tiistai 7. tammikuuta 2014

Sukkarokkia ja kuviopyllyjä

Saumanvara-ompeluryhmässä oli viime vuonna tuommoinen vauvalahja käytössä eli kaikki raskautensa ilmoittaneet saivat vauvan syntymän jälkeen pienen lahjakortin Käpyselle. Lahjakortit kerättiin kasaan ryhmäläisen lahjoittamilla rahoilla. Mulla tuo lahjakortin käyttäminen jostain syystä venyi ja tilasin vasta loppuvuonna kangasta. Ostoskoriin napsahti Mutturalla-blogistakin tutun Annikan suunnittelemaa kangasta, joka kuitenkin makasi kaapissa jonkin aikaa odottaen toteutusta. Vihdoin leikkasin siitä suunnitelman mukaisesti tunikan, mutta sain viimeisteltyä sen vasta viime viikolla.

Kaavana tässä on kisuliini-bodyn yläosa koossa 68cm ja vapaalla kädellä piirretty helma. Pidempikin olisi voinut olla, mutta ihan hyvä näinkin. Kankaan väri on tuommoinen vähän vihreään taittava, joten yhdistin tähän vaaleanpunaista, että ei olisi liian tylsän värinen. Lisäksi laitoin vielä kangastussilla muutamaan sukkaan vähän punaista väriä. Kangasta jäi vielä ja mietin, että mitä siitä lopusta tekisin. Veetille ehkä paidan, mutta toisaalta valkoinen pohja voisi olla katastrofi...
 Kiitokset vaan Savalaisille Aavankin puolesta! 


Kohta iskevään housupulaan ompelin harmaat joustocollaripökät kaverilta saadusta kankaanpätkästä. Juuri riitti korkeutensa puolesta koon 68cm housuihin ja lahkeita jatkoin vielä samasta kankaasta tehdyillä "resoreilla". Levensin muka leggarikaavaa tavallisiksi housuiksi, mutta leggarit näistä silti tuli. Pyllyyn applikoin pallokankaasta sydämen. Kiitos Päivi kankaasta, ihan oikein arvelit, että riittää vielä juuri housuihin.


Yhdet haalaritkin tuommoisella pilvipyllyllä ovat valmistuneet. Kangas on tilattu Kangastukusta ja kaavana miikkarihaalarit. Koko 62/68, johon lisäsin vielä vähän haaramittaa ja lahkeisiin resorit. Nämä on vielä vähän reilut, mutta pystyy jo pitämään. Resoreita voisi lahkeissa ehkä vähän pienentää, että pitäisivät paremmin liian pitkät lahkeet ylhäällä.
Tässä lähikuvaa applikaatiosta, joka onnistui omasta mielestä hyvin. Tosin tämä onkin tehty kaverin ompelukoneella, joka on parempi kuin omani.


Huikeasti tullut jo arvontaan osallistuneita ja uusia lukijoitakin, tervetuloa! Ja jos joku lukijoista on missannut arvonnan, niin se löytyy edellisestä postauksesta!

4 kommenttia:

 1. ihanat.. saakos sulta tilattua tämmösiä jostain?

  VastaaPoista
 2. Vitsi, että olet ahkera! Tuo sukkatunika on aivan suloinen, niin kuin typykkäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina näyttää niin ahkeralta, kun postaa kertyneet vaatteet kerralla ;)

   Poista