torstai 12. syyskuuta 2013

Kotona

Nyt se meidän pieni neiti viimein syntyi ja ollaan oltu jo tiistaista asti kotona! Sunnuntaina aamulla heräsin mahakipuun ja mietin, että onkohan tämä nyt supistelua vihdoin! Sitä jatkui päivän ja välillä aika säännöllisestikin, kunnes taas hiipui. Soitettiin kuitenkin varalta mun äiti hakemaan Veeti sinne yöksi, että ei tartte keskellä yötä alkaa odotella hoitajaa. Käytiin illan mittaan lenkillä ja lämmitettiin saunakin ja niinhän ne supistukset alkoi tulla yhä tiheämmin. Neuvolassa mulle sanottiin, että ei kannata jäädä toissynnyttäjänä odottamaan, että milloin ei pärjää enää kotona vaan laitokselle pitäisi mennä kun supistukset tulevat säännöllisesti. No puolenyön maissa supisteli jo parhaimmillaan kolmen minuutin välein, mutta ei kamalan kipeästi. Käytiin kuitenkin näytillä sairaalassa, mutta tultiin vielä kotiin yrittämään nukkumista särkylääkkeen voimalla. Käyrillä nimittäin piirtyi tasan yksi supistus!


Kotona en saanut kuitenkaan nukuttua, koska särkylääke ei auttanut mitään ja kivut vaan kovenivat. Puoli neljän maissa lähdettiin takaisin sairaalaan ja päästiin osastolle, missä sain kipupiikin. Tosin sekään ei kyllä tehonnut toisin kuin Veetin synnytyksessä. En saanut nukuttua siis oikeastaan koko yönä yhtään. Tällä kertaa pääsin myös kokeilemaan ilokaasua ja se veikin pahimmat kivut pois hetkeksi. Epiduraalin sain puoli ysiltä, jonka jälkeen sain nukuttuakin hetken aikaa. Tytöllä oli kiire maailmaan, sillä ponnistusvaihe kesti huimat neljä minuuttia ja kätilön piti jo toppuuttaa, koska ei ollut ehtinyt edes hanskoja laittaa käteen, kun neiti olisi jo syntynyt. Tavoite oli puolittaa Veetin synnytyksen kesto eli 22h ja siinä onnistuttiin, koska kokonaiskesto oli jotain 11h. Kaikkinensa synnytys eteni paremmin kuin Veetin, vaikka kivunlievitykset eivät ehkä tehonneet tällä kertaa niin hyvin. Mutta koska loppuvaihe oli niin nopea, oli jotenkin kokonaisuus vähemmän kivulias. Osasin myös hengittää paremmin ja vauvan sydänkäyrät pysyivät tällä kertaa parempina. Eikä tarvinnut tälläkään kertaa huutaa ja kirota kätilöitä tai miestä maan rakoon :)


Me ei otettu tällä kertaa perhehuonetta, koska Veetiä nyt ei kukaan olisi saanut viihdytettyä pienessä huoneessa vuorokautta. Olin siis yksin osastolla yötä, mutta pääsin huoneeseen, jossa ei ollut vierustoveria. Tai oli, mutta hän kotiutui melkein heti kun päästiin huoneeseen. Sairaalassa oli tylsä olla yksin ja aika tuli pitkäksi, joten kysyin tiistaina hoitajalta, että onko mahdollista päästä kotiin ja samana päivänä. Kotiutusta vaativaa lääkärintarkastusta ei olisi kuitenkaan voinut tehdä keskiviikkona, koska lääkäri oli paikalla vasta torstaina, niin en todellakaan olisi halunnut jäädä osastolle yksin kolmeksi yöksi. Selvisi, että meille oli varattu samalle iltapäivälle lääkäri, joka antoi luvan kotiutukseen. Päästiin siis yhden yön jälkeen iltapäivällä kotiin ja olihan se paljon mukavampaa kuin yksin osastolla oleminen! Oma vointi oli hyvä ja samoin vauvan. Kotona olisi myös vauvan isä, joka voisi hoitaa vauvaa, että saisin itse levätä tarvittaessa, toisin kuin osastolla.


Kotona on lähtenyt hommat sujumaan hyvin ja kyllähän tuo menee näemmä ihan vanhasta muistista. Vaikka aluksi pelkäsin,että en osaa edes pyllyä enää pestä noin pieneltä... Maitokin lähti jo eilen nousemaan ja imetys on lähtenyt hyvin käyntiin. Rytmiähän tuolla pienellä ei ole ja viime yö menikin vähän valvoessa. Tyyppi kun nukkui koko eilisen päivän, eikä oikein pysynyt edes syönnin aikaa hereillä, niin kyllähän sen sitten tietää, että mitä yö tehdään...


Tyttö on ihan veljensä näköinen! Pitää melkein kaivaa muutama Veetin vauvakuva näiden rinnalle, niin voi verrata. Siskolla on vaan enemmän tukkaa ja se on tummempi, vaikka meillä miehen kanssa on molemmilla oma väri vaalea.

On se vaan niin ihana ja söpö! Vaikka tässäkin kuvassa kivasti silmät katsoo mihin sattuu :) Toistaiseksi ollut myös ihan kiltti vauva, mitä nyt kakkasi kaaressa miehen päälle tänään ja meillä on mahdoton valtataistelu toisen käden kanssa aina imetyksen yhteydessä. Sekun haluaisi mennä koko ajan suuhun, niin koitappa sitten syöttää siinä toista ja sitten vauva huutaa suuttuneena kun ei saa maitoa, vaikka itse työntää väkisten nyrkkiä väliin :)


Ai niin, strategiset mitat 51cm ja 3365g. Paino tippui laitoksella sen verran, että kotiinlähtöpaino oli 3235g ja tänään lääkärintarkistuksessa 3240g. Kaikki oli hyvin, mutta pientä keltaisuutta oli, joten seurataan nyt sitä sitten.

24 kommenttia:

 1. Onnea pienen vauvan johdosta! :D

  VastaaPoista
 2. Voi apua, miten suloinen! Ihania kuvia. Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 3. Ooh, ihania kuvia! Onnea koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 4. voi mikä söpöliini <3 onnea koko perheelle :)

  VastaaPoista
 5. Onnea koko perheelle ja etenkin Veetille. Hänestähän on tullut isoveli.
  Mummulta olenkin kysellyt päivittäin vauvauutisia.Hienoa että kaikki on hyvin.
  Ihana tarina ja kauniita kuvia.Suloista syksyä teille.Varmaan nähdäänkin taas tutussa paikassa, tässä syksyn päälle :)
  terkuin tiina k

  VastaaPoista
 6. Suuren suuret onnittelut koko perheelle ihanasta pikkuisesta!

  VastaaPoista
 7. MIkä ihana ihmisen alku :) Onnea!

  VastaaPoista
 8. Onnea pienestä söpöydestä!

  VastaaPoista
 9. voi että miten suloinen vauva <3 Paljon onnea koko perheelle!!

  VastaaPoista
 10. Ihana pieni tyttö. Voih suloisuutta. Ja äitikin näyttää tosi hyvävoimaiselta synnytyksen jälkeen!

  VastaaPoista
 11. Onnea kovasti koko perheelle! Tulee melkein tippa silmään kun muistuu oma kesäkuinen synnytys mieleen. Meidän poika on jo iiiiiiso ja vaikka sitä kuinka miettii, niin ei sitä vaan voi millään muistaa kuinka pieniä ne aina on syntyessään <3 Kiitos myös kivasta blogista, tykkään käydä aina sitä lueskelemassa ja ompelutaitojasi ihailemassa! Kommenttia tulee vain liian harvoin jätettyä!

  Mukavia kotipäiviä teille, tässähän tulee itsellekin taas ihan vauvakuume :)

  Heidi

  VastaaPoista
 12. OI! Paljon onnea, hän on suloinen <3

  VastaaPoista
 13. Onnea äitillekin, isää jo onnittelin toisaalla. Ja tietenkin iso veljelle! On kyllä veljensä näköä pienessä =) Nätti tyttö.
  Tuo aika onniin ihanaa <3 saa nuuhkutella tuoretta perheenjäsentä ja totutella uuteen arkeen.
  <3

  VastaaPoista
 14. Onnea kovasti koko perheelle! Ihana pikkuinen <3

  VastaaPoista
 15. Oi ja voi, miten täydellinen <3 onnea hurjasti!

  VastaaPoista
 16. Voi miten pieni! Oma kakskuiseni näyttää jo isolta :) Onnea !

  VastaaPoista
 17. iiiiiisosti onnea prinsessasta!

  "ei ole suurempaa rakkauden valaa,
  kuin se että vauvasi sinua halaa.
  ja että pieneen sydämeen sinulle juuri,
  on varattu paikka niin valtavan suuri"

  VastaaPoista
 18. Onnittelut pienestä tyttösestä! Hän on suloinen kuin mikä. :)

  VastaaPoista
 19. Isot onnentoivotukset uudesta perheenjäsenestä! :) Kyllä näitä kuvia katsellessa tulisi viimeistään vauvakuume, jollei oma olisi jo tulossa. ;)

  VastaaPoista