sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Iloja ja suruja

Viikonloppu on ollut hyvin tapahtumarikas. Saatiin ensimmäiset kunnon helteet ja niistä on nautittu urakalla olemalla mahdollisimman paljon ulkona. Samalla ollaan puuhasteltu vähän pihahommia. Lauantaina aamupäivällä mies laittoi laattoja kivijalan viereen ja me Veetin kanssa laitettiin yrttiruukut kuntoon.


Kärkkäiseltä ostin tuommoisia kasvatuspusseja terassille. Toiseen kylvin salaatteja ja toiseen ostin yrttejä kaupasta valmiina ja löin maahan. Veeti oli apuna täyttämässä pusseja mullalla.Olen myös saanut etupihalle laitettua valkoiset orvokit ruukkuun. Sen kummempia kukkapenkkejähän meille ei tänä vuonna tule, kun ei sitä nurmikkoakaan vielä ole.Veeti piti huolen myös siitä, että multa kasteltiin, vaikka siihen ei vielä mitään oltu kylvettykään :)


Lauantaina jouduin myös tekemään itselle vaikean päätöksen. Vaarini oli sairaalassa todella huonossa kunnossa ja piti tehdä päätös, että ajanko sairaalaan katsomaan vaaria viimeisen kerran vai pidänkö mielessäni muiston siitä terveemmästä vaarista, jonka näin vasta viikko sitten. Päätin kuitenkin mennä sanomaan viimeiset hyvästit ja muutama tunti sen jälkeen kun pääsin sairaalaan, vaari nukkui pois. Rauhallisesti ja kivuttomasti. Eilinen ilta meni siis aika alakuloisissa merkeissä ja mielessä pyöri vain vaari ja muistot. Onneksi myös Veeti sai tutustua vaariin muutaman vuoden ajan ja vaarista kyllä huomasi, että hän nauti Veetin seurasta ja piristyi kun Veeti tuli häntä katsomaan. Nuku rauhassa vaari, olit meille kaikille rakas ja tärkeä! <3

Veeti ja isovaari 2010
Tänään ollaan puuhailtu monenlaista ja olen huomannut, että itselle on parasta saada tehdä jotain, joka vie ikävät ajatukset pois ja keskittyä johonkin ihan muuhun kuin liikaan miettimiseen. Harrastin siis aamulla suruompelua ja tein Veetille kesäksi yökkärisetin, johon kuuluu hihaton paita ja sortsit. Eipä ole niin kuuma nukkua ja Veeti kuitenkin aina haluaa jotain vaatetta päälle yöksi. Hihattoman kaava on Viktor verkkopaita toiseksi uusimmasta Ottobresta koossa 104cm. Pituuden taisin ottaa jopa 110cm kaavasta. Tämä oli melko naftia kokoa! Sortsit on Saimit katkaistuna. Kangas Kärkkäsen sikapäiviltä edullisesti ostettua norsua, josta en ole osanut kuitenkaan tehdä mitään :)

Takana on tuommoinen pieni pala mustaa tähtitrikoota. Näitä pitää tehdä useampikin kesäksi, voi vaikka hävittää kaikki ei niin kivat kankaanpalat :)

Sovituskuvista (ylivalottuneista semmoisista) huomaa, että ei ole mikään kamalan leveä tuo yläosan kaava... Sortsitkin ovat oikeasti saman mittaiset lahkeista!

Tänään aamusta lähdettiin heti pihalle ja oltiin ensin omalla pihalla ja sitten mentiin Veetin kanssa pyörällä puistoon. Veeti on oppinut muutaman harjoittelukerran jälkeen polkemaan ihan itse pyörällä ja polki nytkin koko edestakaisen matkan puistoon ja takaisin. Samalla otettiin kuva uusista lököcapreista (vai sortseista?), jotka on tehty uusimman Ottobren Easy piece-kaavalla, koossa 98cm. Kangas on Pehemiän raitajoustista.Puistosta lähdettiin kotiin tekemään ruokaa ja kun ruoka oli uunissa, piipahdin itse kirpparilla. Tälläkin kertaa tein hyviä löytöjä ja laitan niistäkin jossain vaiheessa kuvaa. Tuli vaatetta itselle ja vauvalle.

Veetin päikkäreiden aikaan mies alkoi tehdä Veetille hiekkalaatikkoa, että on edes joku paikka missä pihalla voi leikkiä sitten, kun nurmikko kylvetään. Painekyllästettyä puuta jäi terassista sen verran yli, että saatiin niistä laatikko tehtyä. Tarkoitus on vielä tehdä semmoinen kansi, mistä saa aukaistua molemmille puolille laatikkoa penkit, mutta se tulee sitten myöhemmin kun pitää hakea puutakin lisää ensin. Kaverit kävivät myös kylässä ja mies sai nostoapua tuohon paljuun niin se on nyt tuossa terassilla omalla paikallaan, että saadaan nurmikko siihen, missä palju väliaikaisesti oli. Jotain suunnitelmia pihan suhteenkin on vähän virinnyt mieleen, mutta toteutus jää hamaan tulevaisuuteen :)


Raskaudesta huolimatta olen nauttinut kovasti helteistä, varsinkin kun vielä ei kamalasti turvota jalkoja. On niin mukava olla vähissä vaatteissa pihalla koko päivä. Toivottavasti lämpimät kelit jatkuvat vielä!

4 kommenttia:

 1. ihania juttuja oot/olette saaneet paljon aikaiseksi. ukkisi poismenon johdosta tahdon esittää surunvalitteluni <3 voimia!

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja kesäisiä kuvia, ja hienoja ompeluksia taas kerran! :)

  Surunvarittelut vaarisi poismenon puolesta! <3

  VastaaPoista
 3. Osanotto vaarisi poismenon johdosta. Luopuminen on aina niin vaikeaa, onneksi lohtua tuo pitkä elämä, yhteiset muistot ja suvun jatkuminen.

  Olette olleet hirmuisen ahkeria :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset osanotosta. Kyllähän tuo meinaa haikea mieli olla. Kaikessa muussa tohinassa suru meinaa unohtua ja hellittää, mutta kyllähän se palaa kun pysähtyy hetkeksi miettimään. Onneksi hyviä muistoja on paljon!

  VastaaPoista