tiistai 11. helmikuuta 2014

5kk ja 3v

Aavalla tuli maanantaina täyteen 5kk ja tänään meillä oli sitten taas neuvola. Juuri huomasin, että neuvolatäti ei muistanut merkitä korttiin uusia mittoja ollenkaan! Pitää muistaa pyytää ne seuraavalla kerralla. Ulkomuistista suunnilleen mitat ja suluissa taas edelliset:

Pituus: 67,5cm (65cm)
Paino: 7,8kg (7,205kg)
Hattu: 43,5cm (41,8cm)

"Kasvuasiat kohdillaan. Kiinteisiin alettu tutustumaan. Hyvin syö. Rintamaito maitona. Tiitterä, touhukas. Ympäristö kiinnostaa. Rokotukset sai."
Kiinteitä ruokia meillä syödään päivässä vaihtelevasti kerrasta kolmeen kertaan. Yleensä ennen ekoja päikkäreitä annan ruuaksi kasvissosetta ja iltapäivällä toisen soseen tai hedelmän. Välillä ollaan menty pelkällä maidolla iltapäivä. Aava syö perunaa, porkkanaa, bataattia, kesäkurpitsaa, luumua ja banaania. Viikonloppuna otettiin mukaan kaurapuuro ja eilen annoin illalla syödä ensimmäistä kertaa niin paljon kuin halusi. Seuraavaksi tutustutaan varmaan mustikkaan, että saadaan jotain sosetta puuron seuraksi.

Aava on syönyt yöllä edelleen noin neljä kertaa ja ajattelin, että jos tuo iltapuuro vähän rauhoittaisi öitä ja nyt on menty pari yötä siten, että saatan syöttää kun menen ite nukkumaan ennen puolta yötä ja sitten Aava on herännyt vielä kahdesti.


Liikkumisessa ei ole tapahtunut oikeastaan mitään edistystä, paitsi meillä on opittu pyörimään lattialla napansa ympäri. Lisäksi Aava töröttää usein käsivarsiensa varassa rintakehä ilmassa. Muutaman kerran on kääntynyt nyt myös mahalta selälleen, mutta sitä taitoa ei hallitse vielä.


Vaatekoko pääasiassa 68cm, mutta joistakin merkeistä menee jo 74cm. Myös kaukalossa oleva toppapussi alkaa olla melko kittana, joten pitäisi varmaan ommella joku vuorellinen haalari kevättä ajatellen. Kangaskin olisi tuolla jo valmiina, mutta jotenkin mua on vaivannut ihme saamattomuus, enkä saa oikein tartuttua mihinkään! Sitten ärsyttää kun päivä hurahti ihan harakoille.Hoksasin joku aika sitten, että meillä ei ole varmaan yhtään kuvaa musta ja Aavasta yhdessä, joten nakitin miehen kameran taakse ja nyt meillä on muutamia ihan onnistuneita kuvia.
Eilen hoksasin myös, että blogi täytti viime viikolla ja kolme vuotta! Veeti on ollut samankokoinen pallero kuin Aava nyt aloittaessani bloggaamisen. Paljon on mahtunut muistoja ja mukavia tapahtumia vuosien varrelle. Myös niitä surullisempiakin. Viime viikolla viimeksi selailtiin miehen kanssa vanhoja blogikirjoituksia ja oli mukava palata niihin aikoihin kuvien kera. Siinä mielessä tämä blogi on toiminut juuri niinkuin ajattelinkin: päiväkirjana ja muistona itselle.

Koska järjestin vasta arvonnan, niin en pistä pystyyn uutta arvontaa heti perään. Nyt ajattelinkin kysyä teiltä lukijoilta, että olisiko jotain aihetta, mistä haluaisitte minun kirjoittavan? Liittyen ihan mihin vaan: kotiin, lapsiin, ruokaan, ompeluun. You name it!

1 kommentti:

  1. Onnea 3-vuotiaalle! Mulle mieluisinta luettavaa sun blogissa on ompelu- ja vauvajutut, vaikka kevyesti tulee kyllä muutkin kirjoituksesi luettua! :) Aavan kehitystä ja kasvua on kiva seurailla, koska oma pikkunapero tulee vain pari kuukautta perässä.

    ps. Ihania kuvia äitistä ja tyttärestä! Aloin vielä enemmän odottaa postimiestä, joka lähipäivinä tuonee tännekin harmaata Siiriä ja Myyryä. :)

    VastaaPoista