perjantai 6. heinäkuuta 2012

Sisustustyylejä

Olen tallennellut koneelle erilaisia sisustuskuvia, jossa on jotain elementtejä, jotka miellyttävät minua ja joita ehkä haluaisin meidänkin taloon. Tässäpä siis iso pläjäys kuvia ja ideoita :)

Ensimmäiseksi pari takkaa. En ole osannut vielä päättää, että millaisen takan haluaisin. Kriteereinä yksinkertainen muotoilu sekä melko kapea, että ei vie ihan kamalasti tilaa olohuoneesta. Tämmöinen pelkistetty valkoinen miellyttää silmää, mutta en osaa päättää, että haluaisinko tuommoisella osittaisella laatoituksella, kokonaan laatalla tai rapattuna. Onkohan tuommoinen rapattu valkoinen kamala pitää puhtaana kun se pinta on epätasainen?


Alla melko samanlainen, mutta tässä ei ole tuota kaakelia. Valitettavasti en muista, että mistä olen nämä kuvat kopioinut :(Sitten muutama kylppärikuva. Ensimmäinen kaluste on Element 1000 allaskaappi altaalla. Kivan yksinkertainen ja jotain tämäntyylistä meille varmaan tuleekin. Joko tällaisella altaalla tai sitten malja-altaalla.


Myös seuraavassa vessassa on ihanan pelkistetty allaskaappi. Vain yksi laatikko! Mutta toisaalta en halua vetimiä ja kaksi laatikkoa olisi varmasti kätevämpi vaihtoehto. Myös tumma laattaseinä valkoisen kaverina on hieno! Aluksi ajattelin, että meidän vessasta tulisi valkoinen, mutta nyt tekisi mieli kyllä laittaa joku tumman harmaa tai musta maali yhdelle seinälle :)

kastelli.fi

Meille tulee myös tuollainen lasiseinä saunaan. Tosin se on molemmilla puolilla ovea, mutta samalla lailla kuin tuossa, että vain puolesta välistä seinää eikä kokonaan. Värimaailmakin on melko sama mitä meille olen harkinnut eli tummaa ja valkoista. Tosin kattokin tulee meille tummana samoin kuin sauna. Saa sitten tunnelmoida :) Suihkuiksi ja hanoiksi ollaan harkittu Damixan hanoja. Onko kenelläkään kokemusta merkistä? Itselle se oli aivan outo, ennen kuin sain kuvaston.

kastelli.fi
 Tässä kylpyhuoneessa on nyt semmoinen allaskaappi, mikä on eniten mun näköinen. Tarjous ollaan kysytty nyt vasta Petralta ja niillä levein vaihtoehto oli 80cm eli ei onnistunut tuommoinen yhtenäinen. Muutenkin tuntui, että siellä ei oikein ollut mitään, mitä olisin halunnut. No, kesälomalla voi kysellä sitten tarjoukset muista paikoista. Tai on meillä tarjouspyyntö Sievin kalusteella vetämässä. Heiltä saisi ainakin tuommoista pidempää allaskaappia. Onko teillä lukijoilla uutta keittiötä ja kiinnostusta jakaa vähän tietoa, että mistä olette ottaneet ja risuja ja ruusuja ko firmalle?

asuntomessut.fi
Sitten päästäänkin lempihuoneeseen eli keittiöön. Alla olevat kuvat pääosin asuntomessujen sivuilta, muihin laitan osoitteen mistä on otettu.


Täälläkin on varmaan ollut puhetta, että haluan täysin valkoisen keittiön ja mielellään vielä kiiltävänä. Vetimiä en myöskään halua, jotta ilme pysyisi mahdollisimman yksinkertaisena. Tässä muutamia kuvia keittiöstä, jotka osittain täyttävät nämä kriteerit.


Täss tosin on tumma alaosa, mutta muotokieli on sitä, mitä keittiöltä haluan.
Tämä keittiö on muodoltaan lähes samanlainen kuin meidänkin keittiö! Laitan jossain vaiheessa ensimmäiset keittiösuunnitelmat tänne näkyviin. Meille tulee samalla lailla vasempaan reunaan pakastimet ja tuo mikro/uunikaappi. Nurkkakin jää samalla lailla, joten haluaisin sinne mahdollisesti tuommoisen rulokaapin. Tiedättekö niitä toimistokaappeja, jotka aukeavat rullaten tuonne ylös kaapin sisälle. Tuohon kaappiin tulisi kaikki pienet sähkötarvikkeet, kuten vedenkeitin ja kahvinkeitin esimerkiksi. Petralla rulokaappia ei ollut, joten se korvattiin kahdella tavallisella ovikaapilla, mutta niiden ovet aukeavat vähän vaikeasti tuonne seinään päin.
 
kastelli.fi
 Myös yläkaapit meille tulee tuollalailla, tosin kahdet matalat päällekkäin. Ja saareke meillä on myös tuossa edessä, joten melko samanlainen keittiö tulee olemaan kuin tämä, mutta valkoisena.

kastelli.fi
 Sitten päästäänkin näihin ihan valkoisiin keittiöihin. Meille tulee kuitenkin varmaan keittiöön tumma laatta ja mahdollisesti harmaa päätyseinä, että kaapit vähän erottuvat seinästä.

asuntomessut.fi
Tässä alla on nyt vähän samanlaiset keittiön yläkaapit mitä meille mahdollisesti tulee. Eli kaksi päällekkäin. Kaapit tosin ovat leveämmät kuin nuo.

asuntomessut.fi

asuntomessut.fi

Siinäpä sellainen pläjäys. Varmaan melko hyvin noista saa selville mun sisustusmaun :)


3 kommenttia:

 1. meillä oli edellisessä talossa tuommoinen rapattu takka, mikä oli vielä maalattu siihen päälle valkoisella maalilla. muistaakseni antiikkilaasti+maali. ei ollut kivan näköinen kun rupes takkaa lämmittäessä vähän halkeilee sieltä täältä... ottaisin sit mielummin ihan laatta pinnalla, jos ois pakko valita laatan tai rapatun väliltä... mut meillä onkin nyt tulikiven leivinuuni ja olen ollut tyytyväinen :) ja uuni on talvella tosi kovassa käytössä lämmityksessä ja teen ruokaakin paljon sillä.

  VastaaPoista
 2. Meille suunniteltiin myös aluksi rapattua takka-leivinuunia, mutta otettiin kuitenkin se laattaversio, kun ajateltiin, että se ois helpompi pitää puhtaana.Ihania nuo keittiö- ja vessakuvat, arvaas onko mulla samanlaisia kuvia itellä inspiraationa ;)

  VastaaPoista
 3. mutta jos enemmän käyttää lämmitykseen niin meidän isäntä on sitä mieltä että ne laattaversiot on ihan pilipali-juttuja...
  sen takia meillä on tuo tulikiven uuni :)
  (isäntä ois halunnut takan, mie sanoin ettei siinä voi ruokaa tehä niin sen takia otettiin sit ihan uuni)
  :D

  VastaaPoista