torstai 5. joulukuuta 2013

Marimekon esiliinan muokkausta

Kävin viime viikolla kirpparikierroksella ja löysin pöydän, jossa myytiin kympillä Marimekon Purnukka-kankaisia essuja. Essujen malli oli semmoinen vyötärölle yltävä, joiden merkitystä en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Harvemmin itse ainakaan sotken pelkkiä housuja jos sotkua on tullakseen vaan kyllä se paita sotkeutuu ekana. Näitä väitettiin uusiksi, mutta mielestäni puuvillassa oli kyllä selvää kulumaa. Ostin kuitenkin, koska Marimekon essut maksavat kaupassa noin 40e ja esiliina on ollut työlistalla jo varmaan pari vuotta!


Vaikka esiliina oli vyötärömallinen,oli siinä tarpeeksi kangasta pieneen muokkaukseen. Leikkasin vain essun reunasta pienen palan pois ja käänsin reunan uudelleen sekä kiinnitin kiristysnarun uudelleen. Siitä poisleikatusta palasta tein sitten tuon yläosan sekä kaulan ympäri menevän narun, joten nyt mulla on sitten ylös asti yltävä essu niin ei paita sotkeudu!


Tiistai-illan pyhitin hyväntekeväisyyteen, sillä sain pyynnön eräältä tutulta, että josko haluaisin lahjoittaa hieman ompeluaikaa uuden lastensairaalan hyväksi. Facebookin Sydänpyllyt- ryhmässä on menossa hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto menee uuden lastensairaalan hyväksi. Tuttava lahjoitti minulle tarvikkeet lakkeihin ja minä surauti ne kokoon. Huudettavana on neljä lakkia kokoa 1-3v sekä neljä lakkia kokoa 3-5v eli jos haluaa näin joulun alla osallistua hyväntekeväisyyteen, niin tässä on mahdollisuus. Harmittavan vähän olen ehtinyt osallistua mihinkään muuhun hyväntekeväisyyteen, vaikka projekteja on nyt menossa meidän ompeluryhmässä useampi. Vauvalakkejakaan en ole tehnyt yhtään! Ne on nämä tonttujutut, mitkä vie näin joulu alla muutenkin tuota rajallista aikaa. Kohta on kuitenkin kaikki lahjukset valmiina, joten voi keskittyä sitte taas muihin hommiin. Niin ja mikäli huutokaupassa ei tärppää lakki omalle kohdalle niin minulta ehtii vielä jouluksi tilata noilla samoilla kuoseilla olevia lakkeja.


Lopuksi hieman asiaan liittymätön kuva, mutta katsokaapa mitkä löytyi kaapin perältä, kun siivosin ompsua? :) Raukat olivat unohtuneet sinne päättelemättöminä, joten korjasin asian.6 kommenttia:

 1. Voiii kuinka ihanat lapaset <3 Itse olen surkea neulomaan, mutta äiti saattais suostua tuollaiset tekemään jos ohjeet sais.

  Essustakin tuli hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ravelry.com/patterns/library/horatio-and-oren Ohje on tuolta, mutta on valitettavasti maksullinen :/ Omankin onnistuin hukkaamaan viime vuonna!

   Poista
 2. Hieno tuunaus essusta! Tuollainen olisi kyllä tarpeen itelläkin, sen verran sotkuinen leipoja olen ;) ja tosi hienot lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun jäljiltä on kans aina keittiössä pommi räjähtänyt! Mies ja äitini siitä aina vitsailee...

   Poista
 3. Hieno essu, ihanat lapaset ja tosi ihania tonttulakkeja!

  VastaaPoista