torstai 28. marraskuuta 2013

Kuusikossa

Tämä juttuhan lähti liikkeelle siitä, kun näin jossain netin ihmeellisissä syövereissä koristetyynyn uudesta Marimekon Kuusikossa-kankaasta. Kangas kolahti meikäläisen makuun ihan heti, mutta yhden tyynynpäällisen hinta oli melkein 30e, joten kauppaan jäi. Ompelukoneen omistavana ihmisenä marssin tietenkin miltei siltä istumalta Marimekkoon ostamaan tyynykangasta. Hintaa näille kahdelle tyynylle tuli noin kolmetoista euroa. Sain kankaanpalan riittämään kahteen tyynyyn, kun laitoin toisen tyynyn taakse kaveriksi valkoista Ikean puuvillaa. Kangasta oli saatavana myös puna-violettivärisenä. Päädyin kuitenkin tähän, kun en ole vielä päättänyt, että minkä värinen joulu meille tulee.



Aika lailla mun näköinen kangas, vai mitä sanotte?


Noh, sitten tämä kuusihomma saattoi lähteä hieman lapasesta ja tyynyt saivat kaverikseen kuusen jos toisenkin. Tämän "seinäkuusen" idean löysin ihanasta Nurin-kurin-blogista, jonka löysin ihan vastikään. Hain samana päivänä mustaa kartonkia ja lasten mentyä nukkumaan leikoin ja teippasin tämän seinälle. Ei tästä ihan niin hieno tullut kuin innoittajansa oli, mutta tykkään silti tosi paljon! Yksi kolmio näyttää ainakin jo kuvan perusteella vähän repsottavan...


Siirsin nyt tuon uuden kynttelikön takan päältä tuohon lipaston päälle. Se näemmä hakee vielä paikkaansa.






Kolmannet kuuset löytyvät keittiön seinältä ja ne on tehty virkkaamalla ihan villalangasta.




Keittiön pöydälle ainakin toistaiseksi jääneet kynttilämaljat saivat myös hieman päivitystä ja blingblingiä noista hopeapallonaruista. Ostin tuota viime vuonna joululahjojen paketointia varten ja säästin ne käytetyt sitten ja tuossa ne nyt ovat koristeena kynttilän seurana. Ristiäiskynttilät täytyy polttaa ensin loppuun niin voi sitten vaihtaa toisen väriset kynttilät noihin astioihin.




Tuikkuvarastotkaan eivät ihan heti pääse loppumaan, sillä tuohon kettiötölkkiin menee aika monta kappaletta. Tölkin vieressä näkyy muuten uusin tuunaus eli tuo alunperin ruskea kynttilänjalka, jonka maalasin mustaksi. Toinen odottaa vielä käsittelyä, koska maali pääsi loppumaan kesken. Näihin ajattelin vielä laittaa semmoiset "Pentik-helmet", kunhan saan joskus aikaiseksi. Muistelen nimittäin, että mulla olisi jossain hajonnut musta helminauha.




Oksavaasi siirtyi eteisen lipaston päälle ja sai koristeekseen tuommoisia askartelumassasta tehtyjä koristeita. Kärkkäiseltä sai tuota valkoista massaa alle neljällä eurolla kilon ja se oli todella paljon halvempaa, mitä kuvittelin. Taikataikinasta voisi tehdä samanlaisia, mutta sen väri on paljon keltaisempi. Nämä olen painanut piparmuotilla taikinasta ja kaulinut ennen muottien käyttöä pitsinauhojen päältä, jotta sain noihin tuommoiset kuviot pintaan.




Sohvalla vilahtikin myös seuraava neuleprojekti eli tuubihuivi itselle. Myös yhdet lahjasukat on vielä kesken. Niistä varmaan lisää vasta joulun jälkeen. Tämä tuubihuivi on semmoinen kiva ainot narikkaan-projekti, jota on helppo neuloa silloin, kun ei voi keskittyä mihinkään kaavioihin.


14 kommenttia:

  1. Kivoja kuusia sulla! Itsekin tykästyin tuohon kuusikossa-kankaaseen siinä määrin että meillä on nyt keittiössä siitä verhot :-) Uskottelen itselleni että se ei ole joulukangas vaan _talvikangas_ niin silloinhan sitä saa käyttää pidempään, eikö? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on mullakin ne jo nyt, vaikka ei joulu olekaan ;) Ja kyllä tuota mun mielestä voi pitää muulloinkin. Onhan olemassa pihavaloja JA jouluvaloja niin noissa kuusissa voi olla niitä pihavaloja :) Ja öö, muuten vaan koristeita :DD

      Poista
  2. Ihania juttuja kaikki! Yritin etsiä Kärkkäisen nettikaupasta tuota askartelumassaa, mut ilmeisesti siellä ei oo sellaista, minkäköhän merkkistä se on? Olis nimittäin tosiaan aika paljon halvempaa kuin Fimot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein unohdin vastava vaikka kaivoin paketinkin varta vasten esille. http://www.napsakka.fi/tuotteet.html?id=529/6188 se oli tuommoista, mutta hinta oli muistaakseni vaan 3,9e.

      Poista
    2. Kiitos tosi paljon! Kyllä mä raaskin tuon verran maksaa, kun parin sadan kilsan ajelu lähimmälle Kärkkäiselle tulis kuitenkin paljon kalliimmaks :)

      Poista
  3. Ihanan jouluiselta näyttää! Minäkin olen niin tykästynyt tuohon kuusikossa-kankaaseen ja kovasti haluaisin tehdä jouluverhot meille siitä. Ehkä voisi olla ennenaikainen joululahja? ;) Ja todellakin, nämä verhot käy ihan koko talven - niin ainakin minä ajattelin tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin meille ne Botnat kun muutettiin niin seuraavat verhot saan ostaa sit kymmenen vuoden päästä ;) Tai voishan tuosta tehdä keittiöön kapat! Menis vaan metri :)

      Poista
  4. Ihania juttuja! Teillä on niin kaunista kotona :)

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs oli kaikkia kivoja juttuja. Tuo mustavalkoinen kuusikossa on tosiaan kivannäköinen, se värikäs ei iskenyt yhtään. Huipputuunaus tuo kynttilänjalka ja helmillä siitä saa vielä kivemman. Oon just miettiny, että mitä koristeita askarreltas tytön kans ja nuo valkoiset askartelumassa koristeet näyttäs kyllä sellasilta, että voitas kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne onkin helppoja tehdä lapsen kanssa! Mekin tehtiin Veetin kanssa niitä taikataikinaversioita ja hyvin se veetikin osas niitä muotilla ottaa :)

      Poista
  6. Hieno tuli! :) ja muutkin koristeet ovat kauniita. Marimekon Kuusikossa on kans tämän talven lemppareitani, makuuhuonetta tällä hetkellä lähinnä kaunistamassa pussilakanoin ja tyynyliinoin. Taidanpa ottaa vinkistä vaarin ja hakea myös kangasta ja ommella itse olohuoneeseen muutaman tyynyn. Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  7. Hei, oliko noihin virkattuihin kuusiin jotain ohjetta?

    VastaaPoista
  8. Googletin jonkun ohjeen. Varmaan virkattu kuusi ohje hakusanoilla tai enkuksi sama löytyy!

    VastaaPoista