torstai 12. joulukuuta 2013

Hyvän mielen joulutekoja

Tiesittekö, että mulla on ilo saada kuulua erääseen ihanaan facebookin ompeluryhmään! Ryhmä on täynnä toinen toistaan epäitsekkäämpiä ihmisiä, joilla on iso sydän ja valtava halu auttaa toisia. Kaikki ovat aina innokkaasti mukana, kun joku keksii uuden kohteen. Tässä lyhyen ajan sisällä on tapahtunut niin paljon hyvää, että oli pakko tulla jakamaan se myös tänne. Toista kertaa tehdään nyt porukalla vauvalakkeja Oulaskankaan ja Oulun sairaaloihin, että vauvan saaneet perheet saavat laitoksella käyttämänsä lakin mukaan kotiin. Vauvalakkiprojektin lisäksi ompelijat ovat tehneet vaatteita Oulun Hope ry:lle. Nämä vaatteet menevät joululahjoiksi vähävaraisten perheiden lapsille. Tämän hetken vaatesaldo oli jo melko huikea kun ottaa huomioon sen, että samat ihmiset ompelevat samanaikaisesti myös omia joululahjojaan. Aina voi pyytää apua eikä aina edes tarvitse pyytää, kun sitä jo annetaan. Yhden ryhmäläisen auton hajottua keskelle kaupunkia toinen ryhmäläinen soitti isänsä hakemaan tämän autoilijan, joka oli jäänyt pienen vauvan kanssa huonoon säähän. Voitteko kuvitella? Ehkä hyvät teot ovat nykypäivänä harvinaisuus, mutta meidän ryhmässä ei.


Erään ryhmäläisen tuttava oli myös jäänyt kahden lapsen yksinhuoltajaksi ja lisäksi on joutunut työttömäksi, mikä on tietenkin yleisestikin kurjaa. Kesän aikana perheen tytöt olivat hujahtaneet pituutta ja vaatteet olivat jääneet pieneksi. Ryhmässä oli puhetta tästä perheestä ja niin vain yhtäkkiä kymmenet ventovieraat ihmiset halusivat mahdollistaa tämän perheen joulunvieton ja lapsille kerättiin siistikuntoisia vaatteita lahjoituksina sekä myös leluja joulupakettiin. Ne, joilla ei ollut oikeankokoisia vaatteita lahjoittaa, antoivat muutaman euron rahaa, jolla ostetaan perheelle ruokakauppaan lahjakortti joulun alla. Itse tein perheen isälle villasukat, että hänelläkin se paketti jouluna olisi.

Näiden tempausten vuoksi mulla on ollut todella hyvä mieli jo toista viikkoa. Tämmöinen ns. suora-apu tuntuu hyvältä ratkaisulta tehdä jotain hyvää. Tietää, että se apu menee oikeaan osoitteeseen, eikä mitkään välikädet ole tässä ottamassa omaa osaansa. Meidän pieni, mutta sitäkin ihanampi ryhmä mahdollistaa nyt ainakin sen yhden perheen joulunvieton sekä monen muun Hopen jakamien pakettien kautta. Kyllä tämmöisestä tulee se kunnon jouluilo! Joskus olen myös osallistunut Joulupuu-keräykseen sen oltua Kärkkäisen aulassa. Nyt en ole sitä moneen vuoteen onnistunut bongaamaan. Sekin on kiva tapa auttaa. Onko siellä ruudun takana muita, joiden joulumieli tulee siitä, että saa antaa myös muille jouluiloa? Tämä postaus on omistettu teille, ihanat kanssaompelijat! <3

3 kommenttia:

 1. Mää jaksan äimistellä tuota samaa asiaa - tuon ryhmän ihmisten vilpitöntä pyyteettömyyttä, halua auttaa lähimmäisiään. Tämän päivän hälläväliäkaikkimullenyt-yhteiskunnassa tuo ryhmä on ihan omaa laatuaan! Kiitos myös sinulle omalta osaltani Hope-keräykseen osallistumisesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Oma osani tähän keräykseen oli hävettävän pieni, muutama ommeltu pipo kuitenkin :) Parempi sekin kuin ei mitään. Ensi vuonna voitaisiin aloitaa projekti vaikka jo loppukeväästä niin olisi aikaa paremmin.

   Poista
 2. Tuo "vauvalakkoprojekti" nauratti! ;) Mutta asiaan, hienoa välittämistä, teillä on sitä todellista joulumieltä!

  VastaaPoista