maanantai 4. marraskuuta 2013

Ristiäiset

Eilen oli vihdoin ristiäispäivä ja enää ei tarvitse sanoa tyttöä vauvaksi vaan voi käyttää ihan nimeä. Tosin ainakin omaan suuhun vauva tuntuu vielä luontevammalta, mitä nimi. En tiedä, että kauanko kestää siinä, että tulee luontevasti nimi eikä se vauva!


Koko nimihän on Aava Helmi Adelia.  Nimellä ei ole sen kummempaa tarinaa takana. Mun yks suosikkinimistä on aina ollut Aada, mutta sitten en kuitenkaan halunnut sitä nimeä laittaa. Mies ehdotti Aavaa ja sama nimi löytyi myös nimilistalta, jonka olin tehnyt Veetiä odottaessani kolme vuotta sitten. Olin silloin jo siis ihastunut nimeen. Helmi puolestaan tulee äidiltäni. Ei siis hänen nimistään vaan siitä, että hän kutsui vauvaa jo mahassa Helmiksi jostain syystä. Kolmas nimi oli muuten vain kaunis. Törmäsin siihen netissä eräässä blogissa ja ehdotin miehelle, joka hyväksyi saman tien. Piti käydä vielä väestörekisterikeskuksen sivuilla katsomassa, että onko se edes oikea nimi ja olihan se. Nimi on ollut yleisin 1900-luvun alussa ja tällä hetkellä nimiä on Suomessa viitisensataa.

Tässä välissä laitankin kuvan ristiäiskutsuista, jotka olivat perhosteemaiset. Perhoset on kiinni 3D-teipillä, joka siis nostaa niitä vähän irti tuosta kortin pinnasta.



Kastepuku on miehen suvusta ja myös mieheni on kastettu se päällä. Myös Veetillä on ollut tuo puku. Enkeli on Aavan isomummun tekemä, Veetillä on oma vaaleansininen. Kynttilänjalan on puolestaan isäni tuonut lahjaksi, kun tuli ensimmäistä kertaa katsomaan Aavaa. Eilen kastepäivänä Aava sai lahjaksi toisen, pienemmän, saman sarjan kynttilänjalan.


Aavan toisen isomummun tuomat kukat päätyivät kahvipöytään. Kivasti sopivat noihin kynttilöihin, mitä ostin ristiäisiä varten.


Kaikki tarjottavat tein itse, lukuunottamatta äitini tekemiä herrasväen pikkuleipiä ja anopin tekemiä ranskalaisia vohveleita, joista molemmat näkyvät tässä kuvassa.


Tarjolla oli:

Koskenlaskijasalaatti
Karjalanpiirakat munavoilla
Porohyydykekakku
Kylmäsavulohihyydykekakku
Macaron-leivokset valkosuklaa-vadelmatäytteella
Herrasväenpikkuleivät
Ranskalaiset vohvelit
Tyrnijuustokakku
Vadelma-valkosuklaamousse täytekakku


Sama perhosteema jatkui myös kakkujen koristeissa.





Sain kaverilta lainaan hienot kirjainmuotit, mutta en yhtään ymmärtänyt, että miten hitossa ne kirjaimet olisi ollut tarkoitus saada muoteista irti! Päädyin siis tekemään kaikki kirjaimet isolla, koska ne pienemmät kirjaimet oli ihan mahdotonta saada ehjänä muotista irti. Aika rumat noista kirjaimista tuli, kun väkipakoin niitä revin muotista irti...  Kakkuun en halunnut marsipaanipäällystettä, joten ensimmäistä kertaa kokeilin vain tasoittaa kerman sileäksi tuohon päälle ja ihan ok tuli noinkin.



Mun ristiäismekko on kahdeksan euron kirpparilöytö viime talvelta. Ostin sen raskaana ollessani silloin, kun mulla oli jo pieni maha ja se mahtui päälle, joten ajattelin, että kyllä sen täytyy ristiäisissä jo mahtua päälle ja mahtuihan se. Vetskarikin meni jopa ylös asti kiinni!



Virallisen osuuden jälkeen vaihdettiin neitille toiset juhlatamineet. Harmi, että ei tullut otettua parempaa kuvaa noista vaatteista. Tuossa on siis Metsolan pinkistä apilasta tehty liivari, röyhelöpyllylegginsit sekä tuommoinen kukkapanta.


