tiistai 3. joulukuuta 2013

Joulukuun yleisin postaus?

Melkein voisin vannoa, että joulukuun yleisin blogipostaus käsittelee joululahjatoiveita jossain muodossa. Ja mitä muut edellä niin sitä minäkin tällä kertaa perässä. Ja itse asiassa nyt onkin hyvä käsitellä joululahjoja, koska en ole keksinyt lapsille oikeastaan mitään lahjaideaa! Itse ollaan yksi paketti ostettu Veetille jemmaan jo aikoja sitten ja muuta ei meiltä varmaan saa. Kuitenkin kummit ja sukulaiset tuovat paketit niin se riittää. Kaikki lahjoja ostavat aina kysyvät, että mitä meillä tarvitaan tai haluaan lapsille. Ja tähän kysymykseen yritin nyt miettiä vastauksia, että ei tulisi kamalasti mitään ylimääräistä roinaa, millä ei sitten olekaan käyttöä.

Äidiltäni olen pyytänyt Veetille aikuisten peittoa ja itse tilasin siihen Hobby hallin hobbaloilta fanttilakanat. Taisin siis hieman valehdella tuolla aikaisemmin, onhan Veetille siis meiltä toinenkin lahja! Isäni pisti pakettiin Reiman huopakengät koville pakkasille.


Musta on aina kiva antaa myös kummeille jotain ideoita lahjojen suhteen, koska itsestä on kiva ostaa myös semmoisia lahjoja, joille on tarvetta. Yleensä kun perheissä leluja on liiankin kanssa. Vaatetta Veeti ei oikeastaan tarvi, mutta yöpuvuista on huutava pula, koska kaikki vanhat ovat jääneet pieneksi. Eli Oulun tontut voisi olla nyt kuulolla! Koko saisi olla suunnilleen 104/110. Aavan toiset kummit hommaavat myös yöpuvun mun toiveesta. Jotenkin niitä ei tule tehtyä itse. Lisäksi Veeti tarvisi lämpimät hanskat pakkaskeleille. Mietinkin tilaavani mahdollisesti tuommoiset Nallukka-nahkarukkaset, niin pysyisi sormet lämpiminä. Siinä olikin sitten Veetin "tarpeelliset" lahjat.

Selasimme tänään yhdessä lelukuvastoa, että olisiko siellä ollut mitään mieleistä. Meillä on ilmeisesti harvinainen lapsi, kun ei oikein mitää halunnut. Itse toivoisin Veetille legon peruspalikoita, noita kuvassa näkyviä, joilla voisi rakennella mitä vaan. Synttäreiden aikaan ne olivat loppuneet joka paikasta ja nyt meillä on paljon pikkulegoja, mutta ei noita perusosia, millä voisi muuten vain rakennella. Toinen lelutoive voisi olla jotain kauppaleikkeihin tai ruuanlaittoon liittyvää. Luulen, että esimerkiksi pienet, muoviset ostoskärryt olisivat todella mieluiset ja mahdollisesti jotain leikkiruokia. Meillä jotain ruokia on, mutta enemmän voisi olla tuommoisia pieniä elintarvikepakkauksia. Ollaan kyllä pesty leikkeihin oikeita pakkauksia, mutta ne vie aika paljon tilaa.

Kaikki haluavat myös tietenkin muistaa Aavaa jollain lahjalla ja en ole keksinyt yhtään mitään sen yöpuvun lisäksi! Ainoa mikä tuli mieleen, on tuo Iittalan Lysti-lastensarja, johon kuuluu lautanen ja muki. Se olisi pitkäaikainen lahja. Mitä te muut vauvojen äidit toivotte vauvoille lahjaksi? Tai mitä ylipäätään on lahjalistalla?

Periaatteessahan mitään leluja ei tarvisi, mutta jotenki tuntuu itsestä, että olisiko lapselle ankea joulu jos paketeista paljastuisi pelkästään vaatteita ja lakanoita... Ja tiedän, että ne lahjat eivät ole tärkeintä joulussa, mutta kyllä ne varmasti tuommoiselle pienelle lapselle valitettavasti ovat.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin toivelistalla pussilakanat, lakanat ja pyjamat, tarpeellisia vaikkakaan ei lasten toivelistan kärjessä ;) Vauvalle on tosiaan hankala keksiä "omia toiveita", kun isommilta on tallessa ne vauva-ajan tarvikkeet. Mutta JOS joku kysyisi toiveita, niin meilläkin toivelistalla nuo Iittalan astiat, PaaPiin kilikatti -helistin, Brion puulelut, huppupyyhe ja pupu-yövalo. Pojille ajattelin etsiä vielä yhteislahjaksi jonkin lautapelin, lisäksi kirjat ovat tervetulleita.

  VastaaPoista
 2. Meillä vauvojen lahjat eivät enää ole ajankohtaisia kun tuo pienempikin on jo 4-vuotias. Ensimmäiselle vauvalle vielä jotain järkeviä lahjatoiveita keksi, mutta toiselle oli hankalampaa keksiä kun nuo vauvailun perustarvikkeet jo oli.

  Nyt on äidin toivelistalla juurikin nuo pyjamat ja lakanat. Lapset itse toivovat molemmat Legoja ja lisäksi tyttö toivoo kaikkea tyttömäistä (=hiuslenkkejä, helmiä koruja varten, mekkoja, nukelle tarvikkeita, vaaleanpunaista, kimaltavaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Meilläkin on kaikki Veetin aikaiset tarvikkeet tallessa ja vauvalelujakin on jo jonkin verran. Ruokalappukin saatiin vauvan syntymälahjaksi juuri. Pyjamat ovat kyllä melko varma valina joululahjaksi! tuntuu, että niit puuttuu kaikilta :)

   Poista