maanantai 13. toukokuuta 2013

Omppupomppu

Ostin metrin pätkän Noshin omppuvelouria, kun sain sen normaalia halvemmalla metrihinnalla eräältä meidän ompeluryhmäläiseltä. Olin kuullut, että näiden omppujen laatu joissain väreissä oli tosi huonoa, mutta otin riskin. Pesun jälkeen tuo velour kieltämättä on aika kumman näköistä, vaikka se kävi rummussakin. Ehkä näyttää siltä, että kangas olisi pesty jo monia kertoja. 

Ompelin siitä siis kesäksi hupparin, koska niitä meillä on vasta yksi tällä hetkellä. Saa nähdä miltä kangas näyttää kesän jälkeen... Kaavana on uusimman OB:n Rest Piece. Pituus 104cm ja leveys 98cm. Kalastajahupparin tein muuten suunnillen samoilla mitoilla muistaakseni eri kaavasta ja se on tosi paljon isompi! Tässä ei pituus päätä huimannut, vaan riittää just tuolle meidän lyhytselälle. Resorit hihoihin ja helmaan tein hieman erilailla kuin ohjeessa ja käytin kokoamiseen ohjeena Lillaphantin ohjetta. Laiskana jätin tosin alavaran pois.... Oon tehnyt niin vähän huppareita, että tuo resori/vetoketjuosuus ei vielä ihan tule takaraivosta. Siksi tuo ohje on kyllä tosi hyvä apu!

Huppari on vuorittamaton, ainoastaan hupun vuoritin. Mulla on tosi huonosti yksi värisiä trikoita, niin päädyin laittamaan tähänkin tuota ruskeaa tähtikangasta huppuun, kun sitä oli juuri sopiva pala jäljellä. Resori on Pehemiältä. Ja en kyllä muistanut ajatellakaan kohdistuksia ja sen kyllä huomaa :) Ovat sentään kaikki omput samansuuntaisesti kankaassa :)

 Alla vielä muutama sovituskuva hupparista ihan tositoimissa :)


5 kommenttia:

 1. Tää on jännä kangas. Me on pesty meiän paita varmaan 20 kertaa mutta edelleen se on samannäköinen, eikä pahentunut pesussa (muttei parantunutkaan). Hyvinä puolina on ettei tosiaan paista valkoinen välistä sitten millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ei ainakan pahentunut :) Mä yritin kattoa pesun jälkeen, että menikö nuo omput vähän likaisen näköiseksi, mutta tiirasin sitä niin kauaan, ett en osannu enää sanoa!

   Poista
 2. Kiva huppari! Hauska & hyvä valinta toi punaraitainen resori. :)

  VastaaPoista
 3. Hieno. Hauskasti toimii raitaresorin kanssa nuo omppuset :)

  VastaaPoista