torstai 12. heinäkuuta 2012

Vihdoinkin...

...ensimmäinen "tissis" on valmis. Tissis eli tissitunika on Facebookin ommpeluelämä-ryhmässä kulovalkean lailla levinnyt kaava, joka on piirretty Meandin vastaavasta tunikasta. Kaavat sain jo ennen juhannusta, mutta nyt vasta vain aikaiseksi testata niitä. Hieman muuntelin kaavaa, joka oli koko S ja siinä se virhe taisi tullakin. Jotenkin ei istu niin nätisti päälle ja jouduin jopa pienentämään tuota! Ilmeisesti leikkasin turhaan vähän reilut saumanvarat. Myös kangas loppui kesken, enkä saanut hihoja tehtyä ja käytin myös ensimmäistä kertaa framilonia tuohon etumukseen ja hihanaukkoihin, joista tuli liian isot. Mutta kyllähän tuo kuitenkin ihan ok:lta näyttää, jos ei taaskaan kiinnitä huomiota epämääräisen ryppyiseen etuosaan...

Kangas on Fb:n kangashamstereista ostettua Marimekon Lokkia. Ja vaikka tuo nyt täydellinen ole, niin kyllä se varmasti käyttöön pääsee nyt kesällä ihan noin ja talvella vaikka pitkähihaisen kanssa.


Koska se kesä ei näytä tulevan ollenkaan niin siirryin jo syksyvaatteisiin. Veetin syödessä iltapalaa ompelin Sampsukasta tilatusta sukellusvenekankaasta paidan kokoa  92/98. Kaava uusimman Ottobren Little Lamb muistaakseni. Pitää vielä testata päälle, että miten istuu. Leveys siis pienemmästä koosta ja pituus suuremmasta, kuten yleensäkin Ottobren kaavoissa. Tuo paidan ompelukin sujuu melko nopsaa kun on tuttu ja turvallinen malli :)


2 kommenttia:

  1. Kiva tunika! Mä oon kans ihaillen katsellut niitä OE:n naisten tekemiä tunikoita... ehkä mäkin joskus? Voisko sulta saada tuota S-koon kaavaa?

    VastaaPoista