perjantai 17. toukokuuta 2013

Jumpsuit vauvalle

Vauva tarvitsee vaunuihin jonkun haalarin, jonka voi syksyllä vetäistä sisävaatteiden päälle päikkäreille mentäessa. Veeti vanhoja mulla ei ole tallessa, joten päätin ommella jonkun tyttömaisemmän. Kaavaksi valitsin OB 1/13 Villikko sisähaalarin, joka on oikeasti haaranepillinen haalari ilman huppua. Hupun otin OB 4/12 Jumpsuit kaavasta ja hieman pienentämällä se sopi hyvin, sillä tuokin haalari on raglanhihainen. Malli oli vain leveämpi ja vetoketju meni vinosti tuossa edessä. Tämä villikko näytti sopusuhtaisemmalta.

Kankaaksi valikoitui Pehemiältä tilattu punainen velour, jota olen jo pidemmän aikaa marinoinut kaapissa siltä varalta, että uusi tulokas olisi tyttö. Nyt pääsin vihdoin käyttämään sitä. Koko kaavassa on 56cm. Aluksi taisin ottaa pituuden koosta 62cm, mutta koska ohjeessa ei ole alunperin resoreita ja hihat sekä lahkeet näyttivät kerrankin aika pitkiltä, niin lyhensin niitä hieman ennen resorien laittoa. Toinen hiha- sekä lahjeresor on käännetty, en ole tehnyt vahingossa erimittaisia resoreita ;)

Kaiken kaikkiaan olen tähän todella tyytyväinen! Kaikki onnistui ompelussa tosi hyvin, enkä joutunut edes purkamaan mitään ;) Malli on hyvä ja kangaskin miellyttää silmää. Myös kanttaus onnistui hyvin. Huppua kantatessa kääntäjällä pidin vähän käsin kiinni resorista, että se ei jäisi liian löysälle. Tällä kaavalla voisi kyllä tehdä isommankin kokoinen jumppiksen, vaikka vuoritettuna!

4 kommenttia: