maanantai 13. toukokuuta 2013

Käy muumilaaksoon

Mies osti Veetille Kärkkäisen markkinoiden huutokaupasta pahvisen muumitalon kolmella eurolla. Eilen sitten kasattiin se, kun tultiin kotiin mummulareissulta. Talolla on kokoa kiitetävät 130cm, joten sinne mahtuu lapsi helposti seisomaankin.




 Todistettavasti myös isi mahtuu taloon leikkikaveriksi :)




Sijoitettiin talo Veetin huoneen nurkkaan. Saa nähdä, kiinnostaako se muutamaa päivää kauemmin, mutta eipä onneksi ollut kallis ostos :) Voihan sen välillä purkaa kaappiin, niin alkaa taas kiinnostamaan.

Palaan vielä eiliseen äitienpäivään, jota vietettin Pyhäjoen mummulassa. Kiuruveden mummu elää tällä hetkellä remontin keskellä, joten sinne ei nyt pääse kyläilemään. Lähetettiin kuitenkin mummulle ja isomummuille kortit. Äitienpäivälounaan söimme jo lauantaina, koska sunnuntaina piti ehtiä viemään täti ja eno juna-asemalle ja sen vuoksi emme olisi enää sunnuntaina ehtineet rauhassa syödä. Tein ruuaksi aurajuustopossua valkosipulikermaperunoilla sekä valkosipuliöljyllä voideltuja patonkeja. Jälkkäriksi vadelma-minttukrokanttisuklaa juustokakku. Yhtään kuvaa en herkuista hoksannut räpsäistä ja muutenkin kamera makasi käyttämättömänä laukussa kyläilyn ajan :/


Veeti oli askarrellut hoidossa tämmöisen kukkakortin. Kukka aukeaa ja siellä luki onnitelut äidille. Toisella puolella oli kuva äidistä sekä teksti "Äidin kanssa on mukava muovailla, maalata pihalla se talo. Sisällä leikitään kauppaleikkiä." Ilmeisesti Veeti on itse sanellut. Tuota talonmaalausta vähän ihmettelen :)


Oma äitini sai raidallisen Oniontunikan, josta toivottavasti saan sovituskuvan joskus, kun tällä lailla kuvattuna näyttää aika kamalalta. Kokokin osui nappiin, mutta helma oli vähän liian pitkä. Sovitin tunikaa oman mahani kanssa, niin helma näytti päälläni lyhyemmältä :) Äiti lupasi kuitenkin itse lyhentää helman, jes!

Mies tilasi minulle äitienpäivälahjaksi omasta toiveestani lehden, kun kaikkien tilaus on loppunut niin saanpas lukea Meidän perhettä nyt kerran kuussa kotiin kannettuna! Lisäksi olisin saanut nukkua pitkään ja mies olisi herännyt Veetin kanssa, mutta Veetipä päätti nukkua yhdeksään, niin herättiin sitten kaikki kerralla. Vaikea uskoa, että oli jo kolmas äitienpäivä! Ensi vuonna voi sitten juhlia tuplasti kun on lapsiakin tuplasti ;)


Sen verran kaivoin viikonloppuna kameraa esille, että otin kuvan tuosta Veetin kolmiohuivista. Siitä tuli liian iso, joten täytyy vähän pidentää sitä pehmeää tarraa, että huivin saa tiukemmalle.


Miten muiden äitienpäivä sujui? Onko muiden miehillä muuten tapana muistaa äitienpäivänä, vaikka periaatteessa lapsenhan se pitäisi muistaa :)

5 kommenttia:

  1. siis vitsit tuo muumitalo on hieno! Meillä oli esikoisella tollanen samanlainen teltta, mutta makso kyllä ihan todella paljon enemmän..

    VastaaPoista
  2. Meillä Neea on _jokaikinen_ kerta halunnut Kärkkäisellä päästä katsomaan juurikin tuollaista muumitaloa. Aina on saanut pikkuhuudon kanssa lähtä kaupasta pois. Toistaiseksi en oo suostunut sitä kotiin vielä ostamaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes oo nähnyt tuota Kärkkäisellä. Mutta kun Veetiltä kysyttiin, että onko se nähnyt tuommoista niin se osas kyllä nimetä paikan Kärkkäisellä, missä se talo on :D Ja en mäkään ois ostanut normaalihinnalla. Kolme euroa oli musta hyvä hinta :)

      Poista
  3. Vieläkö teillä on toi muumitalo? 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti 😔 yhden tutun lapsi leikki vähän rajusti muistaakseni joskus ja se taisi hajota 😔

      Poista