torstai 5. syyskuuta 2013

Herkkuja olkkariin

Ja tällä kertaa herkuista puhuessani en tarkoita mitään syötävää, vaan uusia sohvatyynyjäni! Minähän olen aina puhunut, että kun meillä on niin mustavalkoinen koti, niin tulen piristämään sitä esimerkiksi tekstiileillä. Tähän mennessä kaikki sohvatyynyt ovat olleet, no, mustavalkoisia. Nyt puolen vuoden jälkeen vihdoin meillä on jotain väripilkkua olkkarissa! Ompelin nimittäin tyynynpäälliset Pehemiän pirtsakan värisestä neuloksesta. Jotenkin olen katsellut vain puuvillakankaita, vaikka mikseipä tyynynpäällisiä voisi tehdä vaikka trikoostakin ja olen semmoisia kyllä blogeissa nähnytkin.


Huomasin ommellessani, että tuo neulos ei ehkä ole mun lempparimateriaali ompelun kannalta, kun se on tuommoista venyvää. Tyynyt ovat kooltaan 50x50 ja tein päällisistä reilusti (melkein kymmenen senttiä) pienemmät, että eivät heti lörpähdä liian isoiksi. Summassa saksituista pällisistä tuli hyvän kokoiset ja antavat kivasti väriä.


Mietin aluksi, että ovatko nuo liian kesäiset kun syksy kuitenkin on jo kovasti tulossa tai ainakin kuukauden nimen mukaan on jo täällä. Päätin kuitenkin, että kelpaavat. Voihan tuohn yhdistää sitten halutessaan jotain tummempiakin värejä, kuten violettia tai muita tummia sävyjä. Toisaalta joku samantyylinen siksakskuvio musta-valko-harmaanakin olisi kiva tuohon kaveriksi.Sain juuri sopivasti viikkosiivouksenkin tehtyä, niin oli hyvä aika napata kuvia tyynyistä ilman, ett sohva on hautautunut lankakeriin ja puikkoihin :)


Tyynyt on ommeltu hyvin yksinkertaisesti siten, että takana on samalla lailla luukku, kuin normaaleissa tyynyliinoissakin. Näin leikkaamiseen ja ompeluun luukun käänteineen menee ehkä se kymmenen minuuttia.


Nyt taidan siirtyä saksien ja ompelukoneen ääreen, sillä Pehemiän paketista löytyi myös erään blogin arvontavoitto, mutta siitä lisää myöhemmin...

4 kommenttia:

 1. Ihanat! minä niin tykkään nuista elefanteista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin, haaveilen vielä pojalle lakanoita, mutta en osaa päättää väriä :)

   Poista
 2. Ihan kuin jostain sisustuslehdestä! :) Hienolta siis näyttää.

  VastaaPoista