torstai 30. toukokuuta 2013

Huh ihanaa hellettä

Helteet sen kuin jatkuvat! Täällä on tällä viikolla ihan huippulukemista, sillä mittari näytti eilen varjossakin +27! Kerrankin täällä pohjoisessa on ollut paremmat kelit kuin etelässä. Olenkin yrittänyt nauttia pihallaolosta niin paljon kuin mahdollista ja ikävä turvotuskaan ei ole vielä ollut vaivana. Eilen grillailtiin pitkästä aikaa ja onhan se grilliruoka vaan niiiin hyvää!


Grilliin päätyi vartaita, joissa yksinkertaisesti marinoitua kesäkurpitsaa, sipulia, punasipulia sekä lihapullia. Lisäksi grillattin maissia sekä ananasta ja salaatin virkaa toimitti coleslaw, jossa kaalia, porkkanaa, majoneesia, ranskankertaa, turkkilaista jugurttia, suolaa, pippuria, sokeria sekä omenaviinietikkaa.



Aamulla kävin kävelemässsä tunteroisen ja sen jälkeen istuttelin pihalla vähän raparperia ja mansikkaa. Täytin myös säkkituolin yksin tuulisella pihalla. Ei ehkä mikään paras idea? Säkkituolihan on ollut valmiina jo pidemmän aikaa, mutta ostin täytteeksi fb:n kirpparilta vanhan säkkituolin, jonka täytteet haisivat tuulettamisen jälkeenkin niin ummehtuneelle (homeelle?), että löin ne roskiin. Onneksi sain muuta kautta iiiison pussin täytettä neljällä eurolla, joten sain uudet täytteet tuoliin sekä jäikin vähän, joten taidan ommella imetystyynyn, jos löydän jostain kivan kaavan.


Vinkiksi muille säkkituolin täyttäjille! Älkää täyttäkö tuolia tuulisella pihalla ja laittakaa tuo päällikangas vuorikankaan päälle ennen kuin täytätte vuoripussin. Sanoisinko, että oli hieman haasteellista puskea tuo päällikangas täytetyn säkkituolin vuoren päälle!


Mutta kiva siitä kuitenkin tuli. Veeti ja isi sitä testasivatkin jo ja kuulemma on just hyvän mallinen siihen, että voi tuosta lattialta pelata pleikkaria ;) Taitaa tosin kuvassa olla väärinpäin? Mulle ei vielä oikein auennut, että miten päin tuon pitäisi olla... Ohje tuoliin löytyy täältä. Kangas on Ikeasta ja maksoi n. 12e. Lisäksi kustannksia tuli vuorikankaasta, joka taisi maksaa vain jotain vitosen luokkaa kun sain sen alesta Kärkkäiseltä ja lisäksi kaksi vetoketjua. Hinta tuolille yhteensä alle 30e.


Joku häikkä oli eilen Kideblogien facebook sivuilla, eikä blogini löytynyt muiden joukosta. Jos haluat käydä tykkäämässä mut kesätöihin, niin nyt se onnistuu! Klikkaat itsesi Kideblogien fb-sivuille (vaatii tilin facebookissa) tästä . Blogi löytyy siitä sivun oikealta laidalta missä lukee "Muiden viimeaikaiset julkaisut" ja siitä vierestä kun klikkaa näytä kaikki ja skrollailee vähän alaspäin niin tulee munkin blogi ja sen alta kun tykkää niin ääni menee mulle. Näytti olevan vain mukana nyt sen verran suosittuja blogeja, että taitaa olla melko kaukainen haave :)

Nyt tämä lähtis tekemään raparperikiisseliä juustokakkuja varten ja sitten hetkeksi imurin varteen! Onko teistäkin masentavaa siivota hellepäivinä?

5 kommenttia:

  1. Aivan huikean ihana. Mistä lehdestä tämä ohje löytyykään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/suuri_kasityo/ompelu/sakkituolin_ohje tuolta linkistä! Enpä hoksannut lisätä sitä tuonne blogitekstiin joten laitan sen nyt niin muutkin löytävät :)

      Poista
  2. Kävin tykkäämässä =)
    Mukavan lämmintä on ollut, välillä voisi kyllä vähän sataa.

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva tuli, taidan kyllä tosissani harkita meillekkin tollasta. Kukahan sen tekisi :D?

    VastaaPoista
  4. Ihana säkkituoli ja ihana kangas. Mietin parveekkelle jotain vastaavaa.

    Käy kurkkaamassa Inspiroiva Sekasotku -blogini!
    ♥ Kesän kunniaksi on mahdollisuus osallistua arvontaan 2.-20.6.2013 ♥

    VastaaPoista