tiistai 15. heinäkuuta 2014

Neiti töyhtötukka 10kk

Aavan virallisena 10kk-päivänä oltiin reissun päällä, joten nappasin nämä kuvat eilen tuossa takapihan terassilla. Vielä kaksi kuvaa ja kuukautta, niin tulee tasan vuosi täyteen! Sitten on kiva katsoa kuvat läpi ja huomata, kuinka suuri muutos vuoden aikana on tullut. Pienestä vauvasta on kasvanut sitten virallisesti taapero, nyyh. Onneksi pääsen ehkä tällä viikolla nuuhkuttelemaan kaverin vastasyntynyttä...


Tässäkään kuussa ei ole sen ihmeempiä tapahtunut, koska liikkumisessa ei ole tullut muutosta. Edelleen Aava liikkuu kontaten ja seisoo ja kävelee tukea vasten, mutta ei vielä itse. Yöt ovat vähän levottomia ja maitoa pitäisi saada vähintään kerran puolen yön maissa. Yleensä myös toisen kerran aamuyöstä, jonka jälkeen saan itse jatkaa vielä unia, eikä tarvitse nousta ylös ennen kukonlaulua. Olen yrittänyt vaihtaa maitopulloa veteen, mutta se ei vaan kelpaa ja huuto jatkuu silittelystä huolimatta niin kauan, että maitopullo tuodaan sänkyyn. En jaksa alkaa nyt sitä huudattamaan pois, jospa se jäisi itsestään jossain vaiheessa. Varsinkin kun nyt on ollut vähän huonoruokaisempi kausi menossa.


En ole jaksanut enää tehdä pakasteeseen soseita, joten Aava syö joko samaa ruokaa meidän kanssa tai sitten kaupan purkkiruokia. Ruokavalioon on tullut mukaan myös hapanmaitotuotteet ja meillä vedetään jo hyvin rahkaa, piimää ja maustamatonta jugua. Sitä annoin ekaa kertaa eilen hedelmäsoseen kanssa ja sain laittaa kaksi kertaa lisääkin, sen verran hyvää oli :) Jonkin verran treenaillaan edelleen lusikan käyttöä ja osa soseistakin menee suuhun Aavan omien sormien kautta.

Myös pihalla ollessa kaikki roska ja moska maasta menee suuhun, joten ulkoilu on hieman haastavaa! Joutuu äiti keskittymään siihen, että tyttö ei syö koko pihaa tai hiekkalaatikkoa suuhunsa.

Aava on edelleen iloinen hymytyttö, joskin äitin syli kelpaa edelleen välistä vähän liiankin hyvin! Helpotusta on kuitenkin huomattavasti verrattuna vielä parin kuukauden takaiseen. Nyt jo omat lelut kiinnostavat ja niiden parissa viihdytään hyvin.


4 kommenttia:

 1. Aivan ihanan aurinkoinen tyttönen, mikä hymykuoppa :) Ja se aika, se tuntuu kuluvan niin äkkiä! Itse ihmettelin sunnuntaina siskoni pojan ristiäisissä, että miten se aika kuluu niin äkkiä, kun omani ovat jo kohta 5 ja 3, onko joskus olleet niin pieniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä tosiaan tuntuu, että aika juoksee vähän liiankin lujaa! Tuntuuko se vaan, että lapsena aika kului paljon hitaammin? Pääsen huomenna katsomaan ystävän vauvaa, joka on vain alle kaksi viikkoa vanha. Varmasti tuntuu älyttömän pieneltä ja Aava valtavan isolta!

   Poista
 2. Suloinen pieni tyttö. Äkkiä se aika menee.

  VastaaPoista