sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Baby Bornin uudet vaatteet

Tytöt olivat ruksineet lelukirjasta muutamia Baby bornin ulkovaatesettejä ja minähän en ompelutaitoisena voinut sitten millään maksaa jotain jäätävää summaaper setti. Taitaa olla jotain 40e varmaan noi ulkovaatteet? Törkeän paljon kuitenkin. Hain kärkkäiseltä palat valkoista ja harmaata teddyä (maksoi muuten vain jonku ehkä vitosen!) ja ajattelin tehdä siitä jotain. Kaivelin kaapista vanhat nukenvaatekaavat ja niitä muokaten syntyi sit tyttöjen nukeille parit ulkovaatteet.


Toisen tytön nukke sai tän söpön nallehaalarin. Huppu jäi vähän pieneksi, mutta jospa se ei käytössä haittaisi. Mahtuu kuitenkin päähän!


Toinen sai sitten tämän fiinin takin karvareunushupulla! Olipa muuten mielenkiintoinen operaatio kiinnittää tuo karva! Leikkasin siis karvakankaasta palan jonka ompelin ensin hupun reunaan toisesta pitkästä reunasta oikeat puolet vastakkain. Sitten käänsin toisen reunan paikoilleen ja siksakilla vedin sen kiinni. Tuosta varmaan irtoaa karvaa vielä ikuisuudenkin päästä, kun leikkauskohdasta karvat tietty aina katkeilee.


Takin pohjana on joku mekkokaava, jota leventelin ja muokkasin siihen vetskarin eteen. Piti myös vähän miettiä, et miten toi karva asemoidaan niin, että se ei oo jatkuvasti vetskarin välissä. Ei oo ehkä kaikista kauneimmat toteutukset näissä, mut onneksi tytöt ei sellaisista tajua välittää.


Innostuin vielä neulomaan nukelle Hupsistarallaa-blogin ohjeella kivan röyhelöpaidan! Oon tuhonnut urakalla valmiita lankanyssäköitä ja täysiäkin keriä, joille ei ole löytynyt käyttöä. Tässä taisi olla lankana Dropsin Fabel, jos oikein muistan. Jostain syystä tän paidan kaula-aukosta tuli niin valtava, et ompelin alavaran kaula-aukkoon ja laitoin sinne kujan sisään sit kuminauhan vähän kuromaan tuota umpeen.

baby born villapaita

Pipo on omalla kaavalla tehty ja tein niitä itse asiassa useammankin. En tiedä miten tuo google Drive on jotenkin muuttunut, kun sitä ei pysty enää muut avaamaan suoraan sitä kaavaa, vaan mun pitää jotenkin aina hyväksyä se. Tosi rasittavaa, varsinkin kun niitä aika paljon haluttais ladata. En oo ainakaan toistaiseksi keksinyt tähän järkevää ratkaisua. Saa kertoa jos osaat sanoa, että missä vika. Se valittaa, että linkkiä ei voida aukaista tietoturvapäivityksen takia. En kuitenkaan löydä mistään kohtaa, että pystyisi sen linkin jakamaan normaalisti muille. Samaa ongelmaa on esiintynyt muillakin.


Näiden lisäksi neuloin vielä viime tippaan yhden valkoisen perusneulee ja pipon, mutta ne jäi siinä joulunalushässäkässä kuvaamatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti