torstai 20. tammikuuta 2022

Eteisessä

Meidän kodin eteinen alkaa pikkuhiljaa olla kaikin puolin valmis. Ollaan oltu niin tyytyväisiä meidän Visorin kaihtimiin  , että yhteistyön jälkeen tilasin omalla rahalla meille eteisen pieniin ikkunoihin myös kaihtimet. Nuo ikkunat ovat sen verran reilun kokoiset, että pimeällä ulkoa näkyi häiritsevästi sisälle. Varsinkin jos oli yksin kotona lasten kans niin ei ollut kiva ajatus, että joku pystyy tuolta kurkkimaan. Lisäksi meidän kotitie menee tuolta puolelta, joten autolla ohi ajaessakin näki sisään.


Päädyin valitsemaan mustat kaihtimet mustien kehyksien mukaan ja kivasti ne minusta sopii tuohon. Kesällähän niitä ei ole tarve edes käyttää, joten eivät ainakaan pääse kuumumaan.


Päivisin ne on nipussa tuolla ikkunan alaosassa ja eipä ne sieltä oikeasti tosielämässä juurikaan mihinkään näy. Varsinkin kun ovat mustat kuten ikkunnakarmi niin sulautuvat  hyvin siihen.


Valmiista eteisestä en ole tainnutkaan tänne blogin puolelle kirjoitella! Suunnitelmat rakennusaikana tähän tilaan löydät täältä ja sieltä näkyy myös pohjakuva eteiselle. Aika hyvin pysyin suunnitelmassa ja eteiseen on tuotu noita elementtejä mitä suunnitelmassakin mietin. Eteisen musta penkki on Juurilla Designin Wendela, johon tilauksesta teetetty tuo kenkätelineosuus. Siinä on mun ja miehen kengät, jotka on pääasiallisesti käytössä just tällä hetkellä. Muut käyttökengät löytyy sit eteisen liukuovikaapista ja urheilukengät arkieteisestä.


Toiselle seinälle hommasin tämän Jyskin Virum-hyllyn, joka on samanlainen ulkonäöltään kuin nuo muut vastaavat hyllyt, joita suunnitelmassa mietin. Tätäkin kyttäsin vaikka kuinka kauan alesta ja vihdoin sainkin sen -40% hinnalla! Oon erikoistunut Jyskin tuotteiden alennusten kyttäämiseen selvästi, kun en oo kamalasti sieltä ostanut mitään normaalilla hinnalla vaan aina on sitkeys palkittu. Tämänkään kanssa ei ollut kiire, joten hyvin pystyi odottelemaan, että josko se tulisi alennukseen.


Lopullinen hankinta eteiseen oli tuohon oven toiselle puolelle pieni vierasnaulakko. Meillähän on tuo liukuovikaappi meidän aikuisten vaatteille, mutta tuohon voi nakata takin jos tulee vaikka yks vieras vain kylään. Naulakko on tuollainen Kärkkäiseltä ostettu halppis Aina Rack. Muotokieleltään hyvin samanlainen, kuin arkieteisen House Doctorin Rack-naulakot, mutta paljon heppoisemman oloinen. Sopii kuitenkin tällaiseen epäsäännölliseen vaatteiden säilytykseen ja kun kerralla ei ole kamalasti painoa.


Tuohon seinän pätkälle oli tosi haastava löytää naulakkoa, koska seinä on vain 60cm leveä ja tuntui, että kaikki on siihen liian leveitä. Tämä nyt on onneksi sopivan siro ja siihen mahtuu kuitenkin  useampi takki. Eikä tullut konkurssi :D

 
Tää ratkaisu on ollut meille oikein toimiva, et lasten kamppeet on tuolla arkieteisessä omassa valtakunnassaan ja meidän arkivaatteet sitten tuolla eteisen liukuovikaapissa. Meidän ulkoiluvaatteet on myös arkieteisen puolella. Liukuovikaapisto on iso ja se kätkee sisäänsä myös meidän isot reissukassit sekä kaikki mahdolliset reput paitsi tietenkin koululaisten reput, jotka on omissa huoneissa. Oli hyvä päätös tehdä liukuovet kattoon asti korkeina niin sinne ylös jää kivasti tilaa kaikelle tuollaiselle isolle, jotka on kuitenkin suhteellisen vähän käytössä.Aika paljon rauhoittaa eteisen ilmettä, kun vetäisee vaan tuon liukuoven tuonne arkieteiseen kiinni!


Saatiin siis eteiseen kaikki  ne elementit mitä sinne kaivattiin. Kaikista parasta tässä tilassa on tietenkin säilytystilan määrä! Sitä on niin rekkeinä, kaappeina ja liukuovikaappina ja päälle vielä naulakot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti