perjantai 10. tammikuuta 2014

4kk

Eilen Aavalla tuli neljän kuukauden merkkipaalu täyteen, mutta en ehtinyt tätä postausta vielä silloin kirjoittaa. Aamupäivä kului kavereiden kanssa kuulumisia vaihdellen ja maailmaa parannellen. Iltapäivä sitten hurahti muuten vain nopsaa. Illalla saatiin vielä vieraita, niin siinäpä se sitten päivä olikin! Mulla on viikon ollut ärsyttävä flunssa! Voisi jo pikkuhiljaa mennä ohi, sillä tekisi mieli lenkille ja vähän tekemään kotitreeniä. Uusi vuosi ja terveellisemmät elämäntavat nääs ;) Mutta siihen asiaan, eli Aavaan.

Uudet neuvolamitat saan vasta ensi viikolla, mutta luulen kasvua tulleen reilusti niin painon kuin pituuden suhteenkin. Ainakin tyttö tuntuu olevan yhtä makkaraa ja vaatteet kutistuu kappiin. Pääasiassa käytössä on jo 68cm vaatteet, mutta esimerkiksi tuossa alla olevassa kuvassa oleva Espritin paita on kokoa 74cm! Ostin sen kirpparilta, enkä arvannut noin pieneksi.

"Täh, mikä tää juttu nyt taas on? Saisinko lukea rauhassa kirjan loppuun?"
Aava  osaa tarttua jo kaksin käsin leluihin ja viedä niitä siitä suuhun. Mahalta selälleen ei vielä käänny, mutta toisin päinhän meillä on käännytty jo kohta pari kuukautta. Välistä näyttää jo siltä, että kääntyy toisinkin päin kohta. Mahalta kääntyminen onnistui ennen kuin oppi kääntymään toisinpäin ja silloin se unohtuikin, kun alettiin treenaamaan sitä toista suuntaa.


Aava on vieläkin aika haastava aika ajoin. Ei muuten, mutta sen puolesta, että ei edelleenkään viihtyisi muualla kuin sylissä ja siinäkin mieluiten liikkeessä! Yritäppä siinä tehdä jotain. Pitää ehkä yrittää opetella laittamaan Aava selkäpuolelle Manducaan, jos siellä viihtyisi. Etupuolellakaan ei nimittäin viihdy, jos pitää olla paikoillaan. Eilen yritin nimittäin kuoria pottuja tyttö Manducassa, mutta ei kamalaa suosiota saanut enää. Välistä viihtyy onneksi leluja katsellen. Mietinkin, että viihtyisiköhän semmoisessa Bumbossa? Sitterissä ei viihdy läheskään aina kun sekin painon vuoksi on liian makaava asento muka. Olisi mukava päivällä esimerkiksi lukea Veetin kanssa vaikka Aava onkin hereillä. Ensimmäiset muutama sivua menee hyvin ja sitten alkaa valtava kiemurtelu ja kitinä.

"Kuka se tuo örrimörri on? Mitä se aina puskee mun kuviin?!?"

Muuten on kyllä reipas hymytyttö ja juttelusta saa aina palkinnoksi aurinkoisen hymyn. Liikkumisesta tuli vielä mieleen, että välistä yöllä löydän Aavan sängystään nurinpäin eli pää jalkopäähän päin. Miten lie mönkii siellä, että saa käännettyä itseään akselinsa ympäri.

Aava menee kasin maissa nukkumaan ja nukkuu kaksitoista tuntia. Sinä aikana herää vaihtelevasti 2-6 kertaa! Yksi yö jo koettiin, että heräsi vasta kuuden maissa ekan kerran ja nukkui puoli kymmeneen eli melkein neljätoista tuntia. Nyt herää yleensä puolen yön maissa ja sitten vaihtelevasti aamuyöstä. En pysy kärryillä enää kun niin unenpöppörössä sitten syötän. Välillä en muista, että en ole laittanut Aavaa takaisin omaan sänkyynsä ja onkin aina ylläri herätä siihen, että tyttö nukkuu vieressä. Meillä on siis pinnasänky ihan kiinni sängyssä, mutta olen myös laiskistunut, enkä läheskään aina jaksa nostaa Aavaa takaisin omaan sänkyynsä. Tyydyn sitten itse nukkumaan ihme asennoissa ja jumittuneilla jäsenillä.

Aamupäivästä Aava nukkuu yhdet (normaalisti) pidemmät päikkärit ja iltapäivästä satunnaisesti yhdet tai kahdet semmoiset lyhkäset. Yleisemmin vain yhdet.


Kiinteitä ei olla aloitettu vielä. Olen meinannut, mutta sitten kuitenkin päätynyt siihen, että vielä odotan niiden kanssa. Aava kasvaa näinkin, mutta kiinteitä ajattelin lähinnä helpottamaan esimerkiksi ulos lähtemistä. Kun Aavahan ei missään nimessä suostu syömään tissiä, ellei ole kiljuva nälkä eli odotellaan aina täällä sitten sitä, että tytöllä tulee nälkä, ennen kuin voidaan lähteä minnekään semmoiseen paikkaan, missä ei voi imettää. Ehkä nuo kiinteät auttaisivat noissa tilanteissa. Muutenkin tuo syönti tuntuu edelleen olevan tarkkaa hommaa ja onnistuu parhaiten rauhassa makkarissa makoillen. Mutta tosiaan syö vain jos on tosi kova nälkä. Jos tarjoat ruokaa nyt niin tulee huuto kun ei kelpaa ja kahden minuutin päästä saattaa kiljua sitä, kun on niin kova nälkä jo. Että ota tuosta selvää. Haasteellista siis vieläkin ja ne kiinteät ehkä vähän sitten helpottaisivat tuota imetysstressiä, mikä välillä tulee tuosta syömisen vaikeudesta. Mutta katsotaan nyt ensin neuvolassa ne mitat!

Tuo tuntuu olevan myös tosi levoton syöjä ja ei malta rauhassa keskittyä. Koko syönnin ajan käsi heiluu ja kiskoo ja raapii ja jalat potkivat. Ei hetkeäkään ole rauhassa. Ilmeisesti siinä tullu veljeensä, että ei malta keskittyä yhteen asiaan kovinkaan pitkästi. Päivittelen neuvolakuulumisia sitten erikseen. Hauskat viikonloput, tämä painuu huomenna Ikeaan ihanassa naisseurassa!

"Eikö tässä ole jo otettu tarpeeksi kuvia?!? Minä ainakin häippäsen just nyt!"

6 kommenttia:

 1. Ihana typykkä, suloinen hiustenväri! Kuulostaa tutulta tuo sylissä viihtyminen ja muualla kiukkuaminen. Otson kanssa tuli katsottua telkkaria tuntitolkulla, kun nukkuikin lähinnä sylissä, joten itse juurtui sohvaan kiinni. Teillä se ei varmaan (onneksi) onnistu, kun isoveikka vaatii huomionsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se oikein onnistu ja jos yrittää katsoa Aava sylissä telkkaria niin ei siitäkään tule mitään, jos ei koko ajan hyppyytä ja hytkytä tuota lasta :/

   Poista
 2. Kerrassaan ihania kuvia!!! <3 miksi en itse huomannut koskaan ottaa tuollaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mäkään hoksannut alussa ja siksi ekat kuvat puuttuu. Sit yhdella kaverilla oli facebookissa vähän vastaavia niin ajattelin vuoden ajan nyt kerätä nuo niin näkee sen kasvun :)

   Poista
 3. Ihanat nuo kuukausikuvat. Minä otin junnusta koko ensimmäisen vuoden viikkokuvat joka keskiviiikko kun tuli uusi viikko täyteen. Hurja homma oli, mutta kyllä nyt on ihana katsoa miten se kehitys on ollut hurjaa viikosta toiseen. Tuo pehmo kuvissa on hyvä idis, niin näkee selkeästi miten toinen kasvaa :)
  Mutta, voin tuota bumboa suositella, meillä molemmat viihtyi parhaiten siinä, kun on just sillai enemmän istuvassa asennossa. Tosi paljon pidin kyllä molempia kantoliinassakin, kun ei tuo makuuasento maistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan aina unohtaisin ottaa sen kuvan jos pitäs joka viikko muistaa! Mut ois kyllä ihana vuoden lopoussa sit kattoa miten se on kasvanut.
   Meillähän siis on tuo manduca ja siinäkään ei viimeksi alkanut olla nätisti kun ahdisti :) Haastava tapaus ;)

   Poista