perjantai 3. toukokuuta 2013

Jotain minusta

Se Veetin viime perjantainen mahatauti tarttui sittenkin meihin molempiin miehen kanssa. En olisi uskonut, että se voi tarttua viiden päivän viiveellä... Keskiviikkona iltapäivästä se alkoi ja helpotti suunnilleen vuorokaudessa. Mies pääsi onneksi vähän helpommalla ja kiitos siitä ja myös siitä, että oli sairaslomalla torstain ja perjantain. Itsellä keskiviikon ja torstain välinen yö meni vessassa ja en tiedä, onko mulla koskaan ollut noin kamalaa mahatautia. Mahakin oli niin kipeä, että en tiennyt miten päin olisi ollut. En varmasti olisi selvinnyt torstaita yksin Veetin kanssa tuon yön jälkeen, kun vielä torstaina aamullakaan ei pysynyt nesteet ja ruuat sisällä ja yöllä tuli nukuttua todella vähän. Nyt on onneksi jo suhteellisen normaali olo! Meidän piti vielä mennä viikonlopuksi Pyhäjoelle, mutta mennäänkin vasta sunnuntaina aamulla, että ei tartuteta enää muita. Löysin kaapista urheilujuomajauhetta, jota sitten join kun ei mitään apteekin juomia ollut valmiina. Matkustaja mahassa on potkinut siihen malliin, että koko maha on hytkynyt ensimmäisiä kertoja, joten siitä on tiennyt, että ei ollut tarvetta lähteä nesteytykseen tk:hon. Veetin odotusaikana mulla oli mahatauti ja silloin kävin tipassa.

Tulinkin nyt vain nopeasti vastamaan muutamiin haastekysymyksiin, mitkä olen saanut blogiini. Koska olen tehnyt haasteen jo aikaisemmi niin skippaan muut osat ja vastaan vain haastajien kysymyksiin. Ensimmäiset kysymykset ovat täältä http://gaianara.blogspot.fi/

11 kysymystä haastetuille
 1. Koska ompelit/neuloit ensimmäisen kerran?  Jostain syystä mulla ei ole ollenkaan muistikuvaa siitä, että olenko ommellut tai neulonut mitään ennen ala-asteen käsityötunteja eli kolmatta luokkaa. Pitää melkeen kysyä äidiltä, josko muistaisi minua paremmin!
 2. Ensimmäinen ompelemasi ja/tai neulomasi vaate? Ensimmäinen ommeltu vaate on varmaan koulussa tehty kamala valko-ruskearuutuinen kauluspaita. En muista koskaan sitä pitäneeni ja kangasvalikoimakin oli pienellä paikkakunnalla todella surkea. Ensimmäinen neulottu vaate on varmasti lapanen. Sitä en muista. Ensimmäisen sukan muistan; se oli kirjoneuletta varresta ja niin tiukkaa, että sitä ei saanut jalkaan...
 3. Kaunein kangas? Kääk, mitä tähän nyt vastaisi. Yksi suosikeista on varmaan Leena Rengon suunnittelema ruskeapohjainen helikopterikangas. Tämän hetken suosikki on ehdottomasti saman suunnittelijan kalastaja.
 4. Harrastatko muita käsitöitä ompelemisen lisäksi? Neulomista ja virkkaustakin joskus. Välissä innostun muistakin projekteista, mutta noita nyt pääsääntöisesti.
 5. Kuinka usein ja paljon ostat kankaita tai muita käsityötarvikkeita? Olen aika pihi ostamaan kankaita ja ostan yleensä vain tarpeeseen eli vain harvoin esimerkiksi metriä kerrallaan. Saatan ostaa kerran kuussa sen puoli metriä. Muita tarvikkeita ostan tarpeen tullen, kun edelliset loppuvat.
 6. Minkä värisiä tai sävyisiä kankaita/lankoja/käsityötarvikkeita omistat eniten? Yllättäen kankaat ovat poikasävyisiä, koska tulee ommeltua tuolle pikkumiehelle. Itselle en oikein paljon raski ostaa kankaita. Neulelangat tuppaavat sitten olemaan enemmän tyttövärisiä, kun niistä raskii tehdä sukkia itsellekin :)
 7. Kerralla alusta loppuun vai useita projekteja samanaikaisesti? Hmm... Ehkä mielellään kerralla alusta loppuun. Joskus saattaa vanua useampi työ keskeneräisenä samaan aikaan.
 8. Onko sinulla käsityörintamalla se joku unelma projekti, jonka haluaisit toteuttaa, mutta joka on jäänyt toteuttamatta? Miksi et ole toteuttanut sitä? Olisi kiva tehdä joskus onnistunut takki itselle. Toistaiseksi on ollu hyvä kaava ja uskallus hukassa. Tällä hetkellä ei myöskään kannata tuon kasvavan mahan vuoksi ommella mitään joustamatonta itselle :)
 9. Onko kukaan koskaan halunnut ostaa päälläsi/lapsesi päällä olleen vaatteen? Jos joku haluaisi, myisitkö? No eipä ole ja tuskin meidän käyttövaatteita myisin :) Toki jos hinnasta päästäisiin yhteisymmärrykseen ja vaate olisi sellainen, mistä en itse niin kamalasti välitä niin sitten voisin myydäkin.
 10. Mikäli et voisi harrastaa käsitöitä, mitä todennäköisesti harrastaisit? Mitähän olisi helppo tehdä samalla kun katsoo telkkaria? :)
 11. Saumuri vai ompelukone? Puikot vai koukku? Vasara vai pensseli? Vispilä vai tiskiharja? Lyijykynä vai tussi? Ehdottomasti saumuri ja puikot. Ehkä myös pensseli ja todellakin vispilä! Tussi, koska niissä on kivempia värivalikoimia :)
 Toisen haasteen sain täältä: http://tinniina.blogspot.fi
 1. Mikä on ensimmäinen käsityösi, jonka muistat? Olisiko liikuntatunnille tehty jumppapussukka, johon kirjottiin omat nimikirjaimet. Toki sitä ennen on varmaan tehty semmoisia enemmän askartelutyyppisiä käsitöitä luokassa, mutta tämä on ehkä ensimmäinen käsityötunnilla tehty työ, johon käytetty ompelukonetta.
 2. Mitä käsityölajeja olet kokeillut? Neulomista, virkkausta, ristipistoja, kanavatöitä, huovutusta, ompelua... Olisikohan ne siinä?
 3. Mikä käsityölaji ei todellakaan ole sinun juttusi? Joku pienenpientä piiperrystä vaativa, kuten korutyöt. Hermot palaisivat todennäköisesi alta aikayksikön.
 4. Mikä on lempityövaiheesi käsitöihin liittyen? Saumurilla huristelu!
 5. Kuka on sinun käsityöidolisi? Tuossa on muutama blogisti, jotka saavat valtavasti aikaan ja ideoivat ihania omia jutuja! Kiikkusaaren Maria on ommellut vähemmän aikaa kuin minä ja tuntuu, että kaikki mihin hän tarttuu, muuttuu kullaksi ;) http://sinisentalonneiti.blogspot.fi/ http://madeforapes.blogspot.fi/ http://kiikkusaari.blogspot.fi/
 6. Mikä on onnistunein käsityösi? Ehkä nuo Veetille kesäksi tehdyt Knicker bocker-housut. Sain ne valmiiksi, vaikka olivat varmaan monimutkaisimmat mitä olen tehnyt koskaan. Ja ne vielä näyttävät hyvältä! Lisäksi kummipojalleni tehty angry birds-paita, jossa jotenkin kaikki väreistä lähtien osui kohdalleen.
 7. Mikä on lempikuosisi? Sama vastaus kuin ylemmässä haasteessa.
 8. Jos saat viettää yhden illan ihan itseksesi, mitä silloin teet? Yleensä ensin ompelen jotain, sitten siirryn telkkarin eteen katsomaan jotain sarjaa, ehkä hyvän ruuan kera ja tietenkin kutoen. Sängysä saatan vielä lukea jotain hyvää kirjaa.
 9. Mitä odotat ensi kesältä? Että saadaan pihahommia vähän tehtyä ja toivottavasti keretään tehdä perheenkin kesken jotain kivaa, vaikka poikkeuksellisesti meillä on tänä vuonna lomat eri aikaan. Toivon myös, että olisi todella lämmintä ja raskaus sujuisi yhtä hyvin kuin Veetin aikana.
 10. Millainen olisi unelmalomasi? Täytyy kyllä sanoa, että jossain ulkomailla se taitaisi olla. Mieluiten lämpimässä :)
 11. Jaa paras käsityövinkkisi! Tee niin kuin ohjeet sanovat, älä niin kuin minä teen :) Itse kun pyrin aina oikomaan, enkä käytä nuppineuloja saati silitä taitteita ennen ompelua, niin se tuppaa näkymään ompelujäljessä :/ 
Kiitokset vielä haasteen antajile! Ihana kun muistitte blogiani <3 Yksi merkkipaalu on taas saavutettu, sillä kävijälaskuri pyörähti viime viikolla uudelle sadalletuhannelle ja uusia lukijoitakin on tullut. Teitä käy todella paljon täällä kurkimassa viikon myötä joten hei vaan kaikille teille ja tervetuloa mukaan uudet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti