torstai 16. joulukuuta 2021

Chunky beanie ohje paksulle langalle

*sisältää mainoslinkkejä


Testasin uutta lankaa muhkupipoon ja sain toiveen kirjoittaa tästäkin ohje teille. Ohje on periaatteessa samanlainen kuin aiemmassa chunky beaniessa, mutta silmukoita tulee tällä langalla paljon vähemmän. Käyttämäni lanka on siis *Dropsin Wish, jota menee aikuisten kokoiseen pipoon 2-3 kerää. Itsellä on löysähkö käsiala, joten mulla menee näihin aika lailla tasan kaksi kerää. Jos haluaa päältä lörpömmän, kannattaa ehdottomasti varata kolme kerää. Tää lanka on tuntumaltaan aika lailla samanlaista, kun mun lemppari Dropsin Air, mutta melkein tuplasti paksumpaa! Tästä tulee siis tosi nopsaa yks pipo.



Neulottu chunky beanie ohje paksulle langalle

Luo 48 (jos tosi löysä käsiala niin 44 voi myös riittää) silmukkaa koon 8mm pyöröpuikoille. 

- Neule "2o 2n" niin kauan, että putki on noin 42-43cm pitkä. Tällä mitalla piposta tulee aika päänmyötäinen, jos haluat että tuonne ylös jää ilmaa ja pipo on lörpömpi päältä, voit tehdä muutaman sentin pidemmän. Myös taitteen korkeudella voi säätää pipon pituutta.

- Sen jälkeen neulo seuraava kierros"2o, 2n yhteen" ja toista tuota koko kierroksen ajan.  Voit vaihtaa tässä välissä pyöröpuikot tavallisiin puikkoihin

- Neulo "2o 1n" seuraavat 5 kierrosta. Sitten päästään toiseen kavennuskierrokseen 

- neulo nyt "2o yhteen 1n" koko kierroksen ajan. 

- neulo kolme välikierrosta. 

- Sen jälkeen kavennetaan taas eli neulo koko kierroksen ajan 2o yhteen. 

- Neulo vielä yksi välikierros 

- kavenna lopuksi taas koko kierroksen ajan 2o yhteen. 

-Päättele pipo ja taittele haluamasi levyinen taite kaksi kertaa jolloin pipo on korvien päästä kolminkertaista neuletta. 

Jos tämä tuntuu jo liian muhkulta, voit tehdä yhden taitteen verran lyhyemmän ja mallata sopivaa pituutta jos neulomisvaiheessa.


Kuvassa päällimmäinen pipo on Dropsin Airia, kuvasta huomaa hyvin, että miten paljon uhuempaa lanka on. Tykkään tästä muhkusta versiostakin tosi paljon ja oon pitkään etsinyt järkevän hintaista lankaa, millä toteuttaa näitä. Harmi vaan kun tästä Wishistä on vissiin saatavilla vaan aika maanläheisiä sävyjä, ei oikein sellaisia omaan ihoon sopivia värejä. Nämä pipot on kaikki menossa lahjaksi.


Tuo sinertävä on luonnossa tosi kiva väri, sellainen kaunis, vähän murrettu petrooli! Eniten oman värinen on tämä tosi vaalea pinkki. Tykkäisin nykyään noista maanläheisistäkin jo, mut ne ei sovi mulle värinä yhtään! Karkaa kaikki väri ihosta.

Oletteko tehneet jo pipoja tuolla aiemmalla pipo-ohjeella?

5 kommenttia:

 1. Onpa hyvän mallinen pipo! Kiitos selkeästä ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 2. Moi, en oo aiemmin tehnyt pipoa ja tätä aattelin koittaa, mutta mitä siis väliekerros tarkoittaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis sitä, että se kierros neulotaan normaalisti ilman kavennuksia!

   Poista
 3. Hei! Kavennuksessa tarkoittaako tuo siis kavennuksen eka vaihe että 2o normaalisti ja aina 2n yhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juuri näin eli ei kavennusta oikeilla silmukoilla vaan ainoastaan nurjat neulotaan yhteen :)

   Poista