maanantai 18. marraskuuta 2013

Apilapallo ja isot napit ne yhteen soppii

Tilasin jokin aika sitten Pehemiältä paria ihanaa neulosta ja siitä lähtien ne ovat marinoituneet kaapissa odottaen inspiraatiota. Alun perin olin tilannut tätä ihanaa mustaa apilapalloa ihan toiseen tarkoitukseen, mutta eilen sain sitten idean tehdä siitä jonkin sortin neuletakki. Ideoita oli useita, mutta taidot ja ymmärrys eivät riittäneet toteutukseen. Siksi tästä tulikin nyt hupullinen neuletakki isolla napeilla. Kaavana Joka tyypin kaavakirjan raglanpaita. En osaa piirtää itse huppua, joten sen piirsin jostain Ottobren lasten 170cm lasten paidasta! Mittasin, että suunnilleen passaa tuohon kaula-aukkoon.


Kiinnitys on oikeasti neppareilla, laiskuuttani kun en jaksanut alkaa opettelemaan napinläven tekoa tuolla koneellani. Eikä ainakaan veny napinreiät käytössä! Hupun raitakangas on Hannan kankaalta. Tilasin kangasta muistaakseni 1,2m ja siitä sai juuri tämmöisen kun teki hihoihin pitkät resorit. Tykkää tämmöisistä pidemmän mallisista huppareista ja neuleista, jotka voi vetäistä päälle myös leggareiden kanssa. Kotona yleensä pidän leggareita ja jotain toppia, niin kotoa lähtiessä ei tarvitse sitten lähteä vaihtamaan housuja jalkaan.


Kuvissa näytän kyllä ihan siltä, että "hei, äiti on vähän väsynyt". Vaikka Aava ei kyllä valvotakaan. Rytmin hakeminen on ehkä tuottanut tulosta ja kolmena yönä neiti on ollut nukkumassa ennen kymppiä. Viime yönä nukahti kympiltä ja ensimmäinen syönti oli vasta kuudelta!


Pinterestissä olen pinnannut itselleni joskus tämmöisen hauskan mallisen pussukan  ja eilen testasin sitten, että minkälainen tämä oli tehdä. Ihan hyvin onnistui ohjeilla ja nyt säilytän pussissa ompelumerkkejäni. Sain nimittäin tässä joku aika sitten uudet, sivusaumaan kiinitettävät merkit. Merkkejä on hurjat 500kpl ja ne tulivat semmoiseksi rullaksi kiedotuina niin tuonne pussukkaan leikkasin nyt valmiiksi merkkejä, että saa otettu tuolta näppärästi sitten merkin käyttöön!2 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköinen tuo neuletakki! Juuri tuollaisesta olen itsekin haaveillut. Ehkäpä tästä inspiroituneena teenkin vihdoin sellaisen :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivannäköinen tosiaankin tuo takki. Tuollaista en kyllä taitaisi itse edes osata tehdä ilman avustusta. Tuo pussukka sen sijaan on ollut to do -listalla jo pitkään. Joskohan saisin joskus kokeiltua? :)

    VastaaPoista