Kukkakimpun tilasin Ylivieskalaisesta Villistä pionista ja annoin vapaat kädet kimpun suhteen. Toiveina oli jotain suhteellisen yksinkertaista ja tyylikästä, ripauksella fuksiaa tai violettia. Ja aina kaunis ja mun tyylinen kimppu tästä tulikin! Ai niin, toive oli myös, että ei missään nimessä ruusuja tai miljoonaa pikkukukkaa...


Jälkeenpäin hoksasin vasta, että lahjoistakin olisi voinut ottaa kuvan. Tässä kuitenkin osa eli nämä Iittalan kynttilänjalat.


Isotädiltä Marimekon ihana keltainen salkku, jonne laitoin ristiäiskortit sekä semmoiset lahjat, joita ei vielä käytetä. Tämä saa mennä sitten myöhemmin leikkeihin ja toimia siihen asti koristeena. Lisäksi Aava sai toisilta kummeilta Fantti-lakanat ja toiselta kummilta kaulakorun, jossa on semmoinen kiva tarina takana. Lisäksi mm. muumipyyhe, hopeinen hiusharja (kaiverrettava) sekä helmet.




Ennen juhlia askartelin koristeeksi muutaman tuommoisen silkkipaperijutskan. Mikä lie noiden nimi onkaan!




16 kommenttia:

  1. Onnittelut Aavalle kauniista nimestä! Ihanat tarjoilut ja kukat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt sit odotellaan vaan malttamattomina, että minkäslainen vauva sieltä sun mahasta putkahtaa :)

      Poista
    2. Esikoisen sanojen mukaan tyttö, jonka nimeksi tulee Riku :D

      Poista
  2. Voi mahoton miten ihanan näköiset juhlat! Miten oot jaksanut/pystynyt tekemään itse noin mielettömän ihanat ja runsaat tarjoilut? Kauniin nimen sai pikkuinen, ja näyttää niin veikeältä. :) Kuvista huokuu että teillä oli mukavat juhlat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikatauluttamalla ;) Karjalanpiirakat pakasteesta, macaronsit tehty pakastimeen etukäteen ja sit perjantaina tein jo täytekakun, lauantaina täytin sen ja leivoin muut ja sunnuntaina sit koristelin kakun:) Mulla oli äiti apuna lauantaina katsomassa lapsia miehen lisäksi niin saatiin kaikki tehtyä!

      Poista
  3. Kaunis nimi ja hienot tarjottavat!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköiset juhlat, herkulliset tarjottavat, kaunis äiti ja niiiin herttaisen näköinen päivänsankari. Ei voi muuta sanoa :)

    VastaaPoista
  5. todella kaunis nimi neitillä. onnea kovasti!

    VastaaPoista
  6. Kaunis nimi pienellä söpöllä! Onnea!

    VastaaPoista
  7. Onnea kovasti kauniista nimestä! Katselin vähän "sillä silmällä", meillä on nimittäin ristiäiset tulossa myös ensi viikolla :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos täytekakun meinaat tehdä itse niin nuo valkosuklaa ja vadelmamousse on aivan sairaan hyviä yhdessä! Meillä oli ne Veetinkin ristiäisissä. Ovat kinuskikissan ohjeella tehtyjä :)

      Poista
  8. Pienelle neidille onnea kauniista nimestä! :) Upeat ristiäiskemut teillä näyttää olleen muutenkin; herrrkullisen näköiset ja runsaat tarjoilut, raikkaat ja pirteät koristeet, ihana hymyilevä päivänsankari. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on tapana vähän vetää överiksi noiden tarjottavien kans! Vähemmälläkin varmasti pärjäis, mutta kun kerran on asettanut riman korkealle niin eihän sitä enää voi laskea ;)

      Poista
  9. Onnea ihanalle tytölle ihanasta nimestä! Tosi hieno perhekuva teistä, kaikki olivat yhtä hymyä. Varmaan kuva otettu kakunsyönnin jälkeen, niin herkullisia kakkuja oli kuvissa.

    VastaaPoista
  10. Kivanoloiset ja -kuuloiset juhlat. Ja kaunis nimi. :)

    VastaaPoista