keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kodin pieniä piristyksiä

Sain eilen tehtyä loppuun työhuoneen seinäprojektin ja tämmöinen siitä tuli! Valokuvat on muutettu polaroideiksi täällä ja sitten tulostettu ja leikattu oikean mallisiksi. Noita polaroidejahan saa tilata joiltakin firmoilta valmiiksi tuon mallisina, mutta ajattelin tämän olevan vähän edullisempi vaihtoehto kun valokuvapaperia sattui olemaan monta pakettia kaapissa. Kuvia tähän sydämeen meni 54 kappaletta ja ne on kiinnitetty (huonosti) semmoisella rullatavalla teipillä, jota käytetään valokuvien kiinnittämiseksi kansioon. Teippi oli aika huonoa ja kuvat alkoivat heti tipahdella. Pitää vaihtaa niihin vaikka sinitarrat heti, kun saan aikaiseksi hakea sitä kaupasta.


Ohjelma muutti vähän hassusti kuvia erisävyisiksi, vaikka ne oli muutettu ennen tuota polaroidiksi tekoa harmaasävyisiksi ja kaikki olivat samanvärisiä. Nyt noita on monen sävyisiä, mutta kivasti tuo sekin vähän eloa tuohon seinään.


Pitää ottaa joskus vähän kauempaa kuva tuosta (lue kun työhuone on siivottu), niin hahmottuu mittasuhteet vähän paremmin. Tästä tuli omasta mielestäni todella kiva. Välistä on mukava jäädä katselemaan kuvia ja muistella tapahtumia ja aikoja kuvien takana. Seinällä on kuvia niin meidän perheestä kuin paikoista, joissa ollaan lomamatkoilla käyty. Kuviahan voi välistä halutessaan vaihtaa niin saa siitäkin vaihtelua.


Projektila-blogista bongasin ihanaa tähtinauhaa, joskin hieman pienemmässä koossa kuin omani, ja toteutin sen tänään jouluhommien välissä. Leikkasin mustasta pahvista piparimuottia apuna käyttäen pinon tähtiä ja hurautin ompelukoneella ne kiinni toisiinsa. Sitten nakkasin sen verhotangon yli roikkumaan.


Tämmöisenhän voisi toteuttaa myös valojen kanssa eli leikkaisi tähtiä ja tekisi reiät, joista laittaisi valosarjojen lampun aina yhdestä läpi. Voisi tulla kivan näköinen niinkin ja tekisi mieli melkein kokeilla. Mulla ei ollut mitään tietyn mittaista väliä noiden tähtien välissä, joten vähän hassusti niputtuvat joissain kohdissa roikkuessaan kaksinkerroin.


Viime viikolla askartelin työhuoneen ikkunaan yhden tämmöisen paperitähden. Tälle piti tulla kavereitakin, mutta en ole ehtinyt tehdä, joten olkoon tämä nyt ainut. Ehkä sitten ensi vuodeksi teen lisää jo kesällä! Tähden ohjeen alkuperää en tähän hätään muista, mutta löytyy varmaan googlettelemalla. Kivoja tämmöiset pienet askarteluhommat. Vielä kun olisi ajoissa alkanut tehdä niin olisi ehtinyt tehdä vähän enemmänkin!

Edit: Täällä ainakin on ohje tähteen


12 kommenttia:

 1. Itse kun blogiin tein noit marraskuun alussa, niin käytin tätä ohjetta: http://annekata.com/2010/11/tutorial-super-simple-paper-stars/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, muokkaanpas heti tuon linkin tuonne. Oma ohje mitä käytin oli suomenkielinen, mutta yhtä hyvin tuosta ymmärtää. Ja jääpä itsellekin talteen. Sun blogissa muuten näinkin näitä, mutta tein vasta myöhemmin, kun löysin sen suomenkielisen ohjeen.

   Poista
  2. Joku oli joo tehnyt suomeksi tästä oman päivityksen ohjeiden kanssa, mutta ei minusta tuo englanniksi olevakaan vaikea ole kun minäkin villasukkana ymmärrän :)

   Poista
 2. Kaunis kuvakollaasi ja ihana tuo tähtinauha. Tuollaisen tähtihommelin teen heti huomenna meille myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nopsaa kun leiko eka sopivan kokoisia neliöitä ja sit päällimmäiseen piirrät sen tähden ja leikot kerralla esim viisi :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin on, valitettavasti en vain voi kunniaa ottaa tästäkään ideasta.

   Poista
 4. Aivan upea tuo sydän, loistava idea!! Ja hienoja nuo askarruksetkin, tuo iso tähti etenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin itsekin tästä tosi paljon! Jostain blogista nappasin idean, kun siihen tykästyin.

   Poista
 5. Ihana idea tuo valokuvaseinä! Meillä odottais mustavalkovalokuvia seinällepääsyä. Kehyksiä odottivat mutta tämähän vois olla toinen vaihtoehto. Paikkakin on mietittynä. Onpa hyvä ku joskus jää vaiheeseen nää rojektit niin voi saada uusia ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kans haaveilin kollaasiseinästä olkkarin lipaston päällä, mutta en kuitenkaan osais niitä asetella hienosti. Taidan tilata sinne vaan tauluhyllyjä ja laittaa niille nin ei jää niin paljon seinään jälkiä tai on ainakin helpompi muutella. Pinterestistä löytyi muuten semmoisia valmiita asettelumalleja, jos niitä kehystettyjä kuvia haluaa laittaa! :) Millähän hakusanalla hain, varmaan jollain photo collase tms.

   Poista
 6. Wau tuota seinää! To do -listalle pääsi tämä :)

  VastaaPoista