lauantai 26. heinäkuuta 2014

Pikaisesti hellevaatetta

Helteet senkuin jatkuvat ja mun kaapissa oli useamman mekon mentävä reikä. Maksimekkoja on useampi, mutta lyhyempiä ja paremmin näille hellekeleille sopivia ei oikeastaan kuin yksi. Eräs ilta sitten ompelin itselleni maailman helpoimman tai ainakin toisiksi helpoimman mekon. Tarvitaan raglanhihaisen paidan kaava, josta jätetään vain hihat pois. Kaula-aukon reunat huolitellaan ja taitetaan sekä tikataan kiinni. Tuohon yläreunaan jätetään nauhakuja, josta pujotetaan jonkin sortin naru/nyöri läpi. Itse leikkasin trikoosta pitkiä soiroja, jotka letitin.


Käänsin vain kaula-aukon sivut framilonin avulla sivujen saumuroinnin jälkeen. Lopulta päädyin lisäämään vielä framilonin rinnan alle, kuten melko usein. Sillä keinolla vaan saa mielestäni istuvamman lopputuloksen. Jos nyöri olisi valmiina, niin tämän mekon tekisi ehkä varttituntiin. Juuri sopivaa tekemistä siis minulle ;)


10 kommenttia:

 1. Kaunis mekko ja sopii sinulle. Minäkin tein tässä vähän aikaa sitten helpon mekon, joka syntyi vartissa. Löysin kaavan pinterestistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katsomassa blogistasi mekkoa, kiva oli! Ihania nää kauniit JA nopeat ompelukset! Sopii kiireellisimmillekin äideille ;)

   Poista
 2. Tosi nätti mekko, ja ihana kangaskin! Tuon mallisen voisi surauttaa itsellekin, tarvisin kans jonkun lyhyemmän kesämekon... Pitäisi vaan käydä hakemassa siihen sopivaa kangasta ensin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äkkiäkös tuota kipaiset Ek:hon, sieltä varmaan löytyisi kivaa kangasta. Mun kangas on ohutta viskoositrikoota, mukavan vilpoista kuumiin kesäpäiviin.

   Poista
 3. Kiva tää kangas, itsekin hipelsin Löytö-palassa tätä. :) Ja mekko tietenkin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kangashan on jotain ikivanhaa, siis melko kauan tuotannossa ollutta, mutta nyt sain vasta aikaiseksi ostaa tätä ja kivaahan tää olikin :)

   Poista