keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kuulumisia

Päivitelläänpäs nyt kerralla usean päivän kuulumiset, kun blogihiljaisuus on kestänyt useamman päivän. Syynä tähän on se, että lähdettiin torstaina jo Pyhäjoelle, koska perjantaina oli vaarini hautajaiset. Hautajaispäivä oli kaunis ja lämmin ja Veetikin jaksoi olla ihmeen kiltisti. Ehkä päiväunien väliinjääminen vei enimmät juoksuhalut ja Veeti viihtyikin sylissä melkein koko siunaamisen ajan. Tunteet olivat herkässä varsinkin siinä vaiheessa, kun siirryttin seurakuntatalolle muistotilaisuuteen ja vaarini naapuri, joka on ammattimuusikko, lauloi. Kappalevalinta oli "Mun sydämeni tänne jää", jonka sanat äitini ja tätini löysivät vaarin kotoa. Vaari oli kirjoittanut ne netistä paperille ja soitellut sitä ilmeisesti kitaralla keväällä. Kyllä se vaan ammattilainen osaa tulkita laulun niin kauniisti, että en ollut ainut, joka niiskutti laulun päätyttyä.

Ennen hautajaisia yritimme selittää Veetille etukäteen tilannetta ja sitä, että isovaaria ei enää ole. Eihän tuon ikäinen vielä kovin paljoa tajua, mutta kyllä sen verran on ilmeisesti ollut ymmärrystä, että Veeti ei ole kertaakaan kysynyt, että missä vaari on. Olemme kuitenkin useaan otteeseen käyneet vaarin kotona ja puhuneet vaarista.


Aika hurahti todella nopeasti ja lauantaina käytiin Raahessa ostamassa Veetille mummulaan uima-allas, kun kelit olivat kohdillaan. Sunnuntaina vietiinkin jo tätini miehensä kanssa juna-asemalle ja käytiin pikavisiitti kotona. Nähtiin pikaisesti kaveria, joka oli meillä yökylässä, vaikka itse en ollutkaan kotona :) Hänellä oli siis luokkakokouksen tapainen täällä ja tarvitsi yöpaikan. Harmi, että ei ehditty nähdä paremmin tällä kertaa! Samalla reissulla tehtiin pikavisiitti mökille, missä Veeti sai kylvää mummun kanssa istutuslaatikoihin salaatteja, hernettä ja retiisiä.


Maanantaina tultiin paremmalla ajalla mökille päiväksi ja Veetikin pääsi testaamaan sitä allastaan. Ilma oli tosi lämmin ja syötiinkin välipalaksi vesimelonia terassilla.


Löydettiin myös hassu pieni linnunpesä harjan päältä :) Munat oli tosin joku eläin syönyt, koska kuoria löytyi pihanurmikolta...


Eilen olikin poikkeuksellisen viileä päivä ja koska mummu meni jo töihin, niin lähdettiin Veetin kanssa toisen papan mökille. Päädyttiin sytyttämään nuotio ja hakemaan kaupasta makkaraa ja grillailemaan. Kylmä meinasi tulla, kun ei hoksattu laittaa takkeja päälle, kun hellettä on jatkunut niin pitkään, enkä voinut uskoa, että päivästä tulisi oikeasti kylmä!Yksi ilta saatiin mummulla myös hyvät naurut Veetin unenlahjojen ansiosta! Veeti nukkui ensimmäistä yötä mummun vieressä ja kun oltiin menossa nukkumaan ja aukaistiin mummun huoneen ovi, niin Veeti ei ollutkaan mummun sängyssä! Ehdin jo ihmetellä, että mihin ihmeeseen se lapsi muka on voinut mennä. Mummu sitten tuumasi, että se on tainnut tipahtaa sängystä. Mummu oli fiksuna varalta laittanut peiton pehmusteeksi lattialle ja vuorannut sillä ja tyynyllä vielä yöpöydän. Veeti oli tipahtanut lattialle ja peitto ja tyyny olivat tippuneet yöpöydältä naaman päälle. Tipahtaminen ei kuitenkaan ollut saanut sikeäunista Veetiä heräämään ja tuossa se veteli tyytyväisenä unta palloon lattialla peitto naamalla.


Tänään tultiin kotiin ja ihanat helteet jatkuvat. Veeti skippasi päikkärit ja oltiin pihalla nauttimassa auringosta. Välipalaksi syötiin ihanat hedelmäsalaatit!


Lippis tyylikkäästi nurin kurin :)
 Nyt vielä neljä loma(utus)päivää ja sen jälkeen saisi mun puolesta vaikka vähän viilentyä, niin ei harmittaisi niin paljoa lähteä töihin :) Kaivoin tähän vielä tuon hautajaisissa esitetyn laulun sanat, koska sillä hetkellä kun siellä laulua kuuntelin, ei sanoihin tullut paljoa keskityttyä. Kaunis laulu niin säveleltään kuin sanoiltaankin...


Mun sydämeni tänne jää
kun aika on mun mennä pois
syystuuli vaan soi lauluaan
kuin kaiken tietää vois

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpailleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen

Kun mennyt oon, niin kuulet
vain kuiskeen rantamainingin
jos uskot enemmän kuin luulet
siinä sua tervehdin

Sä kevään näät taas kerran
ja kuulet laulut lintujen
jos herkistyt ees hetken verran
silloin ymmärrät sen

Mun sydämeni tänne jää
se lähelläsi aina on
sen tavoitat jos haluat
vaik maa ois lauluton

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpailleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen

Sä kevään näät taas kerran
ja kuulet laulut lintujen
jos herkistyt ees hetken verran
silloin ymmärrät sen

Mun sydämeni tänne jää
se lähelläsi aina on
sen tavoitat jos haluat
vaik maa ois lauluton

Mun sydämeni tänne jää
aina asuinpailleen
vaik itse saan vain viivähtää
kesäiltaan viimeiseen


2 kommenttia: