perjantai 15. marraskuuta 2013

Sleeping beauty

Keskiviikkona meillä oli Aavan 2kk neuvola, reilun viikon oikeasta päivästä myöhässä. Uudet mitat olivat 5,485kg ja 59,2cm. Musta Aava on nyt tuntunut jotenkin paljon pyöreämmältä kuin Veeti, mutta luntattuani Veetin neuvolakortista, huomasin painon olleen jopa yli 200g enemmän, mitä Aavalla nyt. Tosin senttejäkin oli pari enemmän. Hyvin on tyttö kasvanut, sillä parin viikon takaisesta kuuden viikon neuvolasta painoa on tullut lähes puoli kiloa!Pienennän näitä blogiin laitettavia kuvia aina, koska järkkärikuvat ovat todella isoja ja kuvatila loppuisi kesken. Näyttää kuitenkin, että nämä kuvat on jotenkin todella sumean näköisiä täällä. Minkä kokoisia kuvia te lataatte blogiin? Olisi kiva tietää, että mikä olisi semmoinen optimaalinen koko, että laatu ei kärsisi, mutta kuva ei veisi valtavaa tilaa.


Tällä hetkellä yritetään hakea aikaisempaa nukkumaanmenorytmiä Aavalle. Liekö tuo edes yhdyssana? Aavahan valvoisi mielellään puoleenyöhön ja itse illan torkkuna haluaisin, että nukkumaan laitettaisiin viimeistään kympiltä. Eilen saatiin Aava nukkumaan jo ysiltä ja tunnin päästä siitä söi vielä ja nukkui viiteen asti ennen ensimmäistä yösyöntiä! Unet riittivät aamulla myös ihan yhtä pitkään mitä silloinkin, kun nukkumaan mennään kolme tuntia myöhemmin. En vain ole keksinyt, että miten tuota rytmiä saisi käännettyä. Olen yrittänyt nyt olla tuolla pimeässä huoneessa ja silitellä vauvaa, mutta kun toinen ei viihdy makuullaan vaan liikkuvassa sylissä niin se on hieman haastavaa. Tällä hetkellä mies yrittää saada Aavan nukahtamaan. Olen niin pihalla tämmöisistä, koska Veeti oli se maailman helpoin vauva, jonka pystyi vain laittamaan sänkyyn ja se nukahti sinne. En kuitenkaan haluaisi mitään tapaa, missä nukahtaminen vaatii monen tunnin nukuttamisen..


Aava on alkanut hymyilemään paljon aiempaa enemmän ja juttuakin tulee. Kiire liikkua on valtava, kun tänäänkin todisti mummulle ja isotädille, että yrittää kovasti kääntyä muka selältä mahalleen. Käsi pirulainen vaan jää väliin vielä! Neuvolassakin tuumattiin, että varmaan aika aikaisin liikkuu, kun on niin kamalan jäntevä vauva jo nyt. Mun puolesta saisi köllötellä rauhassa paikoillaan ja aloittaa sen liikkumisen vasta sitten myöhemmin.


Nuo kummeilta saadut fanttilakanat on kyllä niin ihanat! Tykkään tosi paljon ja otinkin ne yksi päivä kuvaustaustaksi.


Otin Aavasta kuvan myös tuon pehmopupun kanssa ja ajattelin, että jos muistan, niin otan joka kuukausi Aavasta uuden kuvan pupun vierellä. Kuvista on sitten hauska katsoa, että miten tyttö on kasvanut! Harmi, että ei ole samanlaista kuvaa vastasyntyneenä ja kuukauden ikäisenä.
Olen myös huomannut räpsiväni aina kuvia kun toinen nukkuu. Mutta kun nuo nukkuvat vauvat on vaan niin lutusia.


Tällä viikolla meillä olikin yksi päivä oikein retroväriä päällä. Kiitos vaan Jenni bodeista, ne on just nyt passelit meille!


Nukkuessa pitää aina kamalasti venytellä välistä! Ja muuten tässä kuvassa huomaa, että kok kuva on jotenkin todella rakeinen!7 kommenttia:

 1. Täällä koneella kuvat näyttävät yhtä tarkoilta kuin ennenkin. Ihania nuo nukkumiskuvat ja eniten tykkäsin tuosta mustavalkoisesta kuvasta, oli niin muikean söpö ilme. Meillä ei oo tästä vauvasta otettu nukkumiskuvia, kun se ei juurikaan ole ehtinyt nukkumaan 2 kk:n jälkeen päivisin. Mutta tuo esikoinen nukkui hyvin päivisin ja siitä nukkumiskuvia on senkin edestä. Esikoinen tykkäsi myös valvoa 24 asti. Muistaakseni jaksoin 6 kk painia illat, mutta sen jälkeen aloitin koulutuksen ja iltarutiinit. Unipupu päivän leikkeihin mukaan. Ei iltapäiväunia 18/17 jälkeen. iltarutiini: puuro, hammasharja, hämärä huone ja vähän sylittelyä/ silittelyä/ ilmakylpyä. lyhyt tarina, laulu, aina samat ja sänkyyn. TV päälle taustameluksi. Tässä meidän "vinkit", mitä muistin, mutta jokainen tehköön omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 2. niin joo, klo 22 laitettiin sänkyyn ja yövalon kanssa nukahti paremmin kuin pilkkopimeässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo me yritetään kans nyt jo vähän sitä rutiinia hakea, mutta on pakko antaa nukkua vielä hetki tuossa kuuden ja seiskan maissa kun muuten on puoli kasilta ihan tööt ja nukahtaa mutta ei todellakaan vielä yöunille! mutta onhan tää vielä niin pieni, että ei se oikea rytmi vielä oo olemassa ja tarvii paljon kuitenkin unta. Eilenkin onnistuttiin saamaan nukkumaan jo kympiltä, että on tässä kuitenkin edistystä tapahtunut.

   Poista
 3. Ihania kuvia! :)

  Kuvien rakeiseksi muuttuminen on valitettavasti bloggerin ominaisuus, ei vaikuta vaikka kuinka hyvälaatuinen kuva olisi :/

  VastaaPoista
 4. meidän jantteri kasvaa myös ihan omaa vauhtiaan. kilo per neljäviikkoa eli 250g per viikko ja centti per viikko tullu pituuttakin aina siitä syntymästä lähtien. Alkaa olla kuule aikamoinen murkula kannella. lipo 8 kg painoa ja melki 70 centtiä ol pituutta neljän kuukauden neuvolassa XD hehehe..vain 20 cm pituutta tullu syntymäpituuteen..

  ihana tuo tein pimu <3 mie jo täällä vauvakuumeilen taas :D mutta eiköhän nää nyt jo ala passata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kato asennoitunut siihen, että miinuskäyrillä mennään niinku Veetinkin kanssa niin oli tosi positiivinen ylläri tuo painonnousu. Varsinkin kun tuo syöminen on edelleen yhtä tappelua. Näemmä kuitenkin saa raivoamisesta huolimatta sen mitä tarvitsee, kun pulloa annetaan vain iltaisin! Meillä muuten Veeti kasvaa vieläkin sentin kuussa. On kasvanut jo parin vuoden ajan :)

   Poista