keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Nimikointileimasin testissä

Jokin aika sain yhteydenoton Ikast Etiketiltä, että haluaisinko kokeilla maksutta jotain nimikointituotetta heidän valikoimastaan. Klikkasin itseni sivulle www.labelyourself.com , missä kävin ensin tutustumassa valikoimaan. Ja voi kuinka hyvä tuuri kävikään! Olin nimittäin juuri pari viikkoa aikaisemmin puhunut tutun kanssa tuosta leimasimesta, millä voi nimikoida vaatteita ja kirjoittaa esim pesuohjeita itse tehtyihin vaatteisiin. Mietittiin silloin, että tuo voisi olla kätevä niin ei tarvisi esimerkiksi tilailla aina erikokoisia kokolappuja vaan ne voisi painaa suoraan vaatteeseen. Valitsinkin lahjakortilla tuon nimileimasimen, joten tämä kirjoitus on sponsoroitu.

Yrityksen nettisivut ovat suomenkieliset ja helppokäyttöiset. Valitsemani tuote on siis tämä nimileimasin tekstiileille ja tavaroille. Tilaaminen oli helppoa; ensin valittiin vain tuote ja sitten tyyppi eli minun tapauksessani leimasin muutettavalla tyypillä. Seuraavasta valikosta valitaan määrä ja klikataan vain tuotteet ostoskoriin ja ei kuin maksamaan! Valitettavasti verkkopankkitunnuksilla ei voinut maksaa vaan maksu tapahtuu Paypalin tai luottokortin kautta. Tein tilauksen keskiviikkona vappuaattona ja tilaus oli perillä jo perjantaina eli melko nopeaa toimintaa!


Paketista paljastui siis tuommoinen leimasin ja iso setti kirjaimia ja numeroita. Myös pinsetit tulivat mukana.Leimasimen käyttö oli helppoa. Piti asetella kirjaimet tuohon leimasimeen tietenkin peilikuvaksi sekä pistää paketissa ollut mustetyyny paikoilleen. Musteen luvataan riittävään noin tuhanteen leimaukseen ja lisätyyny maksaa viisi euroa. Itse käytän tuota ompelemieni vaatteiden kokojen merkkaamiseen, koska meillä on käytössä jo nimitarroja nimikointia varten ja haluan, että tarvittaessa nimikoinnin saa vaatteesta pois. Ensimmäiselle riville laitan koon, jota vaihdan vaatteen koon mukaan ja alariveillä lukee NauravaNappi Handmade, jonka annan olla koko ajan paikoillaan.


Ja tältä se leimaus näyttää sitten valmiina vaatteessa. M-kirjain näkyy hieman huonosti, kun siihen jäi musteen alle joku langanpätkä. Aika kiva tapa nimikoida vaatteita, vai mitä?


Kokeilin leimausta myös hieman tummemmalle pohjalle ja hyvin näkyy tuossa velourin nurjassa puolessakin. Paketissa vinkattiin, että jos haluaa merkitä esimerkiksi mustapohjaiset vaatteet, voi vaatteeseen silittää valkoista tukikangasta ja leimata siihen. Onneksi isossa osassa trikoita on valkoiset pohjat!


 Leimailin samaan syssyyn pinon Veetin käytössä olevia paitoja, jotta saan tuloksia siitäkin, miten kestävät pesua. Kaikinpuolin näppärä laite mielestäni jos on paljon vaatteita, joihin haluaa lapsen nimen tai muuta tietoa. Voin kirjoittaa myöhemmin postauksen siitä, miten tekstit kestävät, kun vaatteita pestään useita kertoja. Tekstin luvattiin kestävän 60 pesua 30 asteessa ja jopa 30 pesua 60 asteessa. Mikäli pesee yli kuudessakympissä paljon vaatteita, ei tuotetta suositella.

Onko laite jollekin teistä tuttu ja olisiko kertoa kokemuksia tuosta musteen kestosta? Mikäli kesto on hyvä niin suosittelen kyllä varsinkin itse vaatteita tekeville tätä! :)16 kommenttia:

 1. Onpas näppärän näköinen vekotin!

  VastaaPoista
 2. Tuollainen olis kyllä ihan huippukätevä, itse kun en millään tahdo muistaa ommella niitä kokomerkkejä´vaikka niitä laatikosta löytyykin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans niitä lappuja, mutta AINA ompelun jälkeen muistan vasta, että olis voinut senkin laittaa. Nyt varsinkin kun ompelee vauvalle "jemmaan" niin kiva tietää, ett mitä kokoa on tehnyt niin pysyy vähän kärryillä että mitä vielä tarttee jne...

   Poista
 3. vitsi aikas kätevä tollanen. Mulla vaan sellanen merkkauskynä ja mini sabluuna :P

  VastaaPoista
 4. taisin joutua mainoksen uhriksi! ihan huippukätevän oloinen, mulla jotenki aina unohtuu ommella ne oikeat laput paikoilleen..

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaapa kätevältä! Jotenki kuitenki epäilyttää mitenhän muste pysyy..jään mielenkiinnolla seuraamaan mitä kerrot tuotteesta jatkossa (:

  VastaaPoista
 6. No mutta tämähän vaikuttaa kätevältä just sen takia etten muista kaivella niitä lappuja ompelun edetessä. Vielä en oo hommannu kokomerkkejä kun sen verran alussa ompeluja oon, mutta tässähän tulis kaikki samalla!! Joko oon nähny unta tai jostain blogista lukenu että yhden testipesun jälkeen näytti vielä tosi hyvältä. Mutta pidot ja pesuthan ne näyttää sitte mihin muste kykenee (varsinki 60´).
  Sellanen tuli vain mieleen että onko tuohon ostettavissa uusia mustetyynyjä? Nim. kahden uteliaan tytön kanssaeläjä..

  T. Kati K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kirjoitin (mutta vissiin unohtui), että lisätyyny maksaa vitosen :)

   Poista
 7. tuommoinen on saatava, eikä hintakaan paha :D pitääkö tekstiä silittää leimauksen jälkeen vai pysyykö tuollaisenaan kiinni?

  VastaaPoista
 8. Juu oli siellä maininta lisätyynystä..jäin siis kiinni itseteossa :/
  T. Kati

  VastaaPoista
 9. Onpas kätevän oloinen! Kerroppa sitte miten pysyy pesussa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäinen pesu vaatteella takana ja vielä leima ainakin on pysynyt ;)

   Poista
 10. Näppärältä näyttää :) Kiinnostaisi tietää kuultaako musta muste valkoisesta trikoosta läpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei taida olla valkoista trikoota mutta kaivelen vielä palalaatikkoa, että josko sieltä löytyisi niin voisin testata ja laittaa kuvia :)

   Poista
 11. Kätevältä vaikuttaa! Pesunkestävyys "oikeassa elämässä" kiinnostaa tietysti kovasti. :)

  VastaaPoista
 12. Tämähän ois tosi kätevä myös sukkien merkkaamiseen! Tuli heti mieleen kun käytiin tekeen hoitosopimukset:-) ei tarttis arvuutella omistajaa.
  T. KatiK

  VastaaPoista