keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Uuden kodin suunnitelmia: eteinen

 *sisältää mainoslinkkejä

 Ajattelin käydä meidän uuden kovin tiloja ja niiden suunnitelmia hieman läpi huone kerrallaan ja nyt on eteisen vuoro. Meillä oli edellisessä kodissa tosi tilava eteinen, mikä oli varsinkin pienten lasten kanssa ihan unelma! Ei koskaan tarvinnut ahtaassa tilassa lasten kiskoa haalareita päälle ja mahtui useampikin lapsi kerralla pukemaan ilman, että oli ahdasta. Uuteen kotiin tulee hieman eri mallinen eteinen ja olen miettinyt vähän tämänkin alueen sisustusta. Alla näette kuvan meidän eteisen pohjasta. Vasemmalla on seinän sisälle menevä liukuovi, jonka takana on arkieteinen ja tuo ylempi ovi on "lasten vessaan". Ulko-oven viereen tulee kummallekin puolelle ikkunat, jotka tuo kivasti valoa tähän käytävämäiseen tilaan.

Eteisen oikealle seinälle tulee kiinteät liukuovikaapit mustilla kehyksillä. Alun perin olisin halunnut tähän mustalla ruudukolla olevan kaapin, mutta päädyin siihen, että se ruudukko häiritsee liikaa peilaamista ja kun meillä ei muualla ole kokovartalopeilejä, niin otetaan vain kehykset mustana. Tuossa liukuovikaapissa on yksi koriosio, jossa on mun ja miehen asusteita ja loppuosa on rekeille pyhitetty . Siinä on pääasiassa meidän ulkotakkeja ja mahdollisesti vieraiden vaatteita. Lisäksi alas tulee kenkähylly meidän kengille. Vähemmän käytetyt takit voi sitten sulloa tuonne arkieteisen puolelle.

Kuva Mirrorline

Ovelta päin katsottuna oikealle seinälle haluaisin ensinnäkin jonkin kivan mustan penkin. Ensimmäisenä tietysti tuli mieleen tämä *Artekin klassikko ritiläpenkki 153A. Harmillisen vähän näyttää tuota liikkuvan käytettynä, sellainenkin kelpaisi. Toisaalta haaveitakin on hyvä olla ja jos ei kerralla raski ostaa kaikkia haluamiaan huonekaluja, voi toki miettiä halvempia ratkaisuja ja säästää rahaa sitten siihen, minkä haluaisi loppuelämäksi.

Pihistä versiona löytyy ainakin tämä Jyskin Virum-penkki, jonka vinkkasin ystävällenikin kun hänkin etsi tulevaan taloonsa penkkiä eteiseen ja tämä heiltä tulee sieltä löytymään.

 

Jyskin Vadehavet alla olisi aivan ihana, mutta väärän värinen kun meille tulee paneelia seinään, niin ei tuo siitä samanvärisestä taustasta oikein erottuisi. Harmi kun ei löydy mustana tuota samaa! Vaikka onhan tuossakin vähän Artek-fiilistä. Vai onko ne nyt artekin tuolit, missä on käytetty tuollaista "nauhaa". Miksi tuota nyt sanotaan! Huomaa, että nää designesineet eivät ole mun vahvin puoli...

 

Penkin päälle haluaisin jonkin säilytysjutun avaimille ja muulle pikkuroinalle. Toistaiseksi olen löytänyt vaihtoehdoiksi tämän Everyday Designin säilytysjärjestelmän tai Ikean Skådis-ritiläjutut, joihin saa kiinnitettyä erilaisia laatikoita ja koukkua. Saa vinkata, jos teiltä löytyy jotain kivoja tällaisia!

Granitilla oli ollut myös kiva, musta ritiläversio, mutta sitä ihan samaa en tällä hetkellä valikoimista löytänyt. Tuosta alakuvan *ritilästä saisi kyllä muokattua *koreilla ja nipsuilla ja koukuilla sellaisen kuin tarvitsee. Se mistä näin kuvan, oli sellainen missä tuo ritilä taittui alareunasta "koriksi" ylöspäin.

Mietin, että pitäisikö tuossa heti oven vieressä olla kuitenkin vielä vaikka naulakko, joko pystysellainen tai seinämallinen ja joku pieni kenkäteline? Voisi yhdet käyttökengät olla siinä nätisti telineessä niin niitä ei tarvisi kantaa tuonne kaappiin tai arkieteiseen aina kun tulee kotiin. Alakuvassa olevat naulakot sopisivat meille tyylillisesti hyvin ja ne ovat Askon Enni pystynaulakko ja Kaisa seinänaulakko.


