keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Kalusteita ja aamiaiskaappisotku

Meidän kodin kiintokalusteet saapuivat raksalle pari viikkoa sitten ja niitä kovasti siellä heti kasailtiin ja on ollut ihan huikea fiilis seurata, miten meidän talo alkaa olla jo kohta viimeisiä silauksia vailla valmis! Meidän rakennusprojekti on mennyt melko kivuttomasti ilman kummempia kommelluksia, mutta nyt meinasi tulla itselle ensimmäinen isompi kriisi aamiaiskaapin kanssa! Ja oikeastihan tää ei sinänsä ole mikään iso asia, mutta koska mulle se aamiaiskaappi on se The juttu meidän keittiössä niin siksi se oli mulle iso kriisi. Meillä tulee siis kaappi noilla ovilla, jotka menee piiloon rungon sisään ja meille tuo 120cm leveä kaappi myytiin niin, että sanottiin ovien menevän melkein kokonaan sisään ja kuvissakin se oli niin ollut. Nämä aamiaiskaapit tällä tekniikalla on melko uusi juttu meidän kalustefirmassa eikä myyjäkään tiennyt, että eihän ne ovet tuossa koossa mahdukaan sinne kaapin ja rungon sisään vaan jäivät 12cm ulos kaapista eli olivat siinä koko ajan töröttämässä esillä. Olin niin pitkään haaveillut niistä sisään menevistä ovista, että nuo tuli isona pettymyksenä itselle. Saatoin pienet kyyneleetkin tirauttaa, että nyt meidän keittiö on kokonaan pilalla. Joo, ihanan ylidramaattista, mutta sallittakoot se rakennusprojektin aikana!


No siinä sitten mietittiin vaihtoehtoja, että mitä tuolle voisi tehdä. Olin lukenut jostain, että joku oli tehnyt seinärunkoon aukot juuri noita ovia varten, että ne ovet mahtuu liukumaan sinne seinän sisään auki ollessaan ja meidän rakentaja sanoi, että onnistuu tehdä vielä jälkikäteen nuo aukot. Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että kiskoja ei ollutkaan saatavilla pidempiä, joten tuo ei ongelmaa ratkaissutkaan. Soiteltiin sitten Omegan tehtaalle Haapajärvelle, että mitäs nyt kun aamiaiskaappi on myyty väärillä spekseillä eikä me haluta tuota. Olin siis melkein jo omalla rahalla valmis tilaamaan pienemmän kaapin itse, että vaan saisin sellaiset melkein kokonaan sisään menevät ovet. Tehtaalla ei ollut meidän runkomatskua valmiina ja sitä olisi tullut vasta meidän muuton jälkeen eli toimitus olisi venynyt. Mutta keksivät sitten ratkaista asian niin, että heti seuraavana päivänä tuosta puhelusta he hakivat kaapin pois ja pienensivät sen 120cm->100cm, jolloin saadaan meidän toivomat ovet. Meidän aamiaiskaappi on tuossa kalusteseinässä reunimmainen, joten hyvin onnistui kaapin kavennus. Reunaan laitoimme sitten 25cm leveän kaapin vielä. Olkoon se vaikka sitten viinikaappi, kun otettiin se vain 30cm syvänä, että tavarat ei huku kapean ja syvän kaapin perukoille.

Noin viikossa oli toimitettu tuo pienennetty kaappi takaisin raksalle ja nyt se on täydellinen! Tän lisäksi meille tuli liukuoviin väärät ovet, mutta ne haettiin myös samalla pois ja uudet käytiin sitten Omegan puolelta asentamassa paikoilleen samalla kun aamiaiskaappi tuotiin takaisin.

Instan stooreissa sanoinkin jo, että mulla on sellainen asenne, että kun ihmiset tekee hommia niin on inhimillistä, että virheitä sattuu. Mulle tärkeintä on se, miten asiakas kohdataan virhetilanteessa ja miten se homma hoidetaan. Se on se, jonka perusteella asiakas päättää, että jatkaako hän asiakkaana vai kääntyykö jatkossa toisen yrityksen puoleen. Omegakeittiöt hoiti ainakin tän meidän homman todella mallikkaasti, koska vuorokaudessa oli homma selvä ja väärät tavarat haettu raksalta ja seuraavalla viikolla saatiin meidän modattu aamiaiskaappi takaisin! Kiitinkin meidän myyjää jo, että hienosti heidän firma hoiti homman kotiin ja me jäätiin tyytyväisiksi asiakkaiksi kaikesta säätämisestä huolimatta. Hienosti osasivat etsiä meitä miellyttävän ratkaisun tähän ongelmaan ja tosiaan kun aikaakaan ei tässä kestänyt juuri mitään. Myös puuttuvat osat toimitettiin nopeasti sen jälkeen, kun asiasta ilmoitettiin.

Keräsin postaukseen vähän kuvia kalusteiden asennusajalta. Tällä hetkellä ne on kaikki jo asennettu, mutta parempia kuvia tulee sitten kun muuttosiivous on tehty ja saadaan kamat paikoilleen.

Tämä kalusteiden asennus on oikeastaan kruunannut koko tämän rakennusaikaisen odotuksen. Kun kalusteet saapuvat raksalle, tietää, että muuttoon ei ole enää kovin kauaa aikaa! Nämä on vähän kuin pintamateriaalit eli kiva päästä vihdoin katsomaan, että miltä ne kauan sitten tehdyt valinnat näyttävätkään livenä! Ja onneksi olen ollut kaikkiin tosi tyytyväinen. Meillä on mielestäni kauniit ja ajattomat kalusteet.

Viime hetkellä jouduttiin vaihtamaan nämä kodarin puiset osiot saarnin värisestä tammeksi niin tykkään onneksi näistäkin! Se meidän valitsema väri oli muistaakseni tasossa loppunut ja ei todellakaan haluttu sit eri puunsävyä tasoon ja kaappeihin, niin valittiin näihin sit kumpaankin tammi, koska niissä ovet ja taso olivat lähimpänä toistensa sävyä.


Arkieteiseen olen myös tyytyväinen. Vaikka tila ei järjettömän suuri olekaan, on siinä säilytystilaa todella paljon! Nyt on vielä laitettu naulakot lasten vaatteille tuohon oikean puolen seinälle ja niiden alle tulee varmaan vielä joku kenkäsäilytys. Joko teline tai sitten ihan kuramaton pätkä, minkä päälle saavat omat kenkänsä laittaa.

arkieteinen


Tässä alemmassa kuvassa näkyy jo pienennetty aamiaiskaappi ja se, miten hyvin tuossa nuo ovet menee sisälle eivätkä juurikaan kuvassa edes näy. Aika suuri ero tuohon ekaan kuvaan, jossa ne ovet töröttää tuossa käytävällä.


Alemmassa kuvassa aamiaiskaappi koko komeudessaan, hyllyt jo paikoillaan. Hyllyt ovat siirrettävissä sen mukaan, että millaista tavaraa tuolla haluaa säilyttää. Luulen, että meillä hyllyille tulee ainakin teet ja kaakaot sekä varmaan mysliä ja jotain sellaista ja ehkä jotain kivoja astioita myös! 

Muutto häämöttää jo parin viikon päässä horisontissa, joten ei mene enää kauaa aikaa, että pääsen postailemaan teille kuvia uudesta kodista! Lapsetkin kovasti jo odottavat muuttoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti