maanantai 30. elokuuta 2021

Peittävyyttä, suojaa auringolta ja parempaa akustiikkaa Visor-kaihtimilla (sis alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö / Visor

Jo talon rakennusvaiheessa oli pakko hieman pohtia myös ikkunoiden verhoratkaisuja, sillä meidän olohuoneen isot ikkunat ovat 2,8m korkeat ja pari metriä leveät ja kaiken lisäksi niistä paistaa aurinko sisään ison osan päivästä. Tarvittiin siis näkösuojaa, suojaa auringolta ja kuumuudelta ja lisäksi jotain, joka parantaisi korkean tilan akustiikkaa. Noilla spekseillä ei jäänyt kamalasti vaihtoehtoja, koska näiden lisäksi tärkeä kriteeri oli myös ulkonäkö. En lämmennyt lamelleille ja screenitkään eivät jostain syystä kuitenkaan sytyttäneet. Nämä Visorit bongasin netistä ja sain käydä paikan päällä katsomassa näitä tässä lähettyvillä ja samalla kuulin vähän jo käyttökokemuksia ja sain apua värin valintaan Sitten kun ystäville tuli nämä uuteen kotiin tuohon naapuriin, tiesin, että nämä halutaan meillekin. Minusta on aina kiva päästä testaamaan tuotteita vähän livenä ennen niiden tilaamista netistä, vaikka kuin lukisi hyviä arvosteluja. Varsinkin jos on kyse arvokkaammasta sijoituksesta, kuten tällaiset kaihtimet.

Meillä Visorit ovat vain olohuoneen ja käytävän kiinteissä ikkunoissa ja tavallisissa ikkunoissa on sitten sälekaihtimet. Noihin kiinteisiin ikkunoihin ei sälekaihtimia saa, joten siksikin Visorit niihin ikkunoihin oli järkevä valinta. Meille valikoitui kankaaksi tiivis luonnonvalkoinen, joka on hieman peittävämpi kuin puhdas valkoinen. Itse asiassa peittävin noista valkoisista. Väri ei kuitenkaan minusta ole ollenkaan kellertävä vaan hyvin valkoinen, mutta ei liian kirkaskaan. Verho peittää näkyvyyden, mutta ei blokkaa kuitenkaan valoa tilasta pois vaan olohuone pysyy hyvin valoisana, vaikka verhot laittaisi kokonaan kiinni.


Etukäteen mietin, että miten hyvin tuo verho blokkaa näkyvyyden sisään, jos pihalla on kovinkin pimeää ja sisällä täysi valaistus. Nyt kun illat ovat alkaneet pimetä, pääsimme testaamaan tuotakin ihan konkreettisesti. Pistimme käytävän valot päälle ja mies heiluu tuolla käytävällä sisäpuolella. Sisältä näkyy vain vaalea varjo siinä kohtaa missä on ihminen, mutta sen kummemmin noista ei onneksi näy läpi!



Visorit ovat materiaaliltaan tuollaista hieman muovimaista, joten niitä pystyy pyyhkimään kostealla liinalla, mikäli pienet tahmakädet pääsevät niitä rutistelemaan. Tätä itse asiassa testattiin tänään, kun Viia kompastui kaakaolasin kanssa ja kaakaota roiskui myös kaihtimiin. Lisäksi Visorit palautuvat rutistelun jälkeen takaisin saman näköiseksi kuin ennenkin. Todennäköisesti pienet lapset ei siis saa näitä pilattua. Piti itse ihan testimielessä näitä rutistella, eikä verhoon onneksi jää sen jäljiltä ruttuja! Plussaa myös siitä, että näissä ei ole mitään roikkuvia naruja, joista lapset voisivat vedellä tai saada narut solmuun.