Kenkätelineistä eniten silmää miellyttävät kotimaisen BEdesignin Lume (ensimmäinen kuva) sekä alemman kuvan myöskin kotimainen Ilma-teline. Ehkä naulakko ja teline voisivat olla tuossa arkieteisen puolella niin ei menisi ahtaaksi tuo penkkipuoli.


Myös mattoasia mietityttää. Meidän oli tarkoitus ensin jättää osa laatoista pois tuosta ulko-oven edestä ja laittaa siihen syvennykseen kuramatto. Siellä se pysyisi hyvin paikallaan ja sulautuisi lattiaan. En kuitenkaan ehkä haluaisi peittää isoa osaa lattiasta kuramatolla, joten joku muu ratkaisu oven eteen pitää keksiä. Lasten mukana kuitenkin tulee lunta ja kuraa, joten suoraan laatalle en haluaisi heitä laittaa astumaan. Mielenkiinnolla muutenkin odotan, että löytyykö lasten kengät aina keskeltä eteisen lattiaa vai oppivatko riisumaan ne tuonne arkieteisen puolelle. Monesti näkee eteisessä esimerkiksi pyöreitä juuttimattoja, mutta miten sellainen sitten käytännössä toimii kun tullaan märillä kengillä sisälle?

Tuonne arkieteisen liukuoven ja vessan oven väliin haaveilen jotain kevyttä ja siroa tasoa/lipastoa. Voisi olla tällainen Ikean Vittsjön kaltainen tai joku jossa olisi ehkä vähän laatikkoa. Mitään kovin syvää ja raskasta en tuohon käytävämalliseen tilaan laittais. Ehkä mittasuhteet sitten hahmottuu paremmin kun väliseiniä alkaa nousta. Voi sitten käydä mittanauhan kanssa vähän mittailemassa, että millaiset ja minkä kokoiset kalusteet tuohon tilaan istuisivat.

Tämä Jyskin Virum menisi tilaan melkein mittojen puolesta. Tämän leveys on 80cm ja seinä taitaa olla suunnilleen saman verran, että jos mahtuu niin tämä olisi kapeutensa (20cm) puolesta melko vahva kandidaatti. Ei tukkisi liikaa eteistä.

 

Jos tuo Virum jää liian leveäksi, niin toinen vaihtoehto olisi tämä Ikean Eket, jolla on leveyttä vain 70cm ja syvyyttä 35cm eli on selkeästi syvempi, mutta ei kuitenkaan niin syvä kuin moni muu lipasto.

 

Materiaalit tulevat olemaan eteisessä isoa, vaaleaa laattaa, mustia yksityiskohtia sekä vaaleaa puuta. Oikealle seinälle ennen liukuovikaapistoa tulee todennäköisesti valkolakattua Cent-listojen Dyynipaneelia. Suunniteltiin sitä sisustussuunnittelijan kanssa pystysuuntaan, jolloin se keräisi vähemmän pölyä, mutta tässähän ehtii muuttua mieli monen monituista kertaa ennen kuin päästään paneeleiden asennukseen! Muutoin seinät ovat eteisessä maalipinnalla. Joko Tikkurilan harmaalla maalatut tai jos päädyn valkoiseen niin olisiko Tikkurilan höyhen sitten hyvä väri.

Lattiaan tulee Pukkilan Landstone white 60x60 laatta, jolle en aluksi oikein lämmennyt, mutta joka kerta kun olen sen livenä nähnyt, se on näyttänyt aina edellistä kertaa paremmalta ja tykkään siitä tosi paljon! Minusta tämä kuva hämää ja laatta näyttää jotenkin marmorisemmalta mitä luonnossa. Huomasin, että tätä samaa laattaa saa tosiaan myös 10x10 koossa ja se on paljon edullisempaa. Kitupiikki minussa alkoi heti huudella, että pitäisikö pihistää ja laittaa arkieteiseen pientä laattaa ja vain tuohon eteiseen ja vessaan kalliimpaa :) No, aika näyttää (ja pankkitilin saldo).


Tuleeko teille jotain mieleen eteistilasta, mitä pitäisi osata ottaa huomioon? Tai vinkkejä esimerkiksi maton hankintaan tai juuri tuohon seinäsäilyttimeen?
 
Huomasithan myös aiemman postauksen, jossa esittelen meidän tulevan pantryn eli ruokakomeron?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti