keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Paikasta toiseen

Me ollaan kyllä tällä viikolla sinkoiltu enemmän ja vähemmän johonkin suuntaan joko koko perheellä tai minä lasten kanssa. Olen nähnyt useampia kavereita tällä viikolla ja viimeksi eilen kävin katsomassa kaverin reilun viikon ikäistä pientä tyttöä. Nopeasti se näemmä unohtuu, että miten pieniä ne vauvat oikeasti ovat! En ensin edes huomannut sitterissä köllöttelevää tapausta, kun hän oli niin pikkuriikkinen, vaikka ihan normaalikokoinen vauva olikin.

Ollaan me liikkumisen ohella osattu myös nauttia ihan kotosallakin. Herkkuja on tullut syötyä myös ihan liikaa, mutta kuka voi vastustaa vaniljajäätelöä ja tuoreita mansikoita??


Ollaan kahviteltu terassilla ja syöty siinä myös iltapalajätskiä. Mukava kun on nyt tuo uusi ruokaryhmä, missä voi istuskella ja syödä jotain kivaa samalla :)


Veeti halusi ehdottomasti jogurttijätskin pakasteesta vaniljajätskin ja mansikoiden sijaan. Olen siis itse soseuttanut persikkaa ja sekoittanut sen maustamattomaan jogurttiin ja pakastanut jätskimuoteissa. Veeti tykkää tosi paljon ja sokeriakaan ei ole lisätty yhtään.


Tänään Aavakin sai maistaa tuota jätskiä ja kovasti tykkäsi! Tässäpä hellepäivän herkku niille perheen pienimmille, jotka eivät vielä tavallisia jäätelöitä saa syödä. Tämänhän voisi tehdä ihan pelkistä marjoista ja hedelmistä niille lapsille, jotka eivät vielä maitotuotteita saa syödä. Mukavasti viilentää myös ikeniä, jos hampaita on juuri puhkeamassa. Muottejakaan ei välttämättä tarvitse, kun laittaa jätskin vaikka pieneen lasiin ja tökkää lusikan tikuksi.

Hain Kärkkäisen puutarhapuolelta vielä yhden kesäkukan tuohon pöydälle. Lajikkesta ei mitään tietoa, mutta hengissä se on pysynyt ja värikin on kiva ;)Eilen ajettiin tosiaan iltapäivällä sitten Kalajoen hiekkasärkille uimaan, kun ei olla koko kesänä käyty.
Lämmintä riitti hyvin vielä iltapäivästä ja taisi siellä rannalla muutama muukin olla meidän lisäksi...
Vesi oli uskomattoman lämmintä! Olin siis kyllä kuullut kavereilta, että se on lämmintä, mutta en tietenkään uskonut. Olen nykyään uimisen suhteen niin arkajalka, että muiden lämpimät vedet ovat todennäköisesti mulle ihan liian kylmiä. Paitsi tuo merivesi. Se oli niin lämmintä, että ei yhtään tarvinut empiä, että meneekö sinne vai ei. Sen kuin pulahti sekaan.Mukaan pakattiin viltti, uimakamppeet sekä vähän evästä ja tietty aurinkorasvaa. Merenrannassa kun tuppaa aina vahingossa palamaan. Tuo ruudulline retkialusta on ostettu joskus Lidlistä ja se on kyllä maailman kätevin, kun sen alapuoli on semmoista folion näköistä, joka pitää kosteuden. Lisäksi sen saa kätevästi käärästyä rullalle.Aavakin nautti kovasti rantaelämästä ja Veetin mennessä uimaan konttasi suurella päättäväisyydellä perässä veteen niin pitkälle kuin pääsi, ennen kuin tuli liian syvää. Yllättävän vähällä hiekan syönnillä päästiin, vaikka kyllähän sitä piti useita kertoja maistaa. Ehkä ensi kesänä on jo vähän rennompaa olla rannalla, kun ei tarvitse koko ajan vahtia, että mitä se yksi sinne suuhunsa puskee.
Tänään Aavan aamupäikkäreiden jälkeen hurautettiinkin pyörällä liikennepuistoon, jossa sai olla aika rauhassa kun oli niin valtavan kuuma ilma. Veeti ajeli kolmipyöräisellä ja me hengailtiin puistossa miehen ja Aavan kanssa.

Kuvissa Aavalla on päällään Verson Puodin auringonkukkakankaasta tehty liivari, josta en ole tainnu muistaa laittaa aiemmin kuvaa. Tämä pala jäi yli siitä aiemmin tehdystä jumpsuitista. Kaava on oma, yläosaan mallia otettu miikkareiden haalareista. Mittaa mekolla on sen verran, mitä kangasta riitti.


Olkaimissa kivana yksityiskohtana nuo mustavalkoiset pallonapit. Sopivat kuin nenä päähän tähän kankaaseen.


Huomenna lähdetäänkin sitten pienelle yhden yön reissulle Ouluun ja katsastamaan ainakin dinosaurusnäyttely! Päästään kaverin vanhempien keskusta-asunnolle yöksi, joten päästään matkaan tämmöisellä pienemmällä budjetilla, kun ei tarvitse hotellia maksaa. Hotellissa kun on melko mielenkiintoista varmasti saada kaksi lasta nukkumaan samaan tilaan, missä itse olet samanaikaisesti. Eli käytännöllisyyden kannalta katsoen pitäisi ottaa joku huoneisto ja se ei varmaankaan ole sitä halvinta lystiä. Saapa nähdä, että mitä muuta me tuolla keksitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti