keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Red hot chili...

*Toteutetty yhteistyössä Suomalaisen kirjakaupan kanssa

... ei peppers vaan Red hot chili - kokkaa chillisti keittokirja. Sain mahdollisuuden valita muutamasta Suomalaisen kirjakaupan harrastekirjasta yhden omakseni ja valintani oli tämä chilintäytteinen keittokirja. Kuten blogistakin on ehkä joskus käynyt selväksi, niin tykkään kovasti tehdä ruokaa ja varsinkin kokeilla erilaisia reseptejä. Viikolla harvoin on aikaa tehdä mitään erikoisepia ruokia, mutta viikonloppuisin syödään mielellään hieman paremmin tai oikeastaan ei välttämättä paremmin, mutta sellaista ruokaa, mitä arkena ei ehdi tehdä.


Tässä kirjassa on niin suolaisia kuin makeitakin ruokia ja löysimme miehen kanssa paljon sellaisia resepejä, mitkä menevät jossain vaiheessa testaukseen. Vielä en ole ehtinyt valitettavasti kokeilla näistä mitään noiden ristiäiskiireiden vuoksi. Myös makeat chilileivonnaiset kiinnostavat kovasti, sillä ainakin chili ja suklaa on loistava yhdistelmä! Vai miltä kuulostaisi Chili-inkiväärikeksit tai chili-pekaanipähkinäbrowniet? Aika hyvältä vai?
Kirjan alussa on myös faktatietoa mm. eri chililajikkeista ja resepteissäkin on aina suositeltu jotain tiettyä chiliä. Netistähän saa nykypäivänä reseptejä niin paljon kuin jaksaa etsiä. Itsestä on kuitenkin kiva omistaa myös konkreettisia reseptikirjoja ja niitä on jonkin verran kertynyt kaappiin. Kun iskee se perinteinen "mitä tänään ruuaksi" niin kaivan keittokirjan esille ja alan selailemaan uusia ruokaideoita. Meillä varsinkin mies on tulisen ruuan suuri ystävä, joten ehkä voin joskus yllättää uudella ohjeella! Veetikin syö jossain määrin chiliä ja ruokaan haluaa aina chipotlemajoneesia. Joskus pienempänä söi suoraan purkista jalapenoja ja suuttui, jos ei annettu kuin muutama! Loistava kirjavalinta siis meidän talouteen.

Mikäli siellä ruudun toisella puolella on chilistä pitäviä kokkaajia tai joululahja kokkaajakaverille on vielä hommaamatta, niin pääset tilaamaan tästä Red hot chili-kirjan. Lukijani saavat lisäksi -10% alennuksen kirjasta koodilla redhot1013. 

Tulisia lukuhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti