keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ohje: resorin leikkaus spiraalina

Itselleni oli kamalan vaikea tajuta, että miten putkella olevasta resorista saa leikattua yhtenäistä, pitkää putkea. Nyt kun sen itse hoksasin, ajattelin jakaa viisauteni teille muillekin ohjeistuksen muodossa :) Sori huonot kuvat, mutta jospa näistä selviäisi idea kuitenkin!

1. Resori on putkella lattialla. Merkkaa vasempaan laitaan puolet siitä korkeudesta mikä on resorikaitaleesi lopullinen korkeus. Minun kääntäjääni menee 4,2cm kantti joten merkkaan siis 2,1cm tuohon reunaan.2. Leikataan VAIN päällimmäistä resorikerrosta oikeasta alanurkasta loivasti kohti tuota merkattua kohtaa. Voit halutessasi vetää vaikka viivottimella viivan alkupisteestä loppupisteeseen.


3. Käännä resori siten, että äsken leikkaamasi resori jää oikealle eli äsken päällä ollut puoli on nyt lattiaa vasten. Merkitse sitten vasempaan laitaan nyt se haluttu täysi resorin korkeus eli mulla 4,2cm.


5. Lähde leikkaamaan siitä mihin jäit viime kierroksella kohti tuota uutta merkkiä. Leikkaa taas vain kerrosta, joka on itseäsi kohti äläkä molempia kerroksia. Tässä vaiheessa homma näyttää suunnilleen tältä. Nyt on saavutetu haluttu resorin leveys. Itse leikkaan yleensä tässä vaiheessa tuon liian kapean soiron pois.


Jatka sitä halutun levyisen resorikaitaleen leikkausta putkena, eli leikkaa aina vain toista kerrosta. Itse leikkaan yleensä niin, että siirrän tuon toisen reunan pois tieltä eli tässä alemmassa kuvassa tuossa yläpuolella oleva. Näin saat leikattua parhaiten tuota alareunaa.Ymmärsikö ohjeesta miten tuo tapahtuu? Korjatkaa ja kysykää, jos on jotain kysyttävää tai korjattavaa niin saadaan toimiva ohje!

15 kommenttia:

 1. Vaikka tiesin jo miten tuo tapahtuu, niin ohje on selkeä ja uskon siitä olevan apua jollekkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mulle tää ainakin aukas ton leikkaamisen ku en oo itekseni älynny:)

  VastaaPoista
 3. Mulle oli ainakin apua, pari viikkoa sitten tein ekaa kertaa haalaria, jossa tarvittiin just pidempää pätkää, tuli sitten säädettyä kun en "paremmasta" tiennyt. Varmasti jatkossa saan tehtyä noilla ohjeilla :)

  Heidi

  VastaaPoista
 4. No, ei oo tullut mieleen, kiitokset vinkistä! :D

  VastaaPoista
 5. Kiitti lattiavinkistä, kiva nähdä lattia valmiina niin osaa paremmin hahmottaa värisävyä ja hyvältä näyttää:) ja teidän koti muutenkin näytti kivalta mm. Keittiö:))

  VastaaPoista
 6. Tästä voisi tosiaan olla hyötyä pitkissä kanttauksissa, vaikka en tuota kääntäjää omistakaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta. Oli helppo leikata :)

  VastaaPoista
 8. Nyt selkis miten tuo tapahtuu, kiitos ohjeistuksesta! Kiitos myös kantinkääntäjän käyttöohjeista, olipa eri helppoo hurruutella :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ohjeesta! Yritin tätä juurikin itse ja en tajunnut. En huomannut aluksi leikata tuota ohuempaa pätkää. Leikkasin jo resorin kahdesta pätkästä, mutta ensi kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! ITsekään en tajunnut ennen kuin kokeilin ja muistaakseni näin jossain vähän erilaisen ohjee :)

   Poista
 10. Resorikanttia saa ostettua nettikaupasta resorikantti.fi edullisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sit pitäs ostaa tsiljoonaa väriä kun noita nykyisiä on jo ihan kattavasti :D Mutta valmis kantti ois kyllä kätevää! Tosin jos se ei ole mitaltaan esim kääntäjään sopivaa niin sit ei :D

   Poista
 11. Resorikanttia saa haluamallaan leveydellä väliltä 16mm - 80mm :) Ystävällisin terveisin Resorikantti.fi

  VastaaPoista