tiistai 7. toukokuuta 2013

Viidakon vai sittenkin rannikon tähtöset?

Sunnuntaina kun oltiin parannuttu kunnolla mahataudista, tehtiin Veetin kanssa pikavisiitti Pyhäjoelle eli mentiin yhdeksi yöksi kyläilemään ja katsomaan kummitätiäni. Ajeltiin heti aamusta Pyhäjoelle ja käytiin vaarilla, jossa tätikin oli. Vaari joutui valitettavasti lähtemään sairaalaan jalassa olleen ruusuepäilyn vuoksi, mutta ehdimme käydä molempina päivinä osastollakin tervehtimässä. Maanantaina tehtiin pieni rantaretki kun halusin käydä katsomassa, että minkälaisia jakokunnan mökkejä Pyhäjoelta löytyy. Käytiinkin ensin syölätissä ja Veeti tykkäsi niin kovasti touhuta tuolla kalliolla. Lapsellamme taitaa olla jo tuossa alle kolmen vuoden iässä kieroutunu huumorintaju. Veeti nimittäin tuli tuommoisen pusikon kautta mummun kanssa rantakallioille ja oli pusikossa rämpiessään tuuminut, että viidakon tähdet kaksi. No siellä puskissahan ne siinäkin sarjassa seikkailevat....


Yritettiin ottaa hienoa ryhmäpotrettia merimaisemalla, mutta voitte arvata, että pysyikö tuo yksi elohopea sen aikaa paikoillaan.Näppärästi se Veeti tuolla kalliolla hyppeli menemään eikä pienet muksahdukset haitanneet yhtään. Ajattelinkin, että olisi kiva vuokrata joku mökki merenrannasta kesällä vaikka viikonlopuksi, niin saisi Veetikin olla sitten rantakallioilla yllin kyllin. Nyt nimittäin kävi niin, että jouduttiin houkuttelemaan itkevä lapsi autoon, joka olisi halunnut jäädä rannalle leikkimään.Samalla reissulla käytiin toisellakin rannalla. Oltaisiin menty kolmannellekin, mutta tie oli jostain syystä niin huonossa kunnossa, että ei uskallettu lähteä sinne autolla. Harmi, että vielä ei tuoksu merelle kun on niin kylmä vielä. Se merenrannan tuoksu on vain jotakin niiiin ihanaa ja kotoista! Ja sitä ei kyllä ymmärrä ihmiset, jotka eivät ole rannikolla koskaan asuneet :)
Rantakallioista löytyy paljon kirjoituksia, joista osa on melko vanhojakin. Tämä sydän nyt sattui ensimmäisenä silmään ja onhan tämän tekemisestäkin jo yli 60 vuotta!Kummitätini jäikin yllättäen koko loppuviikoksi Pyhäjoelle, joten mennään Veetin kanssa torstaina uudelleen ja ollaan koko viikonloppu. Syödään sitten lauantaina jotain hyvää äitienpäivälounasta porukalla kun sunnuntaina pitää ehtiä viemään täti junalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti