maanantai 11. marraskuuta 2013

Valmiita

Lauantaina meillä oli harvinainen päivä, sillä Veeti ja Aava nukkuivat molemmat yhtä aikaa monta tuntia. Tämä tarkoitti omaa aikaa meille molemmille vanhemmille. Mies pelasi ja katsoi jonkun sarjan ja minä (yllättäen) ompelin. Mietin yksi päivä, että olisi kiva tehdä joku haalari ilman huppua Aavalle. Huppua kun en jotenkin osaa sisävaatteissa vauvalla käyttää. Lisäksi halusin tehdä haaranepparit, että vaipanvaihto sujuisi helpommin.


Viime viikon kirpparikierrokselta löysin tätä ihanaa heppakangasta palasen neljällä eurolla ja aika hyvin sen palan sain käytettyä tähän. Vain pieniä paloja jäi jäljelle. Katkaisin haalarin tuosta ylhäältä ja laitoi nepparit pukemista helpottamaan. Kaavana Villikko koossa 68cm. En jaksanut alkaa säätämään oikean nappilistan kanssa, joten tämä oli helpompi ratkaisu.


Tästä tuli oikein kiva ja tykkään kyllä tuosta kuosista tosi paljon. Tuossa leikkauskohdassa jää vähän heppojen päät tyhmästi, kun ei ollu niin paljoa kangasta, että olisi voinut leikata toisesta kohtaa kohdistetusti tuota ylempää kappaletta.


Lisäksi Veetille on valmistunut jo leiriviikonlopun jälkeen tämä Naperonutun autokankainen paita.


Ja Metsolan sinisestä joustiksesta ommellut housut. Tein myös punaiset, mutta ne ovat vielä keskeneräiset, koska kangas värjääntyi pesussa ja odottelen reklamaatioon vastausta Metsolalta. En viitsi ommella niitä loppuun, koska ne värjääntyvät joka pesussa vain lisää.


Veetille tein myös tuommoisen trikoisen "neuletakin" ennen ristiäisiä. Kaavana on muistaakseni Snap button Ottobresta, jossa oli valmiiksi tuon mallinen kaula-aukko. Aukaisin vain kaavan alas asti, kanttasin ja lisäsin nepparit. Kankaat Kärkkäiseltä ja tuo keltainen resori oli se kauan aikaa etsimäni täydellinen keltainen! Sekin siis Kärkkäiseltä.


Tämmöistä settiä tällä kertaa. Seuraavaksi pitäis tehdä Veetille talveksi yksi pipo, mikä on ollut jo jonkin aikaa tekolistalla...

3 kommenttia:

  1. Kivoja "perus"vaatteita! Ja koin nyt ahaa -elämyksen tuon Veetin takin kohdalla; tuosta kaavastahan moisen tosiaan näppärästi tekee. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  2. Ihana nimi teidän tyttelillä! Ja niin suloisia vaatteita. :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja ideoita lasten vaatteisiin :) Erityisen hieno tuo Veetin takki!

    VastaaPoista