perjantai 6. syyskuuta 2013

Kotoa

Kummitätini toi kesällä pyynnöstäni Helsingistä mukanaan naulakon Veetin huoneeseen. Naulakko on ostettu Tigerista ja se on tuommoinen "wannabedesignnaulakko" eli kopioi sitä kallista naulakkoa, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Naulakko oli semmoinen oven päälle laitettava, mutta katkaistiin siitä ne koukut pois, koska semmoiselle naulakolle meillä ei ole tarvetta, kun ovet ovat aina auki! Monen kuukauden kaapissa lojumisen jälkeen sain sen vihdoin seinälle. Koska tässä ei nyt ole niitä kiinnityspaikkoja ruuveille, laitoin tämän nyt toistaiseksi vain tuommoisilla taulutarroilla kiinni, jotka kestävät muutaman kilon painon. Tarkoitus kun ei ole tässä pitää mitään kovin painavaa. Nytkin siinä roikkuu ainoastaan Veetin kauppaleikkien ostoskassi.


Tämän naulakon vuoksi laitoin tuon peilinkin korkeammalle, koska halusin naulakon tuohon alle ja semmoiselle korkeudelle, että siihen on helppo ripustaa tavaraa. Tuolla korkeudella pidemmätkään tavarat eivät heti laahaa lattiaa pitkin. Tämä tuo taas vähän väriä tuonne huoneeseen :)Keittiössä kaivoin jo tuikkukipot kaapista ja olen niissä polttanut jo kerran kynttilöitäkin! Ostin noiden Kivi-lyhtyjen kaveriksi kirkkaan Kastehelmikipon, kun se oli tarjouksessa Prismassa, mutta se ei ehtinyt kuvaan :)


Hyllyn päälle on päätynyt myös mun lapsena piirtämä kuva, jota vaarini uskollisesti piti seinällään melkein kolmekymmentä vuotta. Otin sen laseineen itselleni ja toistaiseksi se on nyt tuossa. Harmi, että tuo paperi on jotain rumaa, raidallista ja vihreäsävyistä. Tokihan tuosta voisi skannata ja leikata vain tuon piirustuksen, mutta onhan se aika symppis noinkin. Ikää mulla on ollut jotakuinkin neljä vuotta, kun olen tuon taiteillut :) Lisäksi kavoin varastosta tuon pienen Riihimäen lasin keittiöpurnukan ja pesin sen, jonka jälkeen ymppäsin sen täyteen tuikkuja. Harmi, että se isompi meni pakkasella rikki, kun unohdin sinne vettä! Se olisi ollut vielä kivempi tuikkuastia kokonsa vuoksi.Äitini oli löytänyt Vaarin tavaroista vielä pari sorvattua kynttilänjalkaa, joista toinen sattuikin olemaan Aarikan. Samanlaisia kynttilänjalkoja olen katsonut isompina Marimekon liikkeessä, mutta hinta on liian kova, enkä ole niitä koskaan ostanut. Nyt mulla on tämmöinen miniversio, tosin tummansinisenä. Se toinen sorvattu jalka on vihreä ja mietinkin jo, että maalaisinko nämä, että olisivat sitten samanvärisiä.


6 kommenttia:

 1. Se on Hang it all. Siis se kallis naulakko ;)

  Teillä näyttää oikein kauniille. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä onkin, heti välähti kun sanoit. Ja oishan tuo nimikin löytynyt, jos ois jaksanut googlettaa, mutta laiska kun olin :) Hyvät viikonloput sinnekin!

   Poista
 2. Ah, mää just meille tarvein semmosen ovenpäällisnaulakon ja eksyin sattumalta Clas Ohlsonille. Siellä oli just tommosia värillisiä seinään ruuvattavia ja sitten oven päälle vaan valkonupillisia ja se tympäsi mua! Emmää tienny että se joku "kopio" oli, mutta olipahan vaan pirteen näkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OIsit ostanut ja spreijannut! Se alkuperäinen on tosiaan tuo Kertun mainitsema Hang it all, hinta vaivaiset 315e naulakosta, joten kiitos ei ja kyllä kiitos halpaversiolle!

   Poista
  2. Siis ostinhan mää toki sen valkonupillisen, kun se naulakko kuitenki tarvittiin :) Spraymaalia löytyy tällä hetkellä vaan mustaa, niin en taija viittiä ostaa vaan tuota varten montaa eriväriä, kalliiksi tullee seki! (joskaan ei ihan kolmea sataa...)

   Poista
 3. myös biltemasta saa nuita naulakoita. hintaa alle kymppi.

  VastaaPoista