sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannus

Juhannusta ehdittiin tänä vuonna viettää monessa paikkaa. Sattuneista syistä myös melko rauhallisissa merkeissä :) Torstaina lähdin hieman aikaisemmin töistä ja lähdettiinkin hyvissä ajoin ajelemaan Veetin Kiuruveden mummulaan. Oltiin ensimmäistä kertaa mummun uudessa talossa yötä ja perjantaina lähdettiin sitten yhdeksi yöksi mökille. Sää onneksi muuttui pilvisestä aurinkoiseksi. Muuten olisi jäänyt mökkireissu välistä, sillä sähköttömässä mökissä vesisateessa istuminen lapsen kanssa ei kamalasti innostanut.Mökillä saunottiin, uitiin (muut paitsi minä siis), grillattiin, kerättiin juhannuskukkia ja rentouduttiin.


Nähtiin melko läheltä orava, joka ei säikähtänyt meitä, vaan antoi ottaa kuviakin itsestään.


Mökkitien varrella puolestaan on monta vanhaa, jo romahtanutta taloa. 

Meidän herra kesäheinä keräsi mummulle kimpun kukkia ja humpsahti sen seurauksena ojaan ja naama tietenkin suoraan nokkospuskaan...Veeti pääsi isin kanssa ongelle ensimmäistä kertaa ikinä. Pelastusliivit kun laittoi päälle, niin sai itse mielenrauhan siksi aikaa, kun Veeti oli laiturilla.

Mummu toi mökille myös uima-altaan, koska ranta on vähän huono pienen lapsen uida. Mietin vaan, että kuka on suunnitellut altaaseen keltaisen pohjan?? Näyttää vesijohtovedellä täytettynäkin siltä, että pissassa...


Illalla poltettiin vielä "juhannuskokko" eli anopin raivaamia risuja. Tässä kuvassa tuli muodostaa ilmiselvästi nuolen, joka osoittaa vasemmalle!Yhden mökkiyön jälkeen ajettiin meidän mökille ja käytiin myös Kalajoella kurkkaamassa meininkiä. Suomeksi sanottuna käytiin siis Särkillä jätskillä :) Kaatosadekin väistyi ja saatiin illaksi vielä hyvä ilma! Pelailtiin mölkkyä ja krokettia sekä tietenkin grillattiin taas ja käytiin saunassa. Harjanvarteen tehtyyn linnunpesään oli ilmestynyt poikaset!
Saunan jälkeen puettiin Veetille yövaatteet päällyvaatteiden alle ja lähdettiin ajamaan kotia. Veeti nukahti autoon ja kannettiin siitä sitten sänkyyn nukkumaan. Mukava juhannus kaikin puolin!

1 kommentti: