perjantai 18. heinäkuuta 2014

Terassilla

Keskiviikkona kävin ihanien naisten kanssa ensimmäistä (ja todennäköisesti myös viimeistä) kertaa terassilla, mutta tässä postauksessa käsitellään kuitenkin ihan meidän kotiterassia ja uusia kalusteita, jotka vihdoin saatiin hankittua!


Ostettiin siis suunnitelmien mukaisesti Ikeasta nuo Falster-sarjan kalusteet; kuusi neljä tuolia ja penkki sekä tietenkin pöytä. Lisäksi ostettiin sivusta avautuva varjo, että saa vähän aurinkosuojaa, mikäli haluaa ruokailla tuossa. Kuvissa näyky muuten nyt tuo meidän tummaksi käsitelty terassikin hyvin. Kiikku on vielä väliaikaisesti tuossa, mutta liikkuu jossain vaiheessa kyllä pihan takaosaan.
Katsotaan leikkimökin saapuessa sitten sopiva paikka sille.


Näissä kuvissa näkyy myös talon uusi väri ja verrokkina alhaalla vanha maali. Tehosteet ovat siis samanväriset. Kuvissa ei ehkä näy niin selvästi, että tuo vanha taittoi mielestäni aika paljon vaaleansiniseen.

Katoksen alle laitoin nuo kaksi ylimääräistä tuolia, jotka voi tarvittaessa laittaa pöydän päätyihin. Lisäksi ostin tosiaan tuon samanlaisen muovimaton, mikä keittiössäkin on. Kiikkutuoli on miehen edesmenneen ukin tekemä ja on ihanan mallinen, mutta se pitäisi entisöidä, että sen voisi viedä sisälle. Toinen jalas on vähän rikki ja maalipinta pitäisi uusia. Osaisiko joku lukijoista kertoa, että paljonko suunnilleen tuommoinen entisöinti voisi maksaa?


Kalusteiden kasaamisen jälkeen maistui lasillinen kylmää juotavaa istuen uusilla tuoleilla. Tällä viikolla juotiin terassilla myös ensimmäiset päiväkahvit.


Palju sai käsittelyn samalla öljyllä terassin kanssa. Tänään täytettiinkin palju ja äsken pistin tulet pesään niin päästään huomenna lasten kanssa polskimaan. Mies on rilluttelemassa Kiuruvedellä Iskelmäniityillä vanhojen kavereidensa kanssa ja me tehtiin sitten lasten ja kaverin kanssa kirpparikierros ja illalla tehtiin vielä pizzaa. Veeti pääsi äidin viereen nukkumaan, kun isi on pois ja makuuhuoneesta kuuluu jo tasainen tuhina. Mietin tuossa jo, että jos palju lämpenisi järkevään aikaan, voisin pulahtaa sinne ihan yksin illan päälle.


4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Talon ja terassin uudet värit ovat paljon paremmat kuin vanhat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään paljon enemmän tästä uudesta ilmeestä!

   Poista
 2. Ompa ihanan näköistä! Meillä kävi talomaalin kans juuri noin. Ostin harmaata maalia ja kun talo oli maalattu, se olikin vaaleansininen. Kyllä harmitti kun maalitkaan koko taloon ei ole ihan halpa juttu. Mut mikähän on tuon teidän oikean harmaan talomaalin sävynumero? Ettei uutta maalia tarvisi ihan summassa taad lähteä ostamaan. Tuo teidän talonväri on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista! Vaaleampi talomaali on 568x ja tummempi 572x Tikkurilan värikartasta :) Meidän naapurissa on tuo sama harmaa maali, yhdistettynä okraan ja se näyttää okran kanssa paljon enemmän violetilta ja meillä harmaammalta eli tehostevärikin saattaa muuttaa sitä sävyä :D

   Poista