maanantai 30. syyskuuta 2013

Pitkät Jussit testissä

Ajattelin aikani kuluksi laitella teille pari sovituskuvaa noista kalsareista, jotka tein sillä Pitkä Jussi-kaavalla. Tein siis suoraan koon 104, mutta ilman saumanvaroja ja hieman taisin tehdä ohjetta pidemmän resorin, kun lahje näytti niin lyhyeltä. Ja näistä tuli tosi hyvän kokoiset! Sopivan slimmit, mutta ei kuitenkaan liian ja pituuskin on melko nappivalinta.


Nyt kun ostaisi lämmintä merinovillaa ja tekisi siitä housut, niin olisi lämpimämmät pakkaskeleillä! Onko muuten teillä kokemusta merinovillaribistä? Semmoista näyttäisi olevan Myllymuksuilla, mutta mietin, että onko se samanlaista käyttää kuin tavallinen merinovilla? Tai mikä niistä kankaista nyt sitten on tavallista.... Että kannattaisiko tilata sitä kun hinta on melkein kympin halvempi metriltä mitä noissa kuviollisissa merinovillakankaissa.


4 kommenttia:

 1. Tilasin joskus palan Myllymuksujen merinovillaribbiä ja se oli tooooosi venyvää ja ohutta. Housuihin sitä voisi laittaa vaikka kaksinkertaisena peppukaistaleeseen ja lahkeensuihin, mutta en usko että siitä voisi tehdä koko housuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, en sitten tosiaan tilaa sitä :) ajattelin tietenkin pihinä sitä kun se oli halvinta :D

   Poista
 2. Mä olen ommellut aluskerrastoja siitä merinovilla interlockista ja käyttänyt sitä ribbiä resoreina, joka oli niinkuin Kaisa sanoi niin tosi venyvää ja ohkasta. Mutta siitä interlockista suosittelen tekemään, oon käyttänyt myllymuksujen mutta eikös tuolla Sampsukallakin jotain ole valikoimissa. Samasta oon ommellu myös kypärälakkeja. Se on myös kapeeta se ribbi, oisko ollu 90cm kun taas se toinen 125cm. Mutta eikös ne Myllymuksujen villavaippahousut oo tehty siitä ribistä, mutta ainakin kaksinkertaisina jopa kolmen.

  VastaaPoista
 3. Mää kans just noita pähkäilin, että mitä raaskis ostaa.. Mutta tosiaan, tuon ribin neliöpainokin oli vaan 150g kun neuloksella oli 210g. Interlock trikoissa on ollu mulle kirosana, mutta en sitte tiiä oisko ne noissa merinovilloissa parempia. Nuo sampsukan raitainterlockit nimittäin ois itellekki ihan kivat kalsari/kotileggariväriä :)

  VastaaPoista