lauantai 11. toukokuuta 2013

Terassille!

Meillä tehdään tänä vuonna pihatöitä sen verran, että istutetaan nurmikko ja ajetaan lisää mursketta etupihalle. Muut istutukset ehtii sitten miettiä ensi vuonna, kun nurmikko on kasvanut kunnolla. Sen vuoksi haluaisinkin tänä kesänä sisustaa vähän meidän terassia. Yritin katselle netistä kivoja terassikuvia, mutta koska en löytänyt, niin poimin tähän muutamia elementtejä, mitä haluaisin meidänkin terassille. Pitää jossain vaiheessa ihan piirtää terassi ja suunnitella, että mihin mikäkin toiminto menee.Hankintalistalla on ainakin tuommoisia muovisia istutusruukkuja. Kärkkäisen lehdessä näytti olevan myös kivoja mustia, joten pitänee pyörähtää siellä ensi viikolla. Eniten silmää miellyttää näistä muoviruukuista tuo oikean alareunan ruukku, joka on  Finnish design shopista. Samasta paikasta on myös vasemman yläkulman ruukku. Musta neliskanttinen on Vesielämästä ja kaksi normaalia ruukkua Ikealta. Valitettavasti FDS:n ruukut ovat liian kalliita omaan budjettiin! Noita Ikean mustia (vai harmaita) ruukkuja ajattelin istutuksille. Niihin voisi laittaa jotain tuijia tai muita havukasveja sekä jotain kivanvärisiä kesäkukkia.

Kangasruukkuihin haluaisin istuttaa ainakin basilikaa, oreganoa, salaatteja, ruohosipulia... Mahdollisesti myös raparperiä, jos se tuommoisessa kasvaisi väliaikaisesti tämän kesän, että saisin sen istutettua maahan ensi kesänä. Mieli tekisi myös jotain pensasmustikkaa tai mansikka ja ehkä kirsikkatomaatteja :)


Ikealta löytyy myös kivoja huonekaluja terassille. Nämä ylemmän kuvan mustat tuolit löytyvät melko monesta pihasta, mutta silti ne miellyttävät edelleen omaakin silmää. Muutaman tämmöisen voisi kyllä hommata, näissä olisi Veetinkin kiva istuskella, kun ovat matalat.


Toinen aika hassu tuoli Ikean valikoimissa on Skarpö lepotuoli.
 Katsokaa tätä hassua kiikkutuolia! Tämä käy sekä sisä- että ulkokäyttöön!
Meidän pitää jossain vaiheessa hankkia myös uusi ruokaryhmä, koska vanha on ruma ja siitä on ainakin yksi tuoli rikki. Oikeasti haaveilen ihanasta polyrottinkisesta sohvaryhmästä, mutta koska haluaisin semmoisen ryhmän, missä voisi myös syödä pelkän oleskelun sijasta, ei se taida olla kätevin vaihtoehto. Ikean Falster pöytäryhmä on aika kivan värinen, tuommoinen harmaa. Tämä on se kä tyylikkään näköinen, että kestää kosteutta ja siinä voi syödä. Voisihan tuon ruokaryhmän kaveriksi hommata jonkun lepotuolin. Noita ryhmiä oli monen kokoisia, mutta tuo kuuden hengen ryhmä olisi hyvä siinä mielessä, että siihen mahtuisi pari vierastakin ruokailemaan. Meillä suurin osa terassista ei ole katettua, joten siksi ryhmän pitää kestää kaikki sääolosuhteet.

*sisältää mainoslinkin

2 kommenttia:

  1. Enpä oo hoksannutkaan että nuita kesäkalusteita vois kahtella Ikeastakin. Hyvä kun muistutit! :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ois sama homma tiedossa. Pysyn kanavalla ja seuraan valintojasi, niin pääsen helpolla:)En todellakaan oo puutarhaihminen.

    VastaaPoista