaa iskeä, kun en osaa päättää, että neuloisiko vai ompelisiko vai kenties virkkaisi? Meillä lapset menee nukkumaan oikeasti hyvissä ajoin, mutta silti toivoisin vuorokauteen muutaman lisätunnin ihan vain käsitöitä varten.

6 kommenttia:

 1. Kuin myös minun lempparikuosi! Meillä on kaikilla tytöillä tätä jossain muodossa :) Mulla oli sitä sinistä jo Puodissa ostoskorissa, kun oli se joulukalenteriluukun ale mutta en pönttö tilannut. Nyt vähän harmittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se sininen oli semmoinen, että en osannut päättää, että tykkäänkö vai enkö :)

   Poista
 2. Ihanat! Ja supersuloinen malli sinulla :)

  VastaaPoista
 3. Ihania! Harmittaa, kun en silloin halunnut tytölle mitään tyttömäistä, kun hän oli pieni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas on ihana tehdä tyttömäisiä, kun ensimmäistä sai pukea vain poikien tylsiin vaatteisiin. Nyt en jotenkin osaa pitää Aavalla housuja! En tiedä, että mistä se johtuu, mutta useimmiten on kyllä haalari esimerkiksi päällä :)

   Poista