Meillä on tässä yhtenäisessä olohuone-keittiössä huonekorkeus jotain kolmen metrin luokkaa. Ikkunat ovat sen 280cm korkeat, joten siihen päälle tuo yläosa vielä. Budjetti ei riittänyt akustiikkakattoon, joten se pitäisi hoitaa muilla tavoin. Korkeat tilat kun joko helposti kaikuvat, tai aiheuttavat sen, että puhe puuroutuu tilassa. Tähän saadaan myös hieman apua Visoreista, koska niiden materiaali on kuitenkin kangasmainen ja näin parantaa myös oletettavasti vähän akustiikkaa. Meille ei tule kuin yksi verho, joten pitäisi saada mahdollisimman paljon muita kaikumista vähentäviä elementtejä tähän tilaan. Sen vuoksi laitettiin tuo mattokin keittiönpöydän alle. Eikä tuo meidän olkkari ainakaan omasta mielestä mitenkään ihmeellisesti kaiu. Toki vielä korkeammassa tilassa ongelmaa voisi olla näistä toimenpiteistä huolimatta.



Yksi parhaita ominaisuuksia Visorin kaihtimissa on se, että näitä saa säädettyä miten päin tahansa. Kun laittaa nämä lähtemään ikkunan alareunasta, saa haluttua näkösuojaa, mutta ei tarvitse kuitenkaan vetää koko verhoa kiinni, vaan sen voi jättää ylhäältä auki ja tulee valo sisälle ja ikkunasta näkee maisemat. Ulospäin kuitenkin peittää sitten näkyvyyttä hyvin. Ylhäältä päin kiinni laitettaessa voi verhot jättää aika ylös, jolloin ne estävät korkealta paistavan auringon killottelemasta silmiin kun istuu vaikka ruokapöydän ääressä. Parasta on, kun ne voi vetää nippuun ikkunan ala-tai yläreunaan silloin kun niille ei ole käyttöä ja ovat melko huomaamattomat. Näin maisemat pääsevät pääosaan, eivätkä kaihtimet. Ovat siis tosi monipuoleiset.



Kaihtimien asennus oli suhteellisen yksinkertainen homma, eikä siihen kyllä meidän mielestä tarvinut mitään maksettua asennusta. Me laitettiin nämä itse, vaikka ei mitään raksaihmisiä muuten ollakaan. Visorin sivuilta löytyy selkeät ohjeet  ikkunoiden mittaamista varten sekä myös ohjeet asennukseen. Näillä ohjeilla me asennettiin nämä. Kannattaa muuten huomioida se, että jos on kovin korkeat ikkunat, niin kannattaa tilata myös käyttösauva, jolla saa nostettua ja laskettua verhoja, jos itse ei yllä ylös asti! Mehän ei tuota hoksattu, mutta tilasin sen jälkikäteen paikalliselta jälleenmyyjältä.


Sellainen kannattaa huomioida, että jos kaihtimet ovat kovin isot, vaativat ne vähän enemmän voimaa avaamiseen, eikä se välttämättä onnistu helposti yhdellä kädellä. Meille yllätyksenä tuli myös se, että verho irtoaa ylhäältä kiskosta siinä vaiheessa kun sitä vetää alaspäin. Se toki napsahtaa heti takaisin magneettiin kun lakkaa kiskomasta, mutta me luultiin aluksi, että verho on rikki!



Kaikin puolin ollaan kyllä oltu tyytyväisiä tähän(kin) valintaan. Toistaiseksi ei olla keksitty näistä mitään valittamista. Ainut miinus tosiaan ehkä tuo hieman raskas käyttö olohuoneen ikkunoiden kaihtimissa ja se irti napsuminen, mutta ne ovat ymmärrettäviä piirteitä kun verhoa on noin älyttömän paljon kun on iso ikkuna! Eipä se voisi kovin kevyt ollakaan tuohon kokoon nähden. 



Pääset bongaamaan Visorin kaihtimia myös Suomen kaunein koti  -ohjelmasta ja nyt koodilla KOTI20 saat -20% alennusta ikkuna- ja pimennyskaihtimista. Tarjous on voimassa tästä päivästä 15.9.2021 asti.
Jos kaihtimet ovat ostoslistalla uuteen ( tai miksei vanhaankin kotiin!) niin tuolla alekoodilla tulee isommasta ostoksesta jo sievä säästö :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti