tiistai 1. heinäkuuta 2014

Yhden päivän irtiotto loma-asuntomessuilla

Olen ollut pari viimeistä viikkoa yksin lasten kanssa aika lailla kellon ympäri, kun mies on maalannut taloa heti kotiin tultuaan. Pieni irtiotto arjesta oli maailman paras idea ja soitinkin viime viikolla äidille, että lähtisikö hän kanssani Kalajoelle loma-asuntomessuille. Ensin kävin lauantaina Oulaisissa Evelace-alusvaatteiden kotimyymälän avajaisissa ja sieltä kurvasin Pyhäjoelle hakemaan äidin kyytiin. Kannattaa muuten käydä tutustumassa myymälään, jos tuolla päin liikkuu. Itse tykkään noista alusvaatteista ja hintakin ihan ok. Lisäksi samalla saa henkilökohtaista palvelua!

Mutta sinne messuille takaisin. Oltiin äidin töiden vuoksi Kalajoella vasta neljän maissa, mikä toisaalta oli hyväkin, koska alueella oli melko hiljaista ja asuntoja sai rauhassa katsella. Toisaalta meidän piti mennä kohteet läpi melko rivakalla tahdilla, eikä aikaa yhden asunnon tarkkaan tutkimiseen ollut.


Mökkimäisyys noista asunnoista on kaukana ja kakkos- tai peräti ykkösasuntojahan nuo ovat. Eivät juuri missään suhteessa jää huonommaksi normaalien asuntomessujen asunnoista. Aika vähän tuli otettua kuvia ja akkukin loppui kesken, joten osa kuvista voi olla kännykkälaatua. Jotain pieniä ja kivoja yksityiskohtia löytyi ja yksi niistä tämä erittäin hyvin käytetty tila portaiden alla.Huomasin kuvanneeni aika paljon valaisimia, ilmeisesti ne olivat sitten ainoat itseäni kiinnostavat kohteet? Jotenkin olin ehkä vähän pettynyt messuihin, kun missään kohteessa ei oikein tullut semmoista wau-efektiä vaan kaikki oli jotenkin niin ennalta arvattavaa.


Huomio kiinnittyi siihen, että aika paljon ihmisillä on oleskeluhuoneita. Itse kun mietin, niin meillä ei kyllä olisi semmoiselle mitään käyttöä. Messuilla kuitenkin melko monesta talosta tämmöinen löytyi ja siihen  vielä lisäksi pihalla oleva katettu oleskelutila. Ehkä näillä asuntojen omistajilla on enemmän aikaa oleilla mitä esimerkiksi minulla? Toisaalta en kyllä ehkä osaisi istua pihalla jossain oleskelutilassa lasien sisällä muutenkaan ilman mitään järkevää tekemistä. Samalla lailla en ole koskaan ymmärtänyt semmoisia pieniä puutarhamökkejä, joissa voi vain istua sisällä. Voisi kai siellä kupin kahvia joskus juoda, mutta mitä muuta niissä tehdään?


Tämmöine mehikukka-asetelma olisi ihana! Mista saisi tämmöisiä ruukkuja, missä on valmiiksi tuo pienempi sisäruukku, että ei tarvisi viritellä mitään patentteja, jos ei halua täyttää noin isoa ruukkua kokonaan mullalla?


Näinpä muuten ensimmäistä kertaa elämässäni tämmöisen suihkun! 


Kyllä näistä messuista kuitenkin jotain ideoita tuli, sillä nyt tekisi kamalasti mieli vaihtaa meidänkin kiuaskivet valkoisiin. Harmi kun noilla on ihan kamalan kallis hinta. Eilen jo keksin, että eihän meidän tarvisi laittaa kuin puoli tornia noita valkoisia, kun loput eivät kuitenkaan näy sieltä lauteiden alta mihinkään... Ihan kiva kontrasti tulisi meidän muuten niin mustan saunan kanssa.


Yhdessä kohteessa jollakin onnekkaalla loma-asujalla oli mökillä oma ompeluhuone!


Äidin tarkka silmä puolestaan bongasi näinkin laadukasta saumausjälkeä yhdestä kohteesta...

Tämmöinen valkoinen saunakin on kaunis, mutta onko tämä enää vuoden päästä valkoinen? Laudeliina suojaa lauteet, mutta miten nuo selkänojat ja lattia?
Pitäisiköhän mies mua hulluna, jos vaatisin hakkaamaan aina polttopuut noin symmetrisesti, että näyttäisi hyvältä korissa?


Jonkinlaista koria olen itsekin katsellut makuuhuoneeseen juurikin tyynyjen säilytyspaikaksi.
Useammallakin terassilla näkyi tämä sama kombo eli tuommoinen paksu betonipöytä yhdistettynä Kartellin masters-tuoleihin. Muistaakseni ainakin kolmessa kohteessa oli nämä molemmat yhdessä. Lieko uusin muotivillitys, kun noin moni oli ostanut samat. Minkähänlainen lie tuommoinen betonipöytä käytössä? Tuolit ainakin sopivat hyvin terassille ja uskon niiden olevan melko helppohoitoiset. Itseä ehkä vain pelottaisi, että joku käy tuolit varastamassa. Tuossa kun on yli tonnilla kuitenkin tuoleja :)


Vaikka henkilökohtaisesti en ole mitään pitsien ystävä sisustuksessa, niin pakko sanoa, että tämä oli mielestäni yksi kivoimmista yksityiskohdista koko messuilla!


Messujen jälkeen suunnattiin vielä Sandy Keltiin syömään ja hyvä oli ruuat, vaikkakin odoteltiin ruokia mielestäni melko kauan, noin tunteroinen. Johtuen ehkä siitä, että tarjoilija unohti tulla hakemaan tilauksemme pihalta ja sillä välin varmaan ehti mennä ruokia meidän edelle.


2 kommenttia:

  1. Noilta messuilta saa kyllä kivoja ideoita. Minä huolisin kanssa nuo valkoiset kiuaskivet :)

    VastaaPoista