torstai 12. elokuuta 2021

Ergonominen Beckmann of Norway reppu eskarilaiselle tai koululaiselle

Sisältää mainoslinkkejä, linkit merkitty tähdellä*


Meidän perheen pienimmäinen aloitti tällä viikolla eskarin ja halusi saada uuden eskarirepun. Viialla onkin ollut käytössä Aavan vanha eskarireppu eli Kånken, joka on kyllä maailman surkein reppu lapsen (ja aikuisen) kantaa. Olin kuitenkin ajatellut, että jos se nyt menisi tän eskariajan ja ostettaisiin sitten kouluun uusi reppu. No ei tuntunut menevän ja sanoin, että voidaan ostaa uusi reppu jos se kelpaa sitten koulurepusta ja että minä saan valita jotkut järkevät vaihtoehdot, joista Viia valitsee sitten kuosin itselleen mieluisaksi.


Mulle tärkeintä on se, että pienen lapsen reppu on oikeasti hyvä kantaa. En viitsi itsekään kannella reppua, jossa ei ole kunnon rintaremmiä ja mielellään myös lantiovyötä. Olkainten pitäisi myös olla pehmustetut, toisin kuin Kånkenissa, jos ei erikseen osta niitä pehmusteita. Pieni kierros markettien reppuosastolle osoitti sen mitä pelkäsinkin, eli yhdestäkään ei löytynyt edes rintaremmiä. Iso reppu pienellä lapsella on varmasti raskas kantaa jos on paljon tavaraa ja kaikki paino roikkuu harteilla. Tästä voisi muuten isot ja suositut merkit (kuten Adidas) ottaa koppia ja tehdä oikeasti laadukkaita reppuja, joita olisi hyvä myös kantaa. Homma meni sitten nettiselailuksi, mutta yllättävän vaikea oli löytää reppu, jossa yhdistyvät lapselle mieluinen kuosi sekä hyvä kannettavuus ja se, että tilaa on enemmän kuin 12l. Nyt kun löysin sen, ajattelin vinkata siitä myös teille. Varmasti siellä joku painii saman ongelman kanssa!

Lopulta bongasin Jollyroomin sivuilta kaksi vaihtoehtoa. Toinen oli tämä Viian reppu eli *Beckmann of *Norwayn Classic 22l ja toinen *Ergobag, joka kuitenkin jäi vielä kalliimman hinnan vuoksi pois laskuista. Kyselin tästä kokemuksia lastenvaateryhmässä ja muutamat olivat ehtineet tätä testata ja todenneet hyväksi myös pienellä, alle 120cm lapsella.  Tälle repulle löytyi käyttäjän suosituspituuskin ja se oli 116-140cm muistaakseni. Viia on nyt 120cm ja monissa isommissa repuissa ongelmana on pitkä muoto, kun Viialla on melko lyhyt selkä kuten meidän muillakin lapsilla. Tässä on 2l enemmän tilaa kuin Veetin Haglöfsin Corkerissa, mutta tämä oli yli 10cm lyhyempi muodoltaan. Se tilavuus tulee repun syvyydestä, joka ei juurikaan näy jos reppua ei ole pakattu täyteen. Reppu on siis tosiaan tuo *Beckmann of Norway ja malli on *Classic 22.  Repusta on olemassa vielä isompi malli, jonka tilavuus on 28l. Mallin nimi on *Classic Maxi.


Yhdeltä tutulta sitten kuulin, että heidän tytöllä on ollut tämä reppu jo vuosia ja laatu on ollut hyvää ja reppu on vieläkin ehkä ja siisti. Se ratkaisi sen, että pistin repun tilaukseen sen jälkeen, kun Viia oli ensin valinnut itselleen mieleisen kuosin. Olihan nämä aika övereitä nämä kuosit, mutta sen verran voin tehdä myönnytystä, kun sain tähän kuitenkin sen ergonomisen puolen.

Sisällä on omia taskuja esim eväslokerolle ja sivussa molemmilla puolilla juomapullotaskut. Pienessä etutaskussa on valmiiksi paikka kotiavaimille ja taskussa ne pysyvät näppärästi siinä remmissä tallessa.Tässä repussa oli kyllä kaikki kohdallaan! Oli hyvät säädöt olkaimissa ja remmeissä ja sai säädettyä laihallekin lapselle tukevasti istumaan selkään. Repussa on paljon heijastimia, sekä keskellä reppua myös valo, jonka saa päälle tai vilkkumaan. Tuo on ihan loistava ominaisuus sitten, kun Viia alkaa kulkea kouluun pimeässä. Repun materiaali on vettähylkivää, mutta repussa oli lisäksi myös erillinen repun päälle tuleva sadesuoja, joka kulkee läpässä olevassa taskussa.  Ja katsokaa oikeasti kuvasta noita pehmusteita ja remmejä, miten hyvältä näyttää! Tuossa on myös sellainen alumiininen tuki tuolla sisällä, että se pysyy hieman irti selästä ja ilma kiertää paremmin selän ja repun välissä.


Repun kyljessä on kolme erillistä tarrapaikkaa, joihon on repun mukana muistaakseni kuusi erilaista kangastarraa, joiden paikkaa voi vaihdella. Lisäksi mukana tuli tuollainen pikkureppu, jota voi käyttää vaikka barbien reppuna tai sitten roikkumassa koristeena repun kyljessä. Tuon sateenkaarikuvan saa myös ilmeisesti käännettyä pois näkyvistä eli jos kuva on jossain vaiheessa vaikka liian "lapsellinen" niin sitten voi kääntää tuon vain pois. Tässä tosin on aika neutraali kuva, mutta osassa oli sellaisia piirroshahmoja.

Tämä istui hyvin Viian selkään, vaikka repussa onkin litroja melko hurjasti. Tämä on hyvä ottaa myös pienille vaellusreissuille mukaan kun on hyvä kantaa ja löytyy se sadesuojakin. Kulkee näppärästi tuossa omat kamat ja unikaverit.

 
Viia oli tyytyväinen reppuun ja innoissaan siitä, että barbi sai myös oman, samanlaisen repun leikkeihin! Huomenna reppu pääsee sitten tositoimiin mukaan eskariin. Toivottavasti tästä on meille pitkäksi aikaa reppